Девети клас 2016/17 - тема 76

• 78 877
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Чета ви, няма какво да пиша. Спокойно е около нашата ученичка. Входните минаха, две 5ци по география и физика/май/. Без грешка по математика. Г-жата може би затова и казала, че иска да отиде на Математика без граници. Моята не ще въобще ама и било неудобно да откаже.
Вече тотално нямам идея какво учат.
Спомена лееко, че джобните не и стигат. Казах и да си поиска увеличение официално, с предложение и аргументи.Simple Smile

# 76
  • София
А какви джобни им давате?
Аз давам 20 лева. Не се е оплакал, че не му стигат.

# 77
  • Пловдив
А какви джобни им давате?
Аз давам 20 лева. Не се е оплакал, че не му стигат.

Това на ден ли?  Shocked
Аз лично не съм определила сума. Давам пари, когато поиска и не по много. Но пък тя не харчи, храни се основно вкъщи.

# 78
  • София
На седмица, съжалявам, трябваше да уточня.
Ако ще ходи да плува, на кино или нещо друго, давам допълнителни. Тези са за нещо за ядене в учебните дни.

# 79
  • Варна
Ами толкова и ние - само че на 1во число и давам 100лв. Храна у дома има, ако иска да яде.

Преди малко ме уведоми, че и дължа 8лв за таксата за състезанието по математика:-))

# 80
  • София
Моята иска само пари за дъвки и сокове. Не обичала да яде в/извън у-ще.
Ако ѝ дам 20 лв за седмицата ще изкара две с тях.

Снощи каза, че някой счупил бравата на врата на класната стая и искали по 1 лв. Изсипах и монети и ѝ давам хартиени банкноти. И едва ли не стана скандал - аз давам, тя връща. Накрая ги остави на клавиатурата на баща си.
Казах сутринта на баща ѝ да ѝ остави пари. И си имам 20лв на бюрото. В чуденка съм - мен ли спонсорират или тя е оставила "джобните" си.

Шашнала се е покрай новините в нет-а на нападения на клоуни в Щатите. Да сме я чакали след у-ще, особено когато има 7 часа (втора смяна е). Можело да няма нападения в България, но ѝ било достатъчно че ги има някъде по света  Crazy

# 81
  • София
Няма определена сума за джобни, даваме му ако поиска. Рядко харчи и обикновено като го питаме, все има пари  Peace

# 82
Няма определена сума за джобни, даваме му ако поиска. Рядко харчи и обикновено като го питаме, все има пари  Peace
и при нас така

# 83
 Това лято във Варна. Пускаме тумба тинейджъри да се забавляват. Питам го: имаш ли пари? – Чакай да видя дали имам дребни... #Crazy

# 84
По 20 лв. на седмица за учебните дни.
Този месец мисля да му дадем някой лев за помощта, която ни оказва на къщата, все пак се лиши от излизане събота и неделя.

# 85
Здравейте, чета ви редовно, но рядко пиша. Дайте съвет за помагало по литература с разработки и анализи по произведенията или някои учител /дори студентка/, които да се занимава с моя син. Имаме големи проблеми с интерпретативното съчинение и да анализира произведенията. Може и на лични от София сме

# 86
  • София
И аз ви чета и нямам какво да пиша. Минаха входните нива, нагазиха здраво материала. Девойката си движи нещата, вече идея си нямам какво и как учат. Оправя се прекрасно с всичко. С изключение на една 2-ка на входното по биология, всичко друго е отлично. Ама там по мнение и на странични хора „сме случили“ на госпожа. Това допълнено с изначалната липса на интерес у девойката към този предмет прави нещата още по-зле Simple Smile. Надявам се да успее да изкласи по предмета.

По отношение на парите – не съм фиксирала точен бюджет. Давам при поискване от нейна страна, но предпочитам да има пари в нея. Пътува на големи разстояния, може да се наложи да ползва маршрутка или пък да закъснее и да се наложи да яде някъде. По сумите, които харчи съдя, че добре си прави сметката и преценява какво да вземе и от какво може да спести.

# 87
  • Варна
Моята ми се обади след часовете да ми каже, че и няма якето. Останало едно кожено на закачалката ама не нейното. ooooh!  Остана за допълнителните часове по НЕ в училището, ще я видя с какво ще се прибере.

# 88
  • София
Моята ми се обади след часовете да ми каже, че и няма якето. Останало едно кожено на закачалката ама не нейното. ooooh!  Остана за допълнителните часове по НЕ в училището, ще я видя с какво ще се прибере.

А аз се сърдя на малкият, че все на него се случва същото. Силно се надявам в понеделник да се появи якето му, защото не ми се купува ново.

Дано се намери и нейното.

Моята снощи ни предупреди да я вдигнем рано сутринта. Били от 11, а явно и с намалени часове.
Едва успях да я вдигна сутринта. Същата като баща си е... "имам си аларми". Спи, но ми отговаря "станала съм". Само дето не казва "виж, че очите са ми отворени".
Прибрахме се с дребният преди малко (и неговите часове били намалени). Чувам, че кораракът е затворен някъде и отварям вратата на Диянината стая. Детето сладко спи. А аз започнах да се чудя дали съм я събудила сутринта и дали е ходила на у-ще  Laughing

# 89
  • Варна
Бяхме на очен преглед днес. Диоптъра е пораснал. И на още едно изследване ни викат, заради очните нерви, че формата им била нестандартна. Лекарката провери моите нерви-нормални. Добре, че свекървата и тя беше на преглед с нас, та погледнаха и нейните и при нея я има аномалията, та не съм се притеснила съвсем.
Девойката спи откак сме се прибрали-около 5 часА. Утре е освободена от училище, заради разширените зеници и няма да ходи.
Иначе носи едни петици напоследък, даже четворка по химия.
Решили с приятелките ѝ да се откажат скоро от съботния курс по немски, защото било скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт