Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 123
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Моята е с отит. За сега е само на капки за уши. Няма температура.
ЛЛ днес много ѝ се зарадва. Не за това, че е болна, а защото не я е виждала отдавна. (За последно май ходихме преди година за някаква ваксина).
Припомни си какви лудории е правила у нас като дойде на изписването на брат ѝ. Дияна само се подсмихва, а лекарката ѝ казва "ама аз от бебе те знам" Simple SmileSimple SmileSimple Smile

В понеделник била на олимпиада по АЕ.

# 556
  • Варна
 dundi73, ако не е искала да ходи е трябвало да каже преди да се яви на първи кръг. Математиката никога не и е била лесен, да не говорим за любим предмет. Това не е причина да не учи и знае.
Учителката е видяла нещо в нея и и е казала, че иска да се яви.
В случая има поет и неизпълнен ангажимент и това е което не ми харесва.

# 557
  • Варна
АнМари, да се оправя бързо Диянчето!  Hug
Флаш, някой път не щат и това е! Едва ли няма шанс за добър резултат, примерно моята, за олимпиада по английски, ама като запъне, че не ще. Насила хубост не става!
А, някой път може да се съгласят привидно, но всъщност пак не искат.
Моята се записала към Еразъм. Няма надежда да изберат някой от класа ни за посещение в чужбина, предвид мнението на г-жата по английски за нашия клас(а тя е отговорна за избраните, доколкото разбирам), но пък защо да не пробва. Ако успее да се справи с предизвикателствата-супер. Може и да я изберат.  Laughing

# 558
  • Sofia
Стейси, не знаех, че има Еразъм и за ученици. Как се кандидатства?

# 559
  • Варна
Стейси, не знаех, че има Еразъм и за ученици. Как се кандидатства?
Преди два дни учителката по английски е питала дали има желаещи и ако да, да ѝ предадат списък.
Нищо повече не знам.

# 560
AnMary, внимавайте с този отит, аз преди един месец стигнах до болница.
Да си слага шапка като излиза навън.

# 561
  • София
AnMary, внимавайте с този отит, аз преди един месец стигнах до болница.
Да си слага шапка като излиза навън.
Ходи с шапка. Днес беше топло, ама детето нахлупи качулката на якето.
Не ѝ изписаха АБ. Напълнила съм един чорап с морска сол, топли го и го слага на ухото.
Аз ѝ слагам капки и в двете уши. И Милгама пие, защото на невробекса не ѝ понася миризмата.
Оплакваше се от болка покрай ухото и, че я боляла кожата при допир. Мислех за невралгия и да си призная силно се надявах да е отит. Гърлото ѝ също било леко зачервено.
Не искаше да ѝ правя инхалация, ама утре ще я натисна.

# 562
  • нейде там, където ....
AnMary, бързо оздравяване!

На някой да му се намира добър сборник по физика за 8 клас, различен от този на Максим Максимов / Булвест 2000? Или поне по-сложни задачи, извън даваните по олимпиади и национални състезания през последните години? Изрешил е де що е видял, но продължава да допуска технически грешки, които изяждат по 1-2-3 точки. Нямам идея как да ги изчисти, освен с още решаване, но ми свършиха задачите.
Много добър е на Димитър Мърваков издателство Просвета има задачи за 7-8 клас, вкл. и за олимпиади, изд. от 1999 год.

Благодаря, това е по-добро попадение, отколкото очаквах!  bouquet

# 563
  • Варна
Имаме болен съученик от варицела. Девойката не е боледувала до сега.
За всеки случай купих днес витамини и отделно витамин це.
В четвъртък имам работа при личния лекар, та ще му споделя.

# 564
  • София
Ужас!
Моят също не е боледувал. Мислех,че е приключил с това в градината Simple Smile

# 565
  • София
Стейси, стискам палци да се разминете с варицелата.
Макар че на колкото по-голяма възраст се изкара се кара по тежко.
И Дияна имаха болно момче в класа. Тя ме пита дали е карала "някаква си шарка". Само още едно момче се разболя. Оказа се че доста деца от класа им не са карали варицела.
Аз тогава я попитах дали не можем да запознаем болното момче с брат ѝ  Laughing

Моята успя само вчера да отиде на училище. От днес е на антибиотик. Продължава и с капките.
Може би още в четвъртък трябваше да почне с АБ.

Ужас!
Моят също не е боледувал. Мислех,че е приключил с това в градината Simple Smile
В старият ни квартал децата поваляха един по един бащите си. Докато при децата беше леко, то бащите бяха с темп. 39+.

Може би синът ми и той ще е такъв баща Simple Smile Живот и здраве.

# 566
  • София
Да ви кажа и аз не съм карала варицела. Двете деца я преболедуваха, а аз не се заразих. Сигурно с внуците ще я карам.  Laughing

# 567
  • София
Синът ми изкара мнооооого по-тежко варицелата от ММ, а бе на не повече от 9 години. 6 дни с 40 градуса температура, пъпки в очите, по стъпалата, по венците и езика, по вътрешните органи. Беше ужасно.

Не заразявайте нарочно децата си, защото втората проява на вируса на варицелата е херпес зостер. Никой не иска да си докара това до главата.

За тези, които вече са в контакт - питайте личните си лекари за прием на Ацикловир или други препарати със същото активно вещество.

# 568
Няма ли вече ваксина срещу нея?

# 569
Може и изопринозин да се вземе
Ваксината май я има в чужбина

Общи условия

Активация на акаунт