Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 901
  • 833
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Здравейте отново на всички!
Вече 2ри месец приемам Еутирокс 100мг и този месец цикъла ми е малко странен.Възможно ли е от хормона или от липсата на жлеза да е причината?

И моя се промени след операцията,но дали е от хормона или от липсата на жлеза не мога да кажа.

# 346
  • Reasonford Manor
Здравейте отново.
Моят възел някак си се е трансформирал и сега е с кистозна структура. От това, че е пълен с течност се е увеличил. Няма да има операция, а склеротерапия, ако нарасне още.
Трябва да изследвам TSH в по-топло време (може ли някой да ми обясни как се влияе от жегата този хормон?) И август месец контрола.
Не знаех, че възлите могат да се променят.

# 347
  • Варна
ТСХ се влияе от зима и лято.Зимата обикновено ми е около 0,20,а лятото при същата доза съм стигала 0,07.
А дали може да се промени от възел на киста малко ме съмнява,или не е видян добре първия път или е смесена структура в момента.

# 348
  • Reasonford Manor
Благодаря, Глухарче.
Не вярвам Пандев да не е видял добре преди, за четвърти път ходя.
Може би е със смесена структура. Пише "динамика в размера - вероятно поради кистозно съдържимо."
Да разбирам, че лятото TSH пада. Моето в момента е 0,93.

# 349
  • Варна
Да лятото е по-ниско.Щом ходиш при Пандев мисля,че няма място за притеснения,той си знае какво прави Peace

# 350
Момичета, предстои ми терапия с радиойод и  спрях да пия елтирокс от 06.02. Притеснявам се, че тиероглуболина /туморния маркер/е по-висок спрямо предходния месец когото пиех елтирокс. Сега е 58 - горната граница е 78, но миналия месец беше 2. Мислите ли, че това е нормално ?

# 351
  • Варна
Да нормално е,Ел тироксина(еутирокса) подтиска Тиероглоболина.Какво лекуваш,за какво ще пиеш йод?

# 352
Да нормално е,Ел тироксина(еутирокса) подтиска Тиероглоболина.Какво лекуваш,за какво ще пиеш йод?

Папиларен карцином,  оперираха ме декември и сега ми предстои радиойод. Психически си мисля , че успях да се настроя, но се притеснявам при всяка промяна в резулатите - за ТСХ-то знаех, че ще е по - високо като не пия хормона, но за туморния маркер не бях сигурна.

# 353
  • Варна
Аха добре дошла в клуба.Тази диагноза ми я поставиха преди 2 години,минах и радиойод.Много е скоро след операцията за това е висок тиероглоболина,като минеш йода и смъкнеш ТСХ ще падне и туморния маркер.Ако имаш въпроси съм насреща Peace

# 354
Аха добре дошла в клуба.Тази диагноза ми я поставиха преди 2 години,минах и радиойод.Много е скоро след операцията за това е висок тиероглоболина,като минеш йода и смъкнеш ТСХ ще падне и туморния маркер.Ако имаш въпроси съм насреща Peace

Сърдечно благодаря Simple Smile

# 355
Момичета,колко време след операцията изпитвахте придърпване и опъване на мястото?Знам,че се иска време да се разградят и вътрешните шевове,но за 2м не се ли разградиха вече. newsm78

# 356
  • Варна
Момичета,колко време след операцията изпитвахте придърпване и опъване на мястото?Знам,че се иска време да се разградят и вътрешните шевове,но за 2м не се ли разградиха вече. newsm78

Все още от време на време усещам.Освен шевове се получават и сраствания.

# 357
През деня усещам такива придърпвания и то нагоре към лимфните възли,а сутрин направо ми е като сковано мястото.Ставам все едно са ме оперирали вчера.Но щом е нормално няма да му обръщам внимание толкова.

# 358
  • Варна
Недей  Simple Smile

# 359
Здравейте !Искам да попитам с какъв крем се мажете след операцията за белега?Аз купих един kelo-cote .Доста е скъп ,дано има ефект че не ми се ще да се вижда този белег!

Общи условия

Активация на акаунт