Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 943
  • 833
  •   1
Отговори
# 300
Глухарче, как я хвана тая ЩЖ, питам, защото утре съм на мамограф профилактично и трески ме тресат, до сега само на ехо на гърди съм била при мамолог. Но вече съм за мамограф поради възрастта. Може и да имавръзка, аз съм с отстранена матка заради голяма миома и после отстранени яйчници заради кисти. Гинеколожката смята, че е заради жлезата. Но не вярвам някой да знае как е..

# 301
  • Варна
Ми тъй доктора метна с ехото всичко да преглежда,освен гърдите прегледа и бъбреци и щитовидна и така.
Сисито другата седмица и аз ще ходя на профилактичен за гърдите,не че миналия месец не бях,но си наумих че гинеколожката ме е гледала и може да е пропуснала нещо.
Само не разбрах тез трески те тресат защото ще ходиш на мамограф или защото те е базе от профилактичния?

# 302
Страх ме беше какво ще ми кажат, ама всичко е наред и съм в почерпка. Правих си изследване с глюкозно обременяване и се оказах с висок инсулин и не много ниска кръвна захар на гладно 6,7 . Изписана ми е диета от доцентката и да ви кажа добре се чувствам, пия и метфогама , по три пъти на ден не съм гладна , не ми става лошо. Нямам вече пристъпи и не се разтрепервам, ама за това си трябва много разбиращ човек да изпише диетата, тя е спрямо всеки.... и неговите изследвания.

# 303
  • Варна
Браво Сисито,това да се чува

# 304
  • В царството на игрите:)
Вчера излезе резултата от цитонамазката от биопсията на майка ми. Резултатите, слава Богу, са добри, но предстои операция, защото взела е 2 см. и трябва да се маха. Къде ще ме посъветвате да направим операцията?

# 305
  • Варна
Вчера излезе резултата от цитонамазката от биопсията на майка ми. Резултатите, слава Богу, са добри, но предстои операция, защото взела е 2 см. и трябва да се маха. Къде ще ме посъветвате да направим операцията?

Сигурно хистологията имаш предвид.Най-впряганите имена са Пандев и Сечанов Peace

# 306

Сигурно хистологията имаш предвид.Най-впряганите имена са Пандев и Сечанов Peace
Натривките на стъклата от хистологията се казвали цитонамазка.  Rolling Eyes

# 307
  • Варна

Натривките на стъклата от хистологията се казвали цитонамазка.  Rolling Eyes

Хихи така ли,никой не ги е наричал така в мое присъствие,но не споря.Аз друго знам за цитонамазка  Laughing

# 308
milmich Не е задължително да се маха възел 2 см, не бързайте да не съжалявате после. Ако не е раков възела и изследванията (ТСХ, ФТ4 и ФТ3 и ТАТ и МАТ) са в норми бягайте далече от хирурзи и се наслаждавайте на живота със щитовидна жлеза. Че после без нея ще е малко по-трудно....
Успех  Hug

# 309
milmich Не е задължително да се маха възел 2 см, не бързайте да не съжалявате после. Ако не е раков възела и изследванията (ТСХ, ФТ4 и ФТ3 и ТАТ и МАТ) са в норми бягайте далече от хирурзи и се наслаждавайте на живота със щитовидна жлеза. Че после без нея ще е малко по-трудно....
Успех  Hug
Аз доколкото разбрах става въпрос за махане на възела, а не на щитовидната жлеза.
Цитонамазка се казва и , когато се взема материал от бенка при съмнение за меланом. Въобще, когато материала е на стъкло, а не в блокче.

# 310
  • Варна
Успех  Hug
Аз доколкото разбрах става въпрос за махане на възела, а не на щитовидната жлеза.
Цитонамазка се казва и , когато се взема материал от бенка при съмнение за меланом. Въобще, когато материала е на стъкло, а не в блокче.

Аха ясно  Peace

Все пак си е операция и е риск.Може да се засегнат паращитовидните жлези,гласните връзки,а че ще остане жлезата или поне част от нея си е ясно.

# 311
..........
...
Рядко оставят жлезата (както при мен първия път). По- им е лесно да изрежат всичко - взимат повече пари и не се мъчат със старателно и внимателно изрязване. И после докато влезеш в норматив ти се разклаща цялото здраве.
Глухарче, въобще не е ясно, ама хич че "че ще остане жлезата или поне част от нея". За оправдания ще ти донесат от 10 кладенеца вода, че било опасно, че било съмнително, че не си платил на който трябва достатъчно, че структурата... и какво ли още не. Вярвам само и единствено на Пандев, не знам доколко това е правилно.
При последния ми преглед в МД казаха - за операция си с незнам си колко възела. Питах ги - А ще ми оставите ли жлезата? Отговорът беше НЕ. Като изрично ми казаха, че възлите НЕ са ракови. Е това беше ноември 2015г., жива съм и съм здрава и си отглеждам възлите без никакви проблеми. Правя си изследвания 3-4 пъти годишно, всичко е в нормата. Ще чакам до последно или докато съвсем няма за какво да си харча парите и времето и скучая, гледам през прозореца и се чудя какво да правя... и ми остава само операцията на ЩЖ  Joy Joy

# 312
  • Варна
Фри последно време виждам тенденция дори при ракови възли,ако е съвсем в начален стадий да оставят половината жлеза.Много зависи от хирурга.

# 313
Начев скоро гледа моят съпруг, каза Хашимото, тсх му е 6 и възел около 9 мм. Та той каза над 3 см се оперира, този ще се наблюдава, аз лично възел 2см ще оперирам само през трупа ми Peace

# 314
  • Варна
Начев скоро гледа моят съпруг, каза Хашимото, тсх му е 6 и възел около 9 мм. Та той каза над 3 см се оперира, този ще се наблюдава, аз лично възел 2см ще оперирам само през трупа ми Peace

Вече парен каша и айрян духа а?

Общи условия

Активация на акаунт