Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 909
  • 833
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Здравейте може ли някой ако знае нещо за медуларен карцином или е с такава диагноза да пише. Предварително благодаря!

По назад в темите има писано за медуларния карцином.До колкото аз знам лечението е само оперативно.Дано се включат да ти помогнат с информация от първа ръка  Peace

# 331
Здравейте,
днес ми излязоха изследванията,май не са много добри,но не знам какво да правя,като не мога да отида при добър ендокринолог,дали е толкова зле Хашимотото ми,че от 2 години нито съм го ледила,нито пия нещо,че от Еутирокса бях много зле-нервите,сърцето и костите? Rolling Eyes

1)TSH- 5.18  uIU/ml -   0.270-4.25

2)TAT -119.2 IU/ml - до 115.0

3)anti - TPO-   294.8 IU/ml -   до 35

4)Холестерол/Cholesterol-  7.37 mmol/l-   до5.2

5)Глюкозотолерантен тест-4 кратен            mmol/l      3.3-6.6
     Глюкоза/Glucose    0' - 8.21        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    60' - 12.19        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    90' - 10.17        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    120' - 5.39        mmol/l     3.3-6.3

# 332
Не искам да те плаша, но нищо не ти е добре, нито холестерол, нито КЗ, особено тя, ТСХ ти е зле, трябва ти еутирокс. Най вероятно лошото на нервите , сърцето и костите ти е от КЗ, а не от еутирокса. Направо си си за сериозен ендокринолог, не искам да те плаша. А и защо не са ти изследвали инсулин, от там най-вероятно е щял да изскочи заека. Правили са ти глюкозно обременяване без инсулин newsm78. Иди на лекар и не го отлагай, не си добре....Ще намериш ендокринолог, дори и в София, тя не е през света все пак или в близък по-голям град не може да няма.

# 333
Не искам да те плаша, но нищо не ти е добре, нито холестерол, нито КЗ, особено тя, ТСХ ти е зле, трябва ти еутирокс. Най вероятно лошото на нервите , сърцето и костите ти е от КЗ, а не от еутирокса. Направо си си за сериозен ендокринолог, не искам да те плаша. А и защо не са ти изследвали инсулин, от там най-вероятно е щял да изскочи заека. Правили са ти глюкозно обременяване без инсулин newsm78. Иди на лекар и не го отлагай, не си добре....Ще намериш ендокринолог, дори и в София, тя не е през света все пак или в близък по-голям град не може да няма.

Да,явно ще трябва да отида до СФ,кажете добър доказан доктор там!
Какво е КЗ?
И инсулин ми излледваха,но понеже са в норми и не ги дадох:
-Инсулин    0' - 17.99        mIU/ml      8.9 - 28.4
-Инсулин    120' - 19.46        mIU/ml      8.9 - 28.4
-fT3    5.21        pmol/l      2.34-6.29
-fT4    11.76        pmol/l      10.29-24.45

А кое му е толкова лошото в изследванията,какво може да означават,аз не се чувствам зле,освен с кг Sad ,тях и ги назначи гинеколога,заради пременупаузата и отклонения в цикъла.

# 334
Лазарова не е лош лекар в Майчин дом, доктор Начев изключително добър ехографист, аз при тях съм ходила, сега ме лекува Доцент Атанасова от много килограми и прилошаване, оказа се инсулина. Кз е кръвна захар, на тебе ти е доста висока и това е притеснително, но и инсулина ти е висок, независимо какво пише на гладно той трябва да е под 5, моят беше 19, пия метфогама вече, а твоят е 18. Не са ти добре нещата.*,20 КЗ на гладно е нещо доста притеснително. Заради тези показатели кг вървят нагоре. И аз много се лутах и моят съпруг също, сега имаме изписан режим от доцентката плюс лечение с медикаменти. Но това е дълъг процес и си трябва доста ходене по София. Тя не работи с каса и разкарването е доста, най напред хормона трябва да е в норма и тогава се правят другите неща, а хормона влиза в норма с еутирокс и да се пие поне месец ... и т.н.

# 335
  • В царството на игрите:)
Включвам се само, за да ви кажа, че все пак на майка ми не и предлагат операция. Бяхте прави. На нейната възраст възел 2 см. не изисква операция, а само проследяване. Оказахте се прави. Само искам да спомена, че тя е безкрайно доволна от отношението в МА - ендокринологията. Смятах, че в днешно време само и само да се вземат парите се оперира поголовно, но се оказа, че не е така.
Благодаря ви още веднъж за вниманието и подкрепата!
Желая ви здраве и по - малко проблем!
 Peace

# 336
Лазарова не е лош лекар в Майчин дом, доктор Начев изключително добър ехографист, аз при тях съм ходила, сега ме лекува Доцент Атанасова от много килограми и прилошаване, оказа се инсулина. Кз е кръвна захар, на тебе ти е доста висока и това е притеснително, но и инсулина ти е висок, независимо какво пише на гладно той трябва да е под 5, моят беше 19, пия метфогама вече, а твоят е 18. Не са ти добре нещата.*,20 КЗ на гладно е нещо доста притеснително. Заради тези показатели кг вървят нагоре. И аз много се лутах и моят съпруг също, сега имаме изписан режим от доцентката плюс лечение с медикаменти. Но това е дълъг процес и си трябва доста ходене по София. Тя не работи с каса и разкарването е доста, най напред хормона трябва да е в норма и тогава се правят другите неща, а хормона влиза в норма с еутирокс и да се пие поне месец ... и т.н.

Ами ще ходя щом трябва,интересното е ,че не чувствам нищо притеснително.

# 337
  • Варна

milmich много се радвам за вас  Hug

Сисито де видя КЗ 20 на гладно бре жена,блещя се зверя се и  я виждам 8.21.
Високи са показателите и изискват внимание,но не са толкоз страшни.
newwoman777 трябва да смъкнеш малко ТСХ,от там и антителата.За КЗ най-вероятно ще ти кажат диета,в най-лошия случай метформин.Там един съвет от мен,много внимавай с лекарствата за смъкване на кръвната захар,на мен ми бяха изписали и щях да умра по улиците.Ако ти изпишат лекарства храни се добре и не пази диети.Ако пък не ти изпишат лекарства,можеш да прочетеш из нета инфо много за храни с ниско съдържание на захар.

Сега и аз да се оплача кистата на гърдата ми доста пораснала,станала 3.5 см.Иначе е бистра и чиста,не е опасна,но заради размерите и може да се наложи пункция  Tired.

# 338
Глухарче, съжалявам за кистата ти, каквото дойде това ще е  Hug. Не съм видяла кръвна захар, а инсулин и то доста висок на гладно, независимо от стойностите посочени като референтни трябва да е под 5 , заветна стойност на ендокринолозите... другото е грешка, имала съм в предвид 8,20 не 20...., съжалявам за което. Станала е печатна грешка, натиснала съм * вместо 8  сори.

# 339
Глухарче, съжалявам за кистата ти, каквото дойде това ще е  Hug. Не съм видяла кръвна захар, а инсулин и то доста висок на гладно, независимо от стойностите посочени като референтни трябва да е под 5 , заветна стойност на ендокринолозите... другото е грешка, имала съм в предвид 8,20 не 20...., съжалявам за което. Станала е печатна грешка, натиснала съм * вместо 8  сори.

Предполагам,че втората част от поста ти се отнасяше за мен,sisitons Simple Smile
Разбрах,че си се объркала,случва се,но благодаря много за вниманието,много е ценен изобщо форума тук,когато няма към кого да се обърнеш за съвет! Hug

# 340
  • Варна
При всички положения ендокринолог трябва да се намеси и да коригира нещата  Peace

# 341
.......Помнете ,че излекуване няма!!!С тези възли човек може да си живее.Не знам защо шашкат хората.Три пъти мерете един път режете!
"Излекуването" на възлите или спасението от тях не е съвсем невъзможно. Ако има свестен хирург да изреже внимателно възлите и ако жлезата не е засегната, човек може да живее безпроблемно още маса време докато / или ако се образуват нови възли. Но повечето от хирурзите предпочитат да махат всичко наведнъж защото е много по-бързо и лесно, това е проблемът.
Аз след операцията през 2011 на която ми изрязаха 5 възела, още не съм пийнала 1 хапченце еутирокс и съм съвсем ОК вече 6-та година. При мен проблемът беше, че хирургът ми "пропуснала" да изреже един възел 2 см. Как не го е видяла д-р Искра Янева се опитвам да си отговоря и не мога... Най-вероятно са й били малко парите и си е оставила повод за още една операция...
Преди време имаше една тема на мисля Сребърен облак се казваше девойката, която успя дори с Хашимото да се справи.

# 342

Преди време имаше една тема на мисля Сребърен облак се казваше девойката, която успя дори с Хашимото да се справи.
Дали? Писала ли е някъде как вървят нещата и как са изследванията?

# 343
Чела съм я доста отдавна, преди повече от 5 години. Мисля че имаше тема, в която пишеше подробно за себе си и за лечението, но не мога да я намеря. Пишеше подробно за резултатите във времето как се развиват, какво се случва и т.н. Помня само, че постиженията й бяха страхотни и дори май после роди бебе и писа "вече съм здрава".
А тази тема е започната от нея, може и това да е, но не съм сигурна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850;topicrefid=20   

# 344
Здравейте отново на всички!
Вече 2ри месец приемам Еутирокс 100мг и този месец цикъла ми е малко странен.Възможно ли е от хормона или от липсата на жлеза да е причината?

Общи условия

Активация на акаунт