Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 866
  • 833
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна

Глухарче, разсмя ме. Пожелавам ти едно, две розови вързопчета  newsm17

Оуу мисля,че не ме разбра.Нямам никакво желание да бременея и да раждам.Спомените  ми са още живи Crazy

Но пък още едно бебе нямам нищо против да изгледам,особено ако е момиченце  Heart Eyes

# 376
Момичета, браво ! Благородно ви завиждам, Скаби на тебе особено за голямата бройка. На мен най-голямата ми грешка беше, че останахме с едно дете, тъй че пожелавам на всички да си имат по повечко Hug Hug Hug

# 377
  • Reasonford Manor
Скрит текст:
Здравейте,
от скоро съм с открит един възел под 1 см. и с ТСХ в норма.
При останалите хормони положението е само с нисък пролактин и пия утрогестан.

Консултирах се онзи ден отново с лекар, вече взимам 3 поред мнение от есента насам и трябва да взема решение дали да правим биопсия.
Есента се чувствах доста зле/физически и психически/, но сега, да чукна на дърво не е така. Проблема е, че не мога, не знам дали да взема решение за биопсия. Иска ми се да прочета повече мнения, на жени, които са правили и тн.т. Разбирам напълно, че една биопсия ще ми осигури или спокойствие или при резултат с карциномни клетки ще се наложи операция.
Ще се радвам, ако споделите опит, мнения.. Hug
Направи още една консултация, с ендокринолог-хирург. Аз съм в почти аналогична ситуация, но нито биопсия, нито операция ми предлагат. Засега.   Peace
А утрогестан предполагам пиеш заради понижен прогестерон, или греша?

Честито на бременните! Heart Eyes

# 378
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, точно заради ниските стойности на прогестерона Peace

# 379
  • Варна
Момичета папиларки споделете как ви протичат профилактичните прегледи.Аз имам две сцинтиграфии,една по време на лечението и една 6 месеца след лечението.Сега само кръв и ехограф.Това достатъчно ли е?
Какво казват вашите доктори?

# 380
Здравейте,
От вчера чета темата и реших да се присъединя.Миналата година по това време ми откриха 3 възела(27х15 ; 12х9 и 38х33).При първият хирург който попаднах каза операция,махаме жлезата и готово.Направо нямам думи при това, че всички хормони си ми бяха в норма. Тогава потърсих и друго мнение.Попаднах на д-р Пандев. Правих и калцитонин(туморен маркер)-отрицателен.Трябваше на 25 март да съм на преглед в Плевен ,но ми се обадиха че д-р Пандев няма да хади  в Плевен до края на май.Записах си час в София пак при него за 5 април. Но ме притесняват изследванията TSH mi e 0.075 (0.55-4,78) fT4 ми е в норма 1.09 (0,89-1.76). Нямам някакви странични оплаквания, освен притесненията от неизвестното и нощното изпотяване. Искам да попитам до колко могат да растат възлите преди да се стигне до отстраняването им т.е. има ли тук някой с по голям възел от 4см.

# 381
Не искам  да те плаша, но нещата не са розови при тебе. Това,което е станало е, че най вероятно възлите произвеждат хормон също и ти си в хиперфункция. Тя би могла да увреди сърцето ти и не е добре да седиш така. Аз лично бях в хиперфункция и не знаех на кой свят се намирам. за да излезеш от нея трябва да се пие метизол, но възлите, ако са 4 см са за операция. Съжалявам, не съм доктор, но най вероятно това ще ти кажат. Пандев е отличен лекар все пак, нека той да каже. Нощното изпотявяне и тревожността ти са заради хиперфункцията на жлезата и аз се чувствах така, не можех да спя и много се уморявах.

# 382
Мда, не се плаша от операция, а се плаша от това да ми бъде махната цялата жлеза, но ако се наложи и нямам друга алтернатива ще се ляга под ножа. Но ще видим какво ще каже доктора на 5-ти април.

# 383
  • Варна
Момичета на лично ме питат за мейла и координатите на проф. Пандев,а аз не ги знам.Някой да помогне Rolling Eyes

# 384
На първа страница ги пише.

А тук и местата, на които преглежда: http://www.thyroidbg.com/bg/lekari/rp

# 385
  • Варна
На първа страница ги пише.

А тук и местата, на които преглежда: http://www.thyroidbg.com/bg/lekari/rp

Въпроса е дали са актуални,защото се е случвало да ги променя  Peace

# 386
Преди години му писах на 2 от коментираните мейли, той ми отговори от трети мейл (който нямах) и ми даде съвсем друг телефон (по него време) от обсъждания в темата, на който успяваха да се свържат други. Та няма да се учудя поне за мейла да е актуален. Виж за телефона - нямам идея.
Между другото, във фейсбук не знам дали отговаря, но пък знае ли човек  Embarassed
Явно не е в БГ в момента.

# 387
rumen.pandev@dir.bg   tel.+359 879 440 257
r_pandev@dir.bg Това е което имам по моята документация.Не съм му писала или звъняла.
Записвам си час през МЕД. ЦЕНТЪР „Дойче Клиник”, гр. София,
ул. Стара Планина 10, тел: 02/ 986 04 04.
Един път месечно ходи и в МБАЛ Света Марина в Плевен-064 805 666; 064 81 81

# 388
  • Варна
Благодаря ви,отговорих на момичето,дано сме и били полезни  Peace

# 389
Не ми е в приятели д-р Пандев, но от профилът му във фейсбука се вижда че е   в Швейцария. Затова и си отмени посещението в Плевен/имах час за 25-ти т.м./ А когато се обаждах да си запиша час в Дойче клиник ми казаха , че е в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт