Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 965
  • 833
  •   1
Отговори
# 540
  • Милано
Христос воскресе!
Весели празници,момичета  Simple Smile
Воистина Воскресе! Бъдете здрави и благословени, момичета!

# 541
Здравейте, може ли някой да ми обясни какво точно означава думата прогресия и кога се използва.

# 542
  • Варна
Когато нещо прогресира,напредва ,развива....,но това не е по тълковен речник,иначе се.използава и в.математиката ама тва едва.ли те.интересува

# 543
Здравейте! Оперираха ме тази седмица, премахната жлеза, папиларен карцином с мета в лимфни възли, чакаме още окончателната хистология. Има ли някой със същата диагноза, да даде знак, имам въпроси за радиойод терапията. Започнах еутирокс от днес 50, освен това имам изписани калциум д и витамин де по схема да пия, но за последното се чудя - превенция ли е? На изпписване от болницата вчера ми изследваха калций и фосфор и бяха ок.

# 544
  • Варна
Здравейте! Оперираха ме тази седмица, премахната жлеза, папиларен карцином с мета в лимфни възли, чакаме още окончателната хистология. Има ли някой със същата диагноза, да даде знак, имам въпроси за радиойод терапията. Започнах еутирокс от днес 50, освен това имам изписани калциум д и витамин де по схема да пия, но за последното се чудя - превенция ли е? На изпписване от болницата вчера ми изследваха калций и фосфор и бяха ок.

Здравей,
със същата диагноза съм,минах и през йод.За въпроси съм насреща Peace
Препоръчвам ти поне 2-3 седмици да си пиеш калция и вит.Д-то.

Fati bekir как е майка ви?

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 18:06 от Глухарче

# 545
Благодаря, Глухарче! Ще те разпитам по-късно на лични, от диагнозата до операцията минаха 3 седмици само и още не знам къде съм...

# 546
  • Варна
Споко всички бяхме така.Пиши ще влизам от време на време да проверявам Peace

# 547
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Anika ,не се шашкай ! Аз съм с наполовина отсранена щ.жлеза ,папиларен карцином,преди 3 години беше операцията. До сега не съм имала радиойод терапия / незнам защо / .През 3 месеца пускам комплект хормони за щ.жлеза и ходя на контролни прегледи. За сега всичко е наред ,пия по 25мг L-Thyroxin ,Vigantol  капки .
Споко ,тук всички сме били така !

# 548
В листовката на Еуторокса пише, че е съвместим с кърменето. Лекар ме увери в същото, но аз да питам пак, заьото след операцията сега и преди да стигна до йода, пак ще се покърмим поне месец (на 8 м.ми е бебето)

# 549
Привет,момичета Hug
Току-що ''запратих''едно лично съобщение не по предназначение:)Моля получателя да ме извини.
Не съм надничала тук отдавна и това е причината да не отговарям на съобщенията.Момичето,което е имало нужда от информация и споделяне на опит-диагностицирана съм през 2011,с три операции,жива и работоспособна и това благодарение на проф.Пандев.Пия си сутрин таблетката и това е единственият ми контакт за деня с диагнозата.Това е предостатъчно.

# 550
М Е А, а защо си оперирана три пъти? Поста ти звучи много обнадеждаващо и се радвам, че се чувстваш добре!  Hug

# 551
  • Варна
М Е А  Hug

# 552
Оперирана съм три пъти,защото хирурга не направи нужните изследвания преди първата операция.Наложи се втора,за да ми бъде махнат оставеният лоб.Третата беше,за да оправят мазалото от първите две.
При стимулационният калцитонин нивото на маркера беше 690,в пъти над допустимото.Един от възлите не беше капсулиран,което си е мета.При последвалият пет скенер не се установиха никакви огнища и така.За всички вас с подобна диагноза-медулара е възможно най-късата клечка,защото единственото лечение са операциите и то до 5,след това вече.....Не стига това,но имаше съмнение,че карцинома е комбиниран.Късмета ми просто има особено виждане за нещата:)Само дето моят карцином не случи на приемник. smile3513Не се оставяйте на страха,депресията и не позволявайте това да определя ежедневието ви.С това се живее,както се живее с диабет,хипертония и ред още хронични болести.

# 553
MEA, радвам се на позитивизма ти!  bouquet  Hug
Колко време след операцията отминава усещането за стягане и придърпване и отвътре и отвън?

# 554
Доста време след операцията раната ме придърпваше,имах усещане,че са ме шили накъсо:)Мястото около самата рана дълго беше безчувствено.Дори сега при промяна на времето го усещам,както и ред други съпътстващи проблеми,но ги приемам като необходимо зло и бутам напред.

Общи условия

Активация на акаунт