Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 873
  • 833
  •   1
Отговори
# 600
Ева, най-добре е да намериш читав лекар, който да изреже само възлите и да ти остави максимално количество от жлезата. Тогава може и да не се налага да пиеш лекарства след операцията въобще. Мисля (но не съм сигурна) Мереленда писа преди много време, че лекарствата за хиперфункция имат кофти странични ефекти и не е много добре да се взимат продължително. Не се плаши от операцията, бърза е и не е опасна, всеки ден се правят сигурно по 30-40 такива операции в България. Проблемът е че някои лекари не се стараят много и изрязват цялата жлеза, дори и когато не е необходимо.

........ На моя близка и източи съдържимо от солидно образувание .......Не е имала проблем оттогава.
Солидно образувание от възел, а не от киста така ли?

# 601
Фри, Глухарче,  благодаря за коментарите.
Аз вече съм оперирана  Sad И сега, 13 години по-късно отново се активира жлезата  Sad

# 602
  • Варна
Фри, Глухарче,  благодаря за коментарите.
Аз вече съм оперирана  Sad И сега, 13 години по-късно отново се активира жлезата  Sad

За съжаление възлите често правят рецидиви  Sad

# 603
Да, за съжаление втори път ще се наложи да легна на операционната. Докторката ми каза, че първо трябва да се нормализират хормоните и чак есента ще мислим за операция. Така ли е?

# 604
  • Варна
Да, за съжаление втори път ще се наложи да легна на операционната. Докторката ми каза, че първо трябва да се нормализират хормоните и чак есента ще мислим за операция. Така ли е?

По принцип знам,че избягват да правят лятото такива операции.Вярвай повече на докторката си,тя знае повече от нас  Simple Smile

# 605
И като се нормализират хормоните защо ще се оперираш (ако възлите не са ракови)??

# 606
  • Варна
И като се нормализират хормоните защо ще се оперираш (ако възлите не са ракови)??

Има някои видове лекарства, които е противопоказно да се пият повече от 10 години,като Пропицил.Също така понякога не успяват и да вкарат хормоните във норма.Тогава препоръчват операция.На скоро позната с Базедова болест се оперира,защото вече не можеха да контролират нещата.

# 607
Фри, доколкото разбрах няма как да остана с възлите, имам и доста уголемена жлеза  newsm78 Ще ходя другата седмица и ще питам дали ако хормоните се вкарат в релси  може да не се оперирам.

# 608
Ще ходя на контролен преглед след операцията и ми искат и TSH и FT4, има ли значение дали ще съм си изпила хапчето сутринта преди да ми вземат кръв? Т.е. чудя се дали да го изпия преди или след това, 100мг Еутирокс пия.

# 609
  • Варна
Хапчето се пие след като ти вземат кръв.И никакво кафе,удоволствието после  Laughing

# 610
Фри, доколкото разбрах не е киста, но не съм убедена. Може и киста да е било, но имам спомен, че не се знаеше какво е в него етап. Помня че съдържимото го изследваха. И на два пъти правиха терапията, защото беше голямо и не ставаше май наведнъж.

# 611
Благодаря, Глухарче! И аз така си мислех, че е по-логичо. Simple Smile
Да попитам, може пък някой да чете в темата - има ли други чакащи доставката на йод 131 за страната? Ако да, моля да ми пишете.

# 612
  • Варна
Благодаря, Глухарче! И аз така си мислех, че е по-логичо. Simple Smile
Да попитам, може пък някой да чете в темата - има ли други чакащи доставката на йод 131 за страната? Ако да, моля да ми пишете.

Пак ли няма йод бре  Shocked
Ама всяка година едно и също.По болници звъня ли да проверяваш.Да ти дам ли номер за Варна?

# 613
Мда, пълно безобразие и безхаберие на държавата. Във Варна в онкото казаха, че не правят тази терапия, препратиха ме към Шумен. Там също нямат наличност, ще се чуем пак. Проучвам варианти да си заплатя препарата, но да не чакам до неясно кога...

# 614
  • Варна
Мда, пълно безобразие и безхаберие на държавата. Във Варна в онкото казаха, че не правят тази терапия, препратиха ме към Шумен. Там също нямат наличност, ще се чуем пак. Проучвам варианти да си заплатя препарата, но да не чакам до неясно кога...

Правяяяяят,ей много са тъпи.Просто не я правят в онкото,а в радиологията.И мен така ме уредиха едно време.Пиша ти на лично номера на моя доктор и на регистратурата .

Общи условия

Активация на акаунт