Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Ваканцията в София е удължена с твърдо 2 дни, трети - под въпрос
http://dnes.dir.bg/news/uchenitzi-stolichna-obshtina-vakantzia-24951699?nt=4
Обади се класната на малката- за 22-ро у-ще е и за сряда, включително.
От класния на баткото- НПМГ учат в сряда.

# 406
  • София
Моята щерка още спи. Ще е приятно изненадана като стане, но знам че ще каже "само два дена ли".
Сайтовете на училищата им не са обновени, но е неделя.

# 407
  • Sofia
В НПМГ е бил адски студ в събота на олимпиадата. Чудех се как ще стоплят до утре.
Би трябвало да пуснат парното на макс още от днес, за да се затопли за два дни, иначе нямат никакъв шанс.
Само се надявам да не им отменят междусрочната, че вече имаме планове за тогава.

# 408
  • Пловдив
И при нас дадоха още 3 дни. Девойката е доволна. Не си е показвала носа навън от миналата година. Вкъщи на топло й било най-добре.  Grinning Днес е хванала химикала и пише съчинението по БЕЛ и помогнала на една приятелка от ЕГ за домашната й по МАТ.
Дано утре се размърда и вече отиде за карта.

# 409
Рецептата
Скрит текст:
650 гр брашно
300 мл айран
1 яйце + 1 белтък
3-4 с.л. олио
По 1 с.л сол и захар
10 г суха мая
1 жълтък за намазване
Сусам

Мерси много, ще се пробва!

Вече имам чувството, че тази ваканция продължи 2 месеца. Няма лошо, нека си починат, но после ще им се стоварят всички тестове накуп.

# 410
  • София
Ако са на у-ще в сряда ще трябва да поискам 1 ден по домашни причини.
Ще ѝ кажа да пита класната каква молба да напиша.
Скрит текст:
В сряда кумът ще правят погребението. Дияна иска да дойде.

# 411
От сутринта мрънкат как ще ходят в този студ утре и сега пак увиснаха пред компютрите.
Дребния преди обяд си написа по МАТ но като разбра, че удължават ваканцията не отвори по друго.
Тийна нямал домашни, реши две-три задачи, чете нещо по ФЕ и приключи.

Една приятелка ми изпрати тази статия:
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/70972-loshi-novini-za-balg … denti-v-chuzhbina

# 412
  • Варна
Моята от обяд е на рожден ден и още чакам сигнал, че се прибира, за да я посрещна.  Crazy
Преди малко ми писа по фейса, че няма да е скоро.

# 413
  • ГОре на черешата...
АнМари, молба до директора - той има право да освобождава 3 дни по домашни причини.
 Ако нямате образец остави мейл и утре ще ти пратя, че ми е на служебния компютър.

# 414
  • София
Оставете ги още малко да помързелуват  Laughing
Моята не иска да си показва носът навън. Гушнала е конвектора и виси на компа.
Слушалките ѝ пристигнаха малко преди 31ви. Като ги нахлупи няма никакъв шанс да те чуе ако влезеш в детската  Laughing

Боли я корем и пи спазмалгон. И понеже не може да пие хапове си ги чупи на четвъртинки. (майка ми е същата) Предложих ѝ да стрия хапчето на прах. Изпи го и рече, че е много по-гадно.

mari_eta, ако си я поствала тук може и да съм записала файла. Ще поровя. Благодаря.

ед. Намерих това http://scr.hu/0ws9/klx4o
Най-вероятно бележката е била постната в темата. Сега ще я попълня.

# 415
  • Sofia
Marieta, достатъчно ли е да се пише "по домашни причини"? Трябва ли да се уточнява за какво иде реч?

# 416
  • ГОре на черешата...
"По семейни причини" е достатъчно Peace.

# 417
  • Sofia
Благодаря! Преди не бяха ли 7 дни?

# 418
От сутринта мрънкат как ще ходят в този студ утре и сега пак увиснаха пред компютрите.
Дребния преди обяд си написа по МАТ но като разбра, че удължават ваканцията не отвори по друго.
Тийна нямал домашни, реши две-три задачи, чете нещо по ФЕ и приключи.

При нас същата работа! Мрънка и ми разправя, че ако ще и -50 да стане, аз пак ще го пратя на у-ще. Мрънкат, защото и възрастните мрънкаме. В у-щето е топло, пътят е разчистен, градският транспорт се движи нормално. Няма прична да нямат занятия. Там, където не е отоплено, е е разчистено разбирам. Не навсякъде е така. Но мрънкането е повсеместно. Нямам спомен моите родители да са се оплаквали от зимата, когато бях дете. Зима като зима.От северозападния край съм и студени зими си имаше.
Хубав ден!

# 419
  • Пловдив
Благодаря! Преди не бяха ли 7 дни?

Сега са 3 дни с разрешение от директора и 7 с разрешение на педагогическия съвет, ако не бъркам.

Trol4eto, някъде са отоплени, някъде не са. Някъде е разчистено, на много места не е. И аз смятам, че моята може да ходи на училище. Спирката на автобуса е до блока, прехвърля на друг автобус, без да сменя спирки и слиза точно пред училището. Но сега минах през един от пловдивските квартали - няма почистен тротоар, как да стигнат децата до спирката? По-добре 3 дена вкъщи, отколкото изпочупени ръце и крака. То не може да кажеш в това училище ще се учи, в другото няма да се учи. Има и деца, които пътуват от други населени места всеки ден. Там дали транспортът е редовен? Влаковете се движат с по минимум час закъснение.
Да, по наше време също имаше студени зими с повече сняг, но пък не се налагаше да пътуваме на големи разстояния до училище /поне някои де/, нямаше толкова коли по улиците и честно казано ми се струва, че и ние самите почиствахме по-добре тротоарите пред домовете си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт