Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 060
  • 833
  •   1
Отговори
# 75
  • При розите и топлата вода ......!
K.LeraHeart Eyes щях да пиша на лични, но смятам че информацията ще е полезна на всички момичета, особено на тези с напълно отстранена жлеза.
Гелика,как са ти триглицеридите?Опитай всичко преди станините HugКолко ти е висок холестерола?Тук нормата е до 200.Моят беше 248,последният път тук в Италия 225,а седмица по-късно в Бг 5,23 при норма 5,1...
Холестерола ми е 6,67 />5,2/,  HDL холестерол 1,03 /0,8-1,8/, триглицериди 0,86 /1,7 -2,3/
При теб холестерола си е в норма. Нямам идея ккакво означава това, добрия холестерол и триглицеридите са в норма. newsm78 И аз се страхувам да започна станини, защото приемам достатъчно лекарства, ама не знам. Сега усилено вземам куркума и пектин и ще включа и ленено семе.
sisitons, при теб как е холестерола и вземаш ли нещо?  Hug
Приятни почивни дни момичета!

# 76
  • Милано
Благодаря момичета Hug, казвам само какво каза ендото тъкмо да питам за пектина и тя ме предупреди да не съм посмяла да го пия, не си измислям Peace. Ендото е добро, проверено Wink
Сиси,Пектинът спада към групата на разтворимите хранителни влакнини и притежава изразена способност да свързва водата и да образува високо вискозни разтвори, както и способност да свързва жлъчните киселини в червата.

Пектинът напълно ферментира под въздействие на микробите в дебелото черво за разлика от неразтворимата целулоза. Тези свойства на пектина определят и ползите от неговия прием.Проведени проучвания у нас с високо естерифициран ябълков пектин показаха, че приложението му в диетите на болни с нарушения в липидната обмяна понижава концентрацията на холестерола в кръвта с 5-18%.

Това се свързва с ефекта на пектина върху екскрецията (изхвърлянето) на жлъчните киселини, вискозитетните му свойства, както и с редица други механизми. Установено е, че пектинът намалява увеличените нива на "лошия холестерол" и на триглицеридите, без да намалява нивото на полезния холестерол в липопротеините с висока плътност. Пектинът намалява също повишаването на кръвната захар след прием на въглехидрати.

Пектинът подобрява функцията на дебелото черво. Ферментацията на пектина увеличава микробиалната клетъчна маса в несмляните фекални остатъци, което увеличава тяхното разграждане.

Способността на пектина да свързва водата, води до разреждане на съдържимото в дебелото черво и в резултат до възможност за намаляване на вредното въздействие на неговите съставки.

Вискозитетните свойства на пектина са причина за забавяне процесите на храносмилане и изпразването на стомаха. Това води до увеличаване чувството за ситост и може да намали хранителния прием.

Високо естерифицираният пектин, който се предлага на пазара, за разлика от нискоестерифицирания пектин, практически не намалява всмукването на минералите, съдържащи се в храната и не води до нарушения на техния баланс в организма. Нискоестерифициран пектин се включва специално в диетите на хора, изложени на въздействието на тежки метали, тъй като той може да ги свързва в стомашно-чревния тракт и да спомага за тяхното извеждане от организма.

Едновременно с това обаче, нискоестерифицираният пектин в значителна степен свързва и минералите желязо, калций, мед и цинк, като по този начин намалява всмукването им. При продължителен прием на нискоестерифициран пектин може да настъпят дефицити от тези минерали, поради което те трябва да се вземат допълнително под формата на хранителни добавки. Нито една от формите на пектина не намалява всмукването на витамините, съдържащи се в храната.

Посочените физиологични свойства на пектина са база за неговото използуване в диетотерапията на дислипидемиите (увеличен общ холестерол, увеличен "лош холестерол", увеличени триглицериди в кръвта), за включването му в диетите, прилагани при затлъстяване, стомашно-чревни нарушения и диабет.

# 77
  • Варна
А пък аз съм постоянно  гладна.Току що изядох 4 филии с лютеница и съм гладна.А пък как ми се прияде лютеница идея нямам.Сигурно така на филия от дете не съм яла  Rolling Eyes

# 78
Глухарче да не си бременна  Laughing

Сиси, това твоето ендо е доказано зле, смени го  Peace

# 79
  • Варна
Глухарче да не си бременна  Laughing

Аааа не  Joy

# 80
Ами чета ви момичета и аз от интернет чета, но не ми е зле ендото, поне що се отнася до пернишко, не е далече София , ама не мога да се занимавам да ходя до там 2 дена. Когато бях в болница и хирурзите не знаеха какво да ме правят в София в Александровска болница, точно това ендо ме лекуваше по телефона. Не мога да й нямам доверие, тя е 33 години ендо с много опит и добро име в региона , да не кажа води се най-добрата.
Някой ме пита по-горе не съм изследвала друг холестерол, само общ, каквото и да значи това. Мисля да се сложа на диетата, която ми препоръча тя и после да тормозя джипката да ми изследва разни холестероли. Аз и сега съм болна кашлям хрема, на антибиотик съм. Ще ходя за болничен и ще я разпитам и за диета и за пектина ще питам.
Глухарче, и аз преди да се разболея, главоболие и глад, само мравучках и ми ставаше лошо, сега като се разболях се пооправих. Ама имам сърцебиене пулс 110 сутринта. Та по-добре да си бременна. Най съжалявам, че останах с едно дете Hug
Бъдете здрави Hug Hug Hug

# 81
Момичета, може ли да ви попитам имате ли смущения в цикъла след операция на ЩЖ? махнаха ми единия лоб заради микрокарцином през февруари, цикълът ми е по часовник винаги. Този месец вече 7 дни закъснява, за първи път в живота ми имам подобно закъснение. Не съм бременна, ТСХ ми е 0,27  newsm78 Пия Еутирокс 75
Ясно е, че ще ходя по доктори, но все пак да питам и вас Simple Smile

# 82
  • Варна
Момичета, може ли да ви попитам имате ли смущения в цикъла след операция на ЩЖ? махнаха ми единия лоб заради микрокарцином през февруари, цикълът ми е по часовник винаги. Този месец вече 7 дни закъснява, за първи път в живота ми имам подобно закъснение. Не съм бременна, ТСХ ми е 0,27  newsm78 Пия Еутирокс 75
Ясно е, че ще ходя по доктори, но все пак да питам и вас Simple Smile

Хммм  няма да е от това сякаш.Възможно е след такава интервенция да има някаква промяна,но са минали близо 10 месеца.Моя например се размести малко след операцията,но след като наместихме и забих на 150 мг. нещата се оправиха.Дори бих казала,че ми е по редовен от преди операцията.
Този месец нещо да се е случило.Стрес,да си сменяла климат,бееебе  Laughing

# 83
Привет, Глухарче,

Бебе няма. Правих и кръвен тест и явно причината не е това. Климат не съм сменяла, стресът си е редовен, нищо необичайно Simple Smile Миналият месец бях и на гинеколог и всичко уж беше ок. Ще го изчакам още 3-4 дни и почвам да обикалям ендокринолозите и гинеколозите да се разбират, какво правим... Много странно е това закъснение за мен... А така не ми се ходи по лекари  newsm12

# 84
  • Варна
При положение,че си ходила преди месец на гинеколог,няма за какво да се притесняваш.Изчакай си няколко дена и ако не дойде тогава.Трябва да си наясно,че нищо няма да е както преди,все пак щитовидната жлеза управлява цялото тяло по един или друг начин.
Между другото преди операцията имах адски нередовен цикъл.Прескачаше ми и по цял месец,що доктори обиколих  ooooh!.Накрая махнахме жлезата и станах като по часовник.Но пак не могат да ми кажат от какво е бил проблема,а аз с моята гинеколожка много си говоря,като приятелка ми е.

# 85
Здравейте,предвид многобройните мнения,въпреки изчитането им не намерих това,което ме вълнува при операция на щитовидна жлеза.Въпросът ми е конкретен : Някой опитвал ли е метода на кибернож,или друг безкръвен метод.Има ли рискове при такива методи и дали се препоръчват при големи-4.65мм. възли на щитовидната жлеза. Тъй като възела се оказа голям + още два малки,опериращият трябва да е талант,за да
запази жлезата! Голям проблем ми е да намеря добър и съвестен оператор при тази деликатна ситуация
на жлезата ми! Бях на изследване при доц.Пламен Попиванов , а хирургичната намеса е мое решение-кой да бъде....
Моля ви за мнение и насоки. Безкрайно ви благодаря!

# 86
При положение,че си ходила преди месец на гинеколог,няма за какво да се притесняваш.Изчакай си няколко дена и ако не дойде тогава.Трябва да си наясно,че нищо няма да е както преди,все пак щитовидната жлеза управлява цялото тяло по един или друг начин.
Между другото преди операцията имах адски нередовен цикъл.Прескачаше ми и по цял месец,що доктори обиколих  ooooh!.Накрая махнахме жлезата и станах като по часовник.Но пак не могат да ми кажат от какво е бил проблема,а аз с моята гинеколожка много си говоря,като приятелка ми е.

Явно психически трябва да се пренастроя  Laughing Аз си водя абсолютно същия начин на живот като преди с изключение на сутрешното хапче... Само се моля да нямам проблеми със забременяването. И хич не искам да си давам цикъла да го побърква моята мила половинка останала ЩЖ  Rolling Eyes
Ще видим какво ще стане, благодаря, Глухарче

# 87
  • Варна
Въпросът ми е конкретен : Някой опитвал ли е метода на кибернож,или друг безкръвен метод.

Киберножа не е ли новост за България,не съм чула някой да си е оперирал жлезата по този начин.А иначе безкръвни операции на щитовидната жлеза няма,има минимално инвазивен метод.Прави се минимален разрез и т.н.На първа страница има информация за него,повечето момичета са доволни от проф.Пандев.

# 88
Silvy_s ако жлезата е повредена от възлите, ще трябва да се изреже парче от нея или цялата. На мен ми изрязаха 5 възела и жлезата ми остана незасегната, но възлите не бяха толкова големи. Ако са доброкачествени и самата жлеза не е засегната, операцията е лесна и възстановяването бързо.

# 89
Здравейте момичета,
чета ви от известно време, направих си труда да изчета и последните две теми и май дойде време и аз да се включа с моята драма Simple Smile
Преди 10 дни отидох на профилактичен преглед при д-р Начев в Майчин дом, тъй като имам някаква нервност и други по-дребни неща, а и най-важното е, че майка ми от 2-3 години има проблем със щитовидната, а от тази година е с Хашимото.

При прегледа от Начев, който траеше не повече от 2 минути, ми се заяви в прав текст, че имам 3 см възел и два мънички и съм задължително за операция. Това било положението. Не ми обясни абсолютно нищо за самия възел, какво вижда. Не ми даде снимките от ехографа, а само на един лист рисува и писа нещо, което мисля, че всички които са ходили при него трудно могат да разчетат. Заяви ми се директно да си пусна ТСХ и ако е в норма, направо да се качвам на 11-ия етаж в Майчин дом да си записвам час за операция. Започна да ми разказва какво ще правя след операцията, тъй като ще ми изрежат половината жлеза и така стигна до 2 години след това. А аз дори не съм се оперирала.

Там запазих самооблаание, но честно казано ме шокира, защото нямам никакви оплаквания при преглъщане или задушаване или каквото и да било от нещата, които виждам, че са ви се случвали на вас.
Четейки темите назад, определено ми направи впечатление, че това е обичайно поведение на Начев. Да, предполагам, че е много добър, но откъм отношение е потресаващ. Реално от прегледа аз не разбрах какво точно имам и когато попитах веднага ли трябва да се оперирам - отговорът беше, че ехографията имала давност 6 месеца; а всъщност това не беше въпросът ми.

И така, аз предполагам, че го имам този възел, затова ще направя втора консултация с препоръчан ехографист и диагностик. След неговото мнение, има голяма вероятност да се консултирам с проф. Пандев.
А и да добавя - ТСХ ми е 1,9 - в нормата си е.
Интересно ми е какво ще ме посъветвате, защото вече разговарях с моя близка лекарка, която ми обясни, че по описаните неща от Начев, няма нищо притеснително и толкова спешно. Но аз задължително ще потърся друго мнение и каквото е необходимо, ще го направя.

Пожелавам ви много здраве на всички тук и предварително благодаря за отговорите Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт