Забременели след ин витро - тема 30

• 57 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
За пюретата съм съгласна с Magnolia. Чудя се как майките ги купуват, те са пълни със захар и нишестета, а не сварят един картоф и морков да ги пюрират.

Защото плодовете и зеленчуците трябва да са екологично чисти, а малко хора имат възможност да си осигурят такива.

Магнолия, за да станат децата ни резистенти към химиите, за които говориш, трябва в някакъв момент да се сблъскат с тях. А на Сигридов не му се връзвай толкова. Като го хване музата говори врели некипели.  Laughing Аз имам братовчедка в Холандия - и там има доста жени с репродуктивни проблеми. Той препоръчва и изключването от менюто на всички млечни продукти, а мен ме караше да се тъпча с пиле, докато бях бременна. Пилешко и аз не ям, но децата не знам как ще ги опазя от KFC например. С обяснения едва ли ще стане... Не искам да те отчайвам, но всички производители са първо бизнесмени и чак тогава хора. Аз и на био-щандовете не вярвам, но нямам двор, в който сама да си отглеждам зеленчуците и плодовете за пюретата.

# 586
Въпроса е, че сварявайки един картоф и един морков, независимо дали е от градината или от супер маркета, е в пъти по-добре, отколкото изяждането на едно готово пюре с добавена захар, нишвсте, оцветител и незнам колко Е-та. Уж пише, че няма, но аз не вярвам, все има нещо добавено.

Забелязала съм, сега по време на бременността си, като изям някакво пуешко или пилешко филе, или храна с много консерванти, например грозде, което е задължително пръскано с препарати, след това имам ужасни киселини, дори стигам до повръщане.

# 587
Според мен "тайната" на консерверането е в изтеглянето на въздуха от пюрето.
Все пак мисля, че при готовите има далеч по-висок контрол отколкото при зеленчуците на пазара.

# 588
Понеже в момента захранвам и смесих домашна тиква с пюре от ранни био моркови на Хип, загледах се в етикета и пише 90% моркови + вода, без глутен. Не знам къде ги четете тези оцветители и нишестета.  newsm78

# 589
Един блиц въпрос (въпреки, че зная, че всичко е много относително): колко пари горе-долу да предвидя за посрещането на бебето: количка, кошарка, дрешки, пелени, помпа, АМ?

Още е рано, но се опитвам малко по-дългосрочен план на парите да си направя.

Нещо като 5-6,000 лв. би трябвало да ми стигнат, нали?  Не прекалено скъпи неща, но не и прекалено евтини. И за самото раждане трябва да предвидя пари.

Наистина идея си нямам.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 11:36 от Magdalena1978

# 590
Здравейте мами!Не съм влизала тук откакто се роди бебчо на 02.08,но гледам че повечето ми стари познайници сте си тук и не сте напуснали темата Hug и целувки за бебчетата Ви от нас Heart Eyes
Гледам,че говорите за захранване,от кой месец почнахте и с какво-със зеленчук ли?

# 591
  • София
Йоли,  Hug

Аз още не съм мислила дали сама ще приготвям пюрета или ще купувам определени. Мисля да е някакъв вид комбинация. Моя приятелка се скъса да прави домашни и беба упорито ги плюеше. Започна със захранването след 6 месец. Купешките ги хапваше. Желанието й беше да й приготвя, но тя не ги харесваше. И след опити просто спря.
Имам желание да ги правя сама, но зависи и детето как ще реагира. Ако се метне на мен...ще е голяма драмичка.  Mr. Green

# 592
Йоли,  Hug

Аз още не съм мислила дали сама ще приготвям пюрета или ще купувам определени. Мисля да е някакъв вид комбинация. Моя приятелка се скъса да прави домашни и беба упорито ги плюеше. Започна със захранването след 6 месец. Купешките ги хапваше. Желанието й беше да й приготвя, но тя не ги харесваше. И след опити просто спря.
Имам желание да ги правя сама, но зависи и детето как ще реагира. Ако се метне на мен...ще е голяма драмичка.  Mr. Green

и това го има, хубаво да приготвяме, но ако детето не иска да яде домашно приготвени пюрета. Имам спомени от детските си години, че купешките пюрета бяха много вкусни  Simple Smile

# 593
Един блиц въпрос (въпреки, че зная, че всичко е много относително): колко пари горе-долу да предвидя за посрещането на бебето: количка, кошарка, дрешки, пелени, помпа, АМ?

Още е рано, но се опитвам малко по-дългосрочен план на парите да си направя.

Нещо като 5-6,000 лв. би трябвало да ми стигнат, нали?  Не прекалено скъпи неща, но не и прекалено евтини. И за самото раждане трябва да предвидя пари.

Наистина идея си нямам.

Можеш да се побереш в тази сума съвсем спокойно  Peace
Скрит текст:
Колички има хубави и за 700 лева 3в1, ако хванеш промоция, можеш да си вземеш от по скъпите за 1000 примерно
Кошарата - дървените са по скъпи, но от сгъваемите има до 200 лева на хубави марки - Кам, Кангару, Бейбу мув, Киндер крафт
Ваничка със стойка до 100 лева можеш да намериш също на по хубавите марки
Помпа излизат на промоция и 2ра употреба или като има намаления - Медела има за по 80 лева и цената зависи дали е ръчна или електрическа
Дрехи те съветвам да купуваш от английските сайтове, особенно сега след Коледа ще има промоции - супер качество на добри цени. Във ФБ има групи за нови дрехи внос от англия и има супер изгодни оферти  Peace Давам пример 5 бодита за по 4,50 едното - мега меки и качествени  Wink
Пелени можеш да вземеш плат  и някой само да ти ги поръби

Електра, чудна ще си по Коледните, никак няма да ти е рано  Heart Eyes Hug

Моя съвет е да си направите списъци на всичко - аз имам 4ри : дрехи и текстил за бебка, предмети, козметика и препарати и един за мен. И маркирам всичко купено и така не взимам излишни неща  Mr. Green

# 594
Магнетична, огромни благодарности! Дори си копирах инфото, защото сега с паметта изобщо не съм добре.
 bouquet

# 595
Според мен "тайната" на консерверането е в изтеглянето на въздуха от пюрето.
Все пак мисля, че при готовите има далеч по-висок контрол отколкото при зеленчуците на пазара.
+1

Магдалена, на мен ми излезе точно толкова, без да се изхвърлям нито с количката, нито с креватчето и прочие. За раждане си приготви още около 2200 и ако ще пазите стволови клетки, още 5000.

# 596
  • София
стволовите клетки имат много хубави схеми на разсрочване.
ние ползвахме една таква, за три години, още имам да доплащам, ама ме търпят  Crazy
г-ца Магнетична, ако сама си поръчаш бодитата ще излезнат 2-3лв на бройка.

# 597
Магнетична, огромни благодарности! Дори си копирах инфото, защото сега с паметта изобщо не съм добре.
 bouquet

Магадалена, нямаш  грижи и нали сме градски ще те светна по-натам за нещата, само пиши като почнеш с пазара  Hug

Кристи, при нас раждането е по евтино от София - секцио + избор на екип + вип стая 1000 лева  Laughing

Бамба, факт е че може и под тази цена, но и 4,50 спрямо българските е много добра цена  Blush
И да ти се похваля, поръчах си с превозвач касетите за коша за памперс, много съм горда  Crazy Ноември пак ще пусна поръчка   Mr. Green

# 598
Магнетична, не знаех  Simple Smile

# 599
Магнетична, не знаех  Simple Smile

За второто ще знаеш, тъкмо ще ти нося и от домашният сладолед  Hug Heart Eyes

Абе, колко от вас замразиха стволови, направо съм мега разкъсана   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт