Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 804
  • 833
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте отново!Преди време бях споделила тек,че имам проблеми с жлезата.За съжаление тя продължи да расте и да причинява дискомфорт,както и други симптоми.Днес бях на преглед при доц.Сечанов и само от едно напипване ми каза,че е доста голяма и без операция няма да се размине.Изпрати ме на ехограф и изследвания.Ехографа показа множество възли,някои пълни с течност.Поне така разбрах.Само от дясната страна имам част здрава тъкан.Възлите са от 2см до 3-3.2см.Хормоните ще правя утре,но все си мисля,че трябва и второ мнение.Някак ми дойде много набързо и не очаквах.Попитах дали не може с лекарства да се оправи,отговора му беше-за съжаление не.Някой минал през това да даде мнение?

# 106
Момичета здравейте. Аз членувах в предната група и се чудех защо Ви няма и сега случайно попаднах на тази  Simple Smile Радвам се , че пак Ви намерих! bouquet При мен мина година от операцията. Преди 3 седмици ходих - на ехографа  всичко е супер- няма отатъци, ТСХ 0,7, Tg 0.6   newsm44. Нооо то докато се зарадваш на едното -идва следващата тревога  Sad Над ключицата започна да ми се подува нещо, което се виждаше само като разместя ръката на накъде, а като стоях в нормално положение не се виждаше. След 3 дена (Вчера вече личеше). Личния лекар предположи ,че е липом, прати ми на ендокринолог. Тя отрече- каза че май е израстък  от белия дроб, прати не в Тубдиспансера. Там пък казаха,че е възпален лимфен възел. Гърлото ми е червено, но не ме боли.(преди 2 седмици някъде бях много болна , накакъв гаден грип ме тръшна и 2 седмици се влачих).Направих рентгенова снимка, преслушаха ме -всичко е добре. Изписа ми Аугментин и Тантум Верде. Искат сега на скенер да ходя Cry . сещате се ,ч е прочетох всичко в интернет пространстото за подут лимфен възел и то точно до ключицата... на ръба на полудяването съм...  Cry Confused Моля Ви ,споделете някой имал ли е такъв проблем Shocked Благодаря предварително  Simple Smile

# 107
 Галена1, недей да се притесняваш предварително, иди на скенер , за да не го мислиш. На  една колежка детето имаше подут лимфен възел на главичката и после под мишницата , беше се много притеснила, оказа се инфекция от котки. Не знам каква точно, но пи антибиотици три вида и се оправи. Даже не знам каква точно беше инфекцията, но мога да питам утре. и детето не го болеше, на мен винаги от венците ми се подува лимфен възел на гърлото , но ме боли винаги при допир. Нещо безобидно ще е не се притеснявай, единият антибиотик беше сомамед, знам, защото го пих за настинка и аз....

# 108
  • Варна
Ами сама казваш,че преди две седмици си била болна.Един възпален лимфен възел може да спада месеци.Отиди си на скенер,за да ти е мирна главата,но не бързай да се шашкаш.
Каква ти беше диагнозата на щитовидната,прави ми впечатление,че цитираш и Tg.Ако е това което си мисля трябва да смъкнеш още мъъъъничко ТСХ-то,според Хаджиева трябва да е между 0.1 до 0.5.

# 109
Здравейте отново!Да споделя,че вече бях и на второ мнение.За съжаление и той ми потвърди думите на доц.Сечанов.Дори ме посъветва да се случи в рамките на 2 месеца,защото възлите са много и са големи.Млада съм и ще ми пречат в бъдеще.Днес ми излезнаха резултати,но идея си нямам дали са добре или зле,а те са:FT4-14.69;TSH- 1.04;MAT- 11.84 Утре ще ходя да ми ги видят,но до тогава паниката ме обвзема.

# 110
Не си написала какви са референтните стойности, но изглежда изследванията са ОК. Това, че не са те накарали да правиш туморен маркер дали значи, че лекарят няма съмнения за злокачествено образувание? Момичетата, които са имали карциноми ще кажат по-сигурно.

Единственият, който ми каза да не се оперирам беше Пандев. Всички останали препоръчват операция и за щяло и за нещяло, защото това са им пари в джоба и оборот...
Това, че си млада означава, че тази жлеза ще ти трябва и то много затова бъди внимателна. Някои хирурзи направо изрязват цялата жлеза, защото им е по-лесно и после цял живот ще ... си без жлеза. Много по-трудно е на операцията да се изрязват възлите по отделно и да се съхрани и щитовидната и паращитовидните жлези.
Колко са ти възлите и колко са големи?

# 111
Ами казаха ми множество възли,които образуват 3 големи,които размери са 26/17/26мм;21/12/18мм;32/24/34мм; и доколкото разчитам истмус 17мм.От дясно е всичко във възли,само в ляво имам малка част без възли.Пълни са и с течност.Проблем е,че сега ми притиска трахеята и ако не се премахнат ще продължават да ми пречат.Доколкото разбрах мисля,че ще премахнат половината жлеза и ще пия лекарства след това.
Извинявам се,че така халотично отговарям,но бях в голяма паника.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 19:51 от Sweet_Dreams@

# 112
  • Варна

Sweet_Dreams@ така както чета за съжаление няма да ти се размине операцията.Поне има шанс да ти остане част от жлезата и тя да заработи и да компенсира.Неприятно ,но не е фатално.При положение,че ти притиска и  трахеята,а възлите е възможно да продължават да растат.
Самата операция не е страшна,не я мисли.

# 113
И аз така мисля.Като се има в предвид и другите симптоми,които имам-сърцебиене,обилно изпотяване,чести депресии,големи промени в килограмите и тн.Имам и фамилна обремененост,то не знам.Самата операция не ме притеснява толкова,колкото пиенето на хормоните след нея.

# 114
  • Варна
Е хайде сега,от две години всеки божи ден ги пия и още мърдам.Не са толкова страшни Laughing

# 115
То да не те плаша, ама аз не съм по-добре с вълни сърце, изпотяване и кила, да не кажа , че от няколко дена много мравучкам, ама много, какво става и аз не знам. И на мен ми пречеха възлите да преглъщам и ме душеха....

# 116
... множество възли....Пълни са и с течност....
кисти? Възлите не са пълни с течност, нали?

.....другите симптоми,които имам-сърцебиене,обилно изпотяване,чести депресии,големи промени в килограмите и тн....

От тези симптоми само сърцебиенето може да ти е от малко увеличената функция на жлезата. Всичко друго - не. ТСХ ти е нисичко, но съвсем в норма. Знам как се чувстваш, всички сме минали по този път, като те наплашат лекарите бързаш да се оперираш сакън нещо да не се влоши още повече... Такива сме жените, търсим си причина за естествени и често случващи се проблеми като килограмите или депресиите. Склонни сме при първа възможност да обвиним нещо, само и само да се успокоим, че не е от мързел, обездвижване, стрес, липса на някакви неща в храненето или пък липса или некачествен секс. Знам, че няма да ми повярваш, казано е гладен на сит не вярва, или обратното беше Simple Smile) Във всички случаи ти желая успех и стискам палци да попаднеш на добри лекари.

Сиси, аз от 2-3 месеца ходя по-редовно на фитнес и съм много доволна, отслабвам в смисъл намалих обиколките, раздвижвам се и ставам по-силна. Ако не ти се ходи в зала (малко е кофти в началото докато свикнеш) и ако можеш да отделиш място в къщи и пари за един качествен кростренажор - 30 мин на ден ще ти се отразят много добре. Помня, че ти правеше програмата на една инструкторка, но на кростренажор би ти било много по-лесно.

# 117
Ами докторкота,която ми прави ехографа ми каза възли.И понеже ми обърна монитора да ги видя,излезоха две големи черни петна.Попитах я,защо тези са черни,а другите не.Отговора-пълни са с течност.Не мога да разчета добре какво точно е написала на листа.

При мен нещата се случиха точно за 3 месеца.Напипах си едно малко топче и то запчна да става по-голяма.Сега от 1 месец започнах да имам стягане в областта на шията,особено ако легна на ниско.Често ме боли и гърлото от нищо и болки в ухото.Косата ми се омазнява за няколко часа.А през нощта така се потя,че се преобличам 2 пъти и трябва да сменям и чершафите.Настроението ми се мени рязко.Както съм усмихната и весела,изведнъж ми става тягосно и обвзема ме чувство на страх (а нямам причина).Започвам да креща по детето и често си го отнася мъжа ми,а цял ден е бил на работа.
Относно килограмите нямам наднормено тегло.Просто за 1 месец качвам и свалям 5-6кг от нищото.Даже толкова слаба не съм била от ученическите ми години.А нито пазя диети,нито имам време от детето за фитнес или тренировки.
Не знам и аз какво да правя.

# 118
Спокойно, щом се налага оперирай се, с гърлото и аз бях така, сега вече не ме боли толкова често. Сега ту съм добре , ту не съм, аз вече почвам да мисля, че храната има огромно значение , както казва Фри и упражненията също имат значение. Трябва да се внимава какво се яде.
 Sweet_Dreams@ , може да имаш проблеми и натрапчиви мисли, аз също си внушавах глупости, оперирай се щом се налага и не го мисли, явно трябва в твоя случай. Приеми го спокойно и не го мисли, съвета ми е обаче да си избереш хирург ендокринолог, те знаят какво да правят след операцията Hug

# 119
Sweet_Dreams@ отслабването и нервите са типични при хиперфункция. Но не и депресиите, паническите атаки и не и вълните през нощта. Не и болките в гърлото и ухото.
5-6 кг отслабване за 1 месец е страшно много и е притеснително. Оперирай се щом ти казват лекарите, успех  Peace
за каква семейна обремененост говореше?

Общи условия

Активация на акаунт