Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 677
  • 833
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна

Би ли ми цетирала какво точно ти пише на хистологията,трябва да има на едно място букви и цифри Т...N...M...G  на точките трябва да има цифрички.

По-късно ще ти напиша на лични, да не занимавам всички, сега не са при мен бумагите.

Peace

# 631
Anikka, Глухарче правилно ти е отговорила за времето - повече от 30 дни са необходими след операцията за изследвания. И за Хашимотото също. Според мен при тази стойност на ТАТ със сигурност имаш Хашимото. А в този случай ниските стойности на тиреоглобулина не гарантират липсата на клетки от щитовидната жлеза. Разчита се на сцинтиграфията и РЕТ скенера, за да се види има ли някъде нещо останало. Относно терапията с йод - наясно ли си, че поне 20 дни преди терапията не трябва да пиеш еутирокс (л-тироксин), за да се вдигне TSH над 50 и 2 седмици преди терапията не трябва да ядеш храни богати на йод (включително и силно да ограничиш приема на йодирана сол).

# 632
  • Варна
Anikka, Глухарче правилно ти е отговорила за времето - повече от 30 дни са необходими след операцията за изследвания. И за Хашимотото също. Според мен при тази стойност на ТАТ със сигурност имаш Хашимото. А в този случай ниските стойности на тиреоглобулина не гарантират липсата на клетки от щитовидната жлеза. Разчита се на сцинтиграфията и РЕТ скенера, за да се види има ли някъде нещо останало. Относно терапията с йод - наясно ли си, че поне 20 дни преди терапията не трябва да пиеш еутирокс (л-тироксин), за да се вдигне TSH над 50 и 2 седмици преди терапията не трябва да ядеш храни богати на йод (включително и силно да ограничиш приема на йодирана сол).

ПЕТ скенер не правят при карцином на щитовидна жлеза, само сцинти.Не си струваме инвестицията Laughing

# 633
Извинявай, неправилно написах РЕТ скенер. Имах предвид SPECT. В София в онкодиспансера го правят заедно със сцинтиграфията с направление по здравна каса.

# 634
  • Русе
Не е много да,поне 40 дена трябват.Но най-вероятно ще ти е малко 100.За сверка аз пия 150.При Хашимото обаче Тиероглоболина не е много показателен,за съжаление и за мен е много сложно там положението и не го разбирам.Тук има една мацка с папиларен и Хашимото дано се включи да ти изкаже мнение.Трябва ти наистина добър ендокринолог да те следи и да ти овладее Хашимотото,ако си близко до Варна мога да ти препоръчам.А карценома не го мисли,след йода и като смъкнеш ТСХ-то Тиероглоболина ще падне.

Би ли ми цетирала какво точно ти пише на хистологията,трябва да има на едно място букви и цифри Т...N...M...G  на точките трябва да има цифрички.
Още нищо не съм изследвала след две седмици ще направя TSH,A-G,тиреоглобулин,ще ги изпратя на проф.Пандев и ще реши дали да остана на 5 дена 100мг и 150 мг два пъти седмично.

# 635
Благодаря ви за мненията! Лилия, да, знам, че се спира хапчето и се прави диета, още не е дошло времето, т.е. нямам дата. bouquet

# 636
Има ли някакви специфични различия в храненето след такава операция?

# 637
  • Варна

Абсолютно не!

# 638

Не, ставаше дума за диета на храни с ниско съдържание на йод, която се прави преди приема на йод 131.
Иначе аз се стремя да правя алкална диета (не знам дали така се казва), заради рака, но това си е мое решение, лекарите казаха "яж и пий каквото искаш" ...

Глухарче, а за PET скенера, не че не си струваме инвестицията, ами диференцирания карцином не излиза там. Така поне ми обясни моята лична лекарка, а тя е и оператор на един от тези скенери в София, така че щом го казва, е така.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 21:21 от Anikka

# 639
  • Варна
Здравейте.
Ако има някой, който ползва Т3 - лиотиронин, мога да предложа една кутийка. Донесоха ми две от Турция, но срока е до август и просто няма да успея да ги изпия и двете.
Лекарството е Тиромел -100 хапчета по 25мкг.

# 640
Здравейте,итересувам се някой дали си е правил медицинска застраховка и как стоят нещата с нея, ако може препоръчайте застраховател.Предстои ми наесен операция и се чудя за такъв вариант... newsm78

# 641
Здравейте момичета,
Преди 6 години ми поставиха диагноза базедова болест. Оттогава пия метизол/пропицил без да съм го спирала, защото всеки път когато намалях до 1 таблетка и ТСХ тръгваше пак надолу. Та от страх така и не стигнах до момент да го спра. Когато откриха заболяването имах симптоми. През шесте години, които пия лекарства съм си добре.
Направих наскоро консултация с доц. Сечанов. Каза, че лечението е операция - изрязва се 80 % от жлезата и до живот ще пия Ел тироксин.
Дали наистина операция е наложителна? А и се притеснявам да не се окаже, че след операцията и без жлеза ще се чувствам по-зле, отколкото съм сега? Насрочена ми е операция и много се плаша. А след такава операция килограмите нагоре ли тръгват? Аз и без това качих доста от Пропицила. След такава операция възможно ли е забременяване?
Ще съм благодарна на включване от момичета с подобен проблем.

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 12:44 от nikol ivanova

# 642
  • Варна
Моя позната преди 2 седмици премина през операция заради същата диагноза.Тя е пила около 10 год. пропицила и е достигнала  до момент в който чвно не и е действал и и казаха или унищожаване на жлезата с йод или операция.Оперира се и мина на Ел тироксин.

Относно забременяването пиши на Скабиела,два броя ги е докарала  Mr. Green.С една дума няма проблем с забременяването  Laughing

# 643
Здравейте,
Искам да попитам има ли някой тук, който съвсем наскоро е бил опериран от проф. Пандев?
Моята история е следната:
Преди повече от година откриха възел, който е биопсиран със съмнение за папиларен карицоном. Възелът е не повече от 15 мм. Следи го професор Пандев. На последния прелгед той препосръча да се оперира. Уточнихме дата за операция през юни в ИСУЛ, но при последната среща ми обясни, че не се знае дали ще се състояи операцията, тъй като в болницата има недостиг на операционни екипи.
Някой друг бил ли в такава ситуация? Незнам какво да мисля.
Отделно от това не разполагам с негов телефонен номер.
Как се свързвате с него?

# 644
  • София
Здравейте,
Искам да попитам има ли някой тук, който съвсем наскоро е бил опериран от проф. Пандев?
Моята история е следната:
Преди повече от година откриха възел, който е биопсиран със съмнение за папиларен карицоном. Възелът е не повече от 15 мм. Следи го професор Пандев. На последния прелгед той препосръча да се оперира. Уточнихме дата за операция през юни в ИСУЛ, но при последната среща ми обясни, че не се знае дали ще се състояи операцията, тъй като в болницата има недостиг на операционни екипи.
Някой друг бил ли в такава ситуация? Незнам какво да мисля.
Отделно от това не разполагам с негов телефонен номер.
Как се свързвате с него?
Здравей, аз съм оперирана от проф.Пандев точно преди една година. Имах малко отлагане на операцията от негова страна, но причината беше, че той пътува много. Иначе се свързвам с него по телефона, номерът е 0879440257 (не знам дали все още е актуален). Не се притеснявай, ако отложи с малко операцията, не мисля, че е чак толкова опасно, аз съм с папиларен карцином.

Общи условия

Активация на акаунт