Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 817
  • 833
  •   1
Отговори
# 120
Ами от страна на майка ми 5 поколения всички са имали и имат гуша.Майка ми е отказала да се оперира преди години и още си я носи,но вече е доста голяма.Братовчедка ми,която е по-малка от мен има от години Хашимото.На другата част от фамилията не знам диагнозата,защото всички отказват да се лекуват,което аз не приемам.

# 121
Четох, че при Базедовата болест било характерно отслабване с много кг на месец и доста от твоите симптоми, но хич нямам идея как стоят нещата - http://www.lekar.bg/2016/04/28/%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D0 … 0%B5%D1%81%D1%82/

# 122
Отидох да се срещна с доц.Сечанов.За съжаление го изпуснах и не можах да се видя с него.Видя ме "любезния" му асистент.Държанието му беше надменно и се държеше все едно си записвам час за фризьор,а не за операция.Попитах кога мога да се видя с доцента,отговора-когато е тук.Не ми погледна дори хормоналните изследвания и каза за операция.Просто ужасно отношение от негова страна.

# 123
кой е тоя асистент и хич не му се връзвай, аз чувам напоследък хубави отзиви за Ганчев. На мен тогава ми препоръча Начев един от двамата, Сечанов или Ганчев, аз се натресох при Тодоров, ама няма какво да се сърдя, той може и да не е можел да спаси паращитовидните жлези и те са ми недостатъчни, а не че хич нямам, ендото рече, ако нямаш нито една няма да можеш да станеш от леглото, та такива ми ти неща. отивай и не го мисли. Колкото до депресията и натрапчивите мисли, аз ги имах и още как, сега съм добре... Hug. днес не мравучкам, какво е туй чудо не знам, явно е от яденето нещо ще видим обаче, няма да оставя това така. Peace

# 124
Асистента е на доц.Сечанов-др.Табаков
Просто се ядосах от отношението.Доцента ми говореше,като на свое дете,а този все едно говорим за нещо супер маловажно.Попитах дали ще ми бъде махната част от жлезата,отговора беше ами може и да се махне.
Ще ходя пак и ще се видя лично с доцента.

# 125
Като те слушам колко възли имаш може и цялата да отнесеш. Да знаеш, че под възлите жлезата не е здрава и на мен ми каза Начев ще ти остане половината, ама не, няма такава за съжаление...имах възли и зад хранопровода, тях няма как да видят, задавях се и аз не можех да дишам добре накрая. Стискам палци питай каквото искаш Hug

# 126
  • Варна
Е ,ай сега малко по оптимистично.
Може и да не махнат цялата жлеза

# 127
Някой може ли да ми разясни ако не се оперирам какви ще са последствията?

# 128
  • Варна
Освен хормонални вероятно след време ,ще има и чисто механични.
Сисито ти е обяснила добре.Тези кисти имат обем ,ще започнат да притискат трахеята и хранопровода,това ще доведе до трудно преглъщане и дишане.Може да се появи болезненост защото тъканите там ще бъдат хиперимирани,гласа ти също може да се промени.Като цяло кистите са по малкото зло ,за това не се стряскай.Ако попаднеш на добър хирург той ще прецени дали в дадения.лоб има още живот ,и може да не ти махне цялата жлеза.
А също имах кисти ,напълниха ги със спирт и те се свиха повече от 70%,за жалост обаче ми намериха и карцином та за тва се наложи да ме оперират.Моят.доктор нямаше дори.да.си.помисли да ми махне жлезата ако имах само кисти,искам да подчертая ,че едната беше толкова голяма че се виждаше бая.голяма подутина на шията ми

# 129
 Като ти чета диагнозата,моята беше същата/цялата жлеза кисти и 2 големи възела2-3см/.Това вече е доста години след първата операция.Ами мога да ти кажа,че също имах притискане в гърлото/не толкова силно/и си обяснявах всяко неразположение с това.Ама си изкарах 7год.така,докато един ден реших да си направя все пак изследване на щитовидната жлеза.И направо ме плашиха ,че не може повече така и аз хукнах на операция.
 Това ,което ти казва Фри,ще го потвърдя,т.е.операциите са на мода в България!Не се стряскай толкова,вероятно са доброкачествени.Аз също имах засягане на паращитовидните жлези и минах през ада.Първата операция ми прави Сечанов,но с втората сглупих.Довери се на добър хирург.Сечанов е един най- добрите.Тъй като си млада,вероятно ще ти съхрани и част от жлезата!Успех! Hug

# 130
Самата операция не ме плаши толкова,колкото последствията след нея или ако не се оперирам.Моя позната,която е лекар ми препоръча точно Сечанов.Тя е оперирана от него и е много доволна.Според нея мога да му се доверя на сто процента.Той ми обясни,че в бъдеще мога да имам проблеми при втора бременност.През първата имах отлепване на плодния сак и пих прогестерон близо 3м.После получавах контракции почти до края и пих Магнезий.Също така не можех да лежа по гръб,защото припадах направо.Не знам дали има връзка с щитовидната жлеза.
Наистина съм объркана и не знам какво да предприема. ooooh!

# 131
  • Варна
Ако се съмняваш отиди за още едно мнение.Ако и следващия е за операцията просто я правиш.Когато трябва си трябва.Ясно е че никой не желае да се подлага на това,но понякога няма друг начин.Както казват избираш по-малкото зло.А относно пиенето на хормон после,свиква се и в един момент дори не ти прави впечатление.

# 132
Привет отново!
Да докладвам след днешната ми среща с доц.Сечанов.Обясни ми подробно какво ще се случи и какво ще стане след операцията.Също така,че нямам избор и операцията ми е наложителна.Ще ми остави само единия лоб,но ще трябва да пия хормони след това.Нарочи ми дата за другата седмица.Естествено ми даде и един дълъг списък с изследвания- ПКК; СУЕ; Вр.кървене,Бр.съсирв; SGOT; Кр.захар; Ср.урея; Електроити; Общ белтък; ЕКГ; Консулт. с кардиолог; Консул. с УНГ;Кръвна група с подгрупа; Васерман и СПИН.И тук ще ви помоля за помощ.Какво е това изследване - Ръо.скопия Пулм-ет кор.
Къде мога да го направя?Колко време са валидни резултатите,защото нямам много време и искам да ги направя до края на седмицата.Също  така да ми разясните какво трябва да сложа в багажа?

# 133
Ръо.скопия Пулм-ет кор - рентеген на бял дроб мисля.
Иди при личния лекар и искай колкото може направления да ти даде по този списък. Останалите изследвания си ги плати в някоя лаборатория - където ти е най-близо.
За болницата си вземи пижама да се откопчава отпред за да ти е по-удобно. Също снимките от ехографиите. И зарядното за телефона Simple Smile Книжка или таблет. Мен ме болеше гърлото след операцията, казаха ми да си купя стрепсилс и веднага ми мина.
Споко, операцията е лека, бързо ще стане и за нула време ще те изпишат. Сечанов е един от най-добрите лекари в БГ, всичко ще е наред, не се притеснявай.
И ако това ще те успокои след моята операция не съм пила хормони вече пет години и половина, жлезата ми си работи и съм добре да чукам на дърво. Така че и това е възможно.
Стискам палци, успех Simple Smile

# 134
  • София
Привет на всички.

Sweet_Dreams@: много странно, че е ти е дал д-р Сечанов да си правиш сама изследванията като това е включено в клиничната пътека, по която трябва да те хоспитализират и трябва самата болница да ти направи всички изследвания деня преди операцията. Аз съм с две операции правени в ИСУЛ и там си ми направиха всички изследвания преди операцията.

Общи условия

Активация на акаунт