Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 671
  • 833
  •   1
Отговори
# 615
Къде е най-добре да се направи биопсия в София?

# 616
  • Варна
Къде е най-добре да се направи биопсия в София?

Изчакай си прегледа при Пандев,той ще ти каже дали изобщо има нужда от биопсия.Ако трябва ще ти каже къде да я направиш.

# 617
Аз за пръв път чувам за биопсия. Само на възли ли се прави или по преценка на доктора? Аз като имам два горещи възела не трябва ли да им се направи биопсия newsm78

# 618
  • Варна
Аз за пръв път чувам за биопсия. Само на възли ли се прави или по преценка на доктора? Аз като имам два горещи възела не трябва ли да им се направи биопсия newsm78
Само ако доктора прецени,че не изглеждат добре и има вероятност да са злокачествени.
Не се прави на всеки,разбира се.

# 619
# 620
  • Русе
Здравейте момичета искам и аз да разкажа своите преживявания.От 2006 г. имам хашимото с възли не съм ходила редовно,но на 1 година съм си правила изследвания и ехография ходила съм уж при най-добрата ендокриноложка в нашия град,отделно когата бвх бременна съм била на преглед и при репродуктивен ендокринолог,който също е известен,но незнам защо всеки казваше пий си еутирокса и контр.преглед на всеки 6 месеца.Никой не ме изпрати на биопсия.Случайно попаднах на млада докторка,на нея не и харесаха възлите и ме прати на биопсия при д-р Райков,резултатите бяха папилярен карцином.Бях сама във Варна шокирах се като чух карцином нищо не знаех за рака в тази област,как съм шофирала до Русе аз си знам и беше 28.12.2016 валеше сняг.После си вземах час за проф.Пандев него си го избрах от този форум и не съжалявам,страхотен човек и специалист.Операцията ми беше на 6.04.2017г.премахната ми е 75% от жлезата нямам разсейки,първия ден от операцията беше малко по тежко, не особенно издържа се,после около 10 дена усеща малко дискомфорт.Нямах никакви проблеми с гласа.Стоях 3 дни в Еднодневна хирургия на Исул.Това е от мен успех на всички,на които им престои операция.😊

# 621
Севинч, радвам се, че се чувстваш добре и че всичко е минало благополучно!
Не знаех, че има вариант при карцином да се остави част от жлезата. Явно е по преценка на хирурга, но това не е ли предпоставка за рецидив? При мен не оставиха нищо, но пък аз имах и разсейки в лимфите, оперирах се в ендокринна хирургия при доц.Сечанов.

# 622
  • Русе
Севинч, радвам се, че се чувстваш добре и че всичко е минало благополучно!
Не знаех, че има вариант при карцином да се остави част от жлезата. Явно е по преценка на хирурга, но това не е ли предпоставка за рецидив? При мен не оставиха нищо, но пък аз имах и разсейки в лимфите, оперирах се в ендокринна хирургия при доц.Сечанов.
За да няма рецидив пия висока доза л-тироксин проф.Пандев така каза,аз имах карцином в единия лоб само,но е премахнат и част от другия.При тебе е премахнат целия понеже си имала разсейки.

# 623
  • Варна
Да проф.Пандев преценява и оставя част от жлезата,независимо че е карцином.Много хирурзи се презастраховат и махат всичко.

# 624
Здравейте,
Преди няколко години ми оперираха щитовидната жлеза, заради възел 3\2см. Отстранен ми е целия ляв лоб. Всяка година през 6месеца си пускам изследвания, а на 1г и ехограф. Засега , да чукам на дърво се справя сама останалата част от жлезата. Нищо не пия.
Някой пил ли е хапчета за отслабване, съдържащи л-каритин , хром? Питах познат лекар, каза че не би трябвяло да окажат влияние, но в аптеката се усъмниха в хрома.

# 625
Във вторник ще ходя на контролен преглед след операцията и днес пуснах тиреоглобулин. Да ви питам, защото се обезпокоих - нали трябва да са много ниски нивата след премахване на жлезата. Вярно, все още не съм минала терапията с йод и операцията беше преди няма и 30 дни, та, може ли заради това да е висок?  Sad 92 е, а преди операцията ми беше 76  Thinking Ще се побъркам вече...
маркер TG    92.070   ng/ml   1.4 - 78.0
 TSH    13.930   mIU/l   0.300 - 4.200
FT 4          15.13   pmol/l   12.00 - 22.00
anti Tg ( TAT )   747.40   IU/ml   < 115

# 626
  • Варна
Първо много малко време е минало от операцията.Второ въпреки,че ти е премахната жлезата в двата края остават малки частици,които продължават да образуват Тиероглоболин(йода ще ги изгори и няма да остане нищо).Трето това ТСХ е много високо,каква доза пиеш?

Сега ти видях и антителата,да нямаш Хашимото?

# 627
пф, леко ме успокои.
Ами, края на март си пуснах сама хормони ей така, излезе Хашимото и така отидох на ехографски преглед и се откри другата гадост и 3 седмици по-късно ме оперираха. Реално не са ми лекували Хашимотото, допуснаха че може да е постпартално, защото преди бременността съм си пускала всички показатели и бяха ок, по време на бременността само тсх пусках и беше 1,7 (родих август 2016). Преди операцията тхс беше 10. Пия от 3 седмци еуторокс 100, сигурно ще ми увеличи дозата? Но и не отнема ли време да спадне тсх, 20 дни не е много.

# 628
  • Варна
Не е много да,поне 40 дена трябват.Но най-вероятно ще ти е малко 100.За сверка аз пия 150.При Хашимото обаче Тиероглоболина не е много показателен,за съжаление и за мен е много сложно там положението и не го разбирам.Тук има една мацка с папиларен и Хашимото дано се включи да ти изкаже мнение.Трябва ти наистина добър ендокринолог да те следи и да ти овладее Хашимотото,ако си близко до Варна мога да ти препоръчам.А карценома не го мисли,след йода и като смъкнеш ТСХ-то Тиероглоболина ще падне.

Би ли ми цетирала какво точно ти пише на хистологията,трябва да има на едно място букви и цифри Т...N...M...G  на точките трябва да има цифрички.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 13:04 от Глухарче

# 629

Би ли ми цетирала какво точно ти пише на хистологията,трябва да има на едно място букви и цифри Т...N...M...G  на точките трябва да има цифрички.

По-късно ще ти напиша на лични, да не занимавам всички, сега не са при мен бумагите.

Общи условия

Активация на акаунт