Забременели след ин витро - тема 30

• 57 424
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Синеока,браво за добрите новини! Ти си късметлийка-аз преди две седмици бях на последната фм при него и чаках повече от 4 часа!Но си заслужава де,аз също много харесвам Сигридов и му имам пълно доверие!

# 676
  • София
Йоли, браво! Много се радвам, че всичко с рибко е наред. Ти ще трябва да се понапънеш малко, но то кога ли не  си, та сега ще го мислим.  Hug Аз съм на 16-ти. Търпение нямам да го видя. Последния път го качах 3 часа. Маааалко се поизнервих, но като си поговорихме, побъзика ме малко и аз се посмях, всичко ми мина. За б12, билкова кръв и протеин се глася и аз. Не вярвам да ми се размине.  Crazy

На мен вече са ми готови първите изследвания от ЖК. Арабаджикова е доволна, каза, че съм без забележки и МБ също е чиста, което за мен бе изненада. Днес пуснах АПТТ, че е време и ги чакам, за да звъня на Русев.

# 677
  • София
Синеока
Страхотни новини  bouquet
А Б12 си е хубаво да го боцкаш. Аз и сега го правя - в края на бременността, за да си стои бебенцето до края на топличко. Много полезно витаминче, а ние все сме с недостиг или малко над долна граница. Да не говорим, че цялата В група витемини не може да се натрупа в организма , а това, което е в повече се изхвърля от организма.

За мен е важно доброто хранене на малките. Ще се старая максимално и ще се опитам да създам навици. Мисля, че и примера у дома е от значение.
В нашата ноемврийска група с една мама си говорихме за възпитението на децата по френски маниер  Simple Smile Изпрати ми една книжка на Памела Друкерман "Бебето ден след ден", която прочетох лесно и с удоволствие. Напълно съм съгласна с начина на възпитание на французите, може би с дребни изключения и се надявам да мога да възпитам детето си така.
В момента съм зачела една друга книжка на французойка Оливия Тожа " Майка за първи път". С практични и смешни съвети, напътствия. Много забавна и полезна. След това съм си взела да чета "Ръководство за недоспали родители" на Трейси Хог и Мелинда Блау. Много добри отзиви за нея прочетох.
Принципно във френския маниер ми харесва, това, че родителя говори с детето като с разумен и осъзнат човек.

# 678
  • София
Принципно във френския маниер ми харесва, това, че родителя говори с детето като с разумен и осъзнат човек.

Като психотерапевт, работил 13 години с деца, мога да кажа, че те са си доста осъзнати Simple Smile
И може да ви се струва странно, но разбират всичко което се случва около тях още от 12 седмица на бременността

# 679

Като психотерапевт, работил 13 години с деца, мога да кажа, че те са си доста осъзнати Simple Smile
И може да ви се струва странно, но разбират всичко което се случва около тях още от 12 седмица на бременността

И аз съм на това мнение, а много родители не го осъзнават  Peace

И аз си взех ръководството и се чудя дали имам нужда от друга книга за възпитанието на детето  Thinking

Б12 и на мен ми е дефицит, даже Русев ми го назначи през 5 дни, че да вдигнем стойността и си взех на хапчета за да го поддържам и да не се налагат инжекции, ама днес сложих последната и трябва да мине поне седмица за да го пусна и видя как е  Whistling
И моя клексан остава през ден и съм супер хепи  Mr. Green
Остави само проблема с белтъка и жлъчката  Sick

# 680
Привет! Извинете ме, че нахлувам в темата ви, но ето на каква статия попаднах от американската журналистка Памела Друкерман, по-горе прочетох от поста на Магнолия за книгата й и ще я потърся по книжарниците:
http://www.noviteroditeli.bg/da-pogovorim-zaedno/vsichki-vzrasti … hata-mayka?page=1
Не успявам да намеря правило 1-5, но и това е полезно Simple Smile Особено като за начинаещи кандидат-родители на дългоочаквано бебе, което очевидно ще бъде затрупано с най-най-най-доброто от всички възможни "добрини" ... Та, на мен ми подейства отрезвяващо и съвсем навреме май  Mr. Green

# 681
  • София
Аз горещо препоръчвам да прочетете "Всичко е език" на Фронсоаз Долто. Тя е френски психоаналитик, наричат я говорещата с бебета. Правила е психоанализа на бебета. В книгата няма конкретни съвети от сорта "това и това, така и така", но дава яснота кое как се отразява на децата. Написана е на достъпен език, но винаги съм на среща ако има питанки.

# 682
Нандин, знаеш ли дали може да се намери в електронен вариант?

# 683
  • София
За съжаление я няма в електронен вариант, и аз много съм я търсила, но...

# 684
# 685
Синеочка, браво на бебчо, голям пухчо се очертава да е newsm44

# 686
  • От Луната
Благодаря за споделената литература, много полезна ми се струва, дано имам време да чета, че напоследък от работа и прегледи нямам време за нищо.

Магнолия, започнах инжекциите от вчера, аз съм с огромен дефицит, Сигридов каза че рибко е изсмукал всичко налично ... бях 84 при норма 120, ако не се лъжа. Думите му, цитирам са "липсва една 4ка пред тази стойност". Имам късмет че не се е отразило всичко това на рибко.
Снощи бих първата инжекция, и днес съм като нов човек, имам сили и енергия ... не съм като енот, само да прилягвам през два часа Grinning
Магнетик, белтъка ще го мъча с белтъци, че протеин не ми се пие още, а и не е толкова дефицитен все още Sad
Люксен, дебеланко си е, голям мъж ... стискам палци за 16ти  Praynig
Жерен  Hug
Цвете, и аз съм чакала (за ранния скрининг, чаках 5 часа), но вече си записвам час за 9:30, влязох с 30мин закъснение. Беше дошъл много рано, имаше два прегледа преди мен, единия спешен от Надежда ...
Скрит текст:
направо ми стана зле като разбрах после какво се е оказало... и колко безумен човек трябва да си, за да не се сетиш сам, че не е ОК.
Момичето беше в 20та седмица, бременна с близнаци. Сама ли си е назначавала изследвания, не знам, показвала ли ги е, някой обърнал ли е внимание колко често дава кръв, но беше бяла като стената ... изследвала кръвна картина и коагулация на 10 дни ... за 20 седмици не знам колко кръв са и източили, но беше бяла като скандинавка. Сигридов я прати на кръвопреливане ... толкова зле изглеждаше, че направо трепереше. После такава лекция ми дръпна и на мен, че и аз малко хипоходричка го раздавам. Обещах следващото даване на кръв за изследвания, да е след 6 седмици, за контрола на Б12 и останалите "красоти" ... малко по-дълъг период ще е, но и аз съм развила някаква анемия, еритроцити под долна граница, също и някой други показатели са ми доста занижени ... та си е страшно.
Споделям с вас, за да имате едно на ум  Hug

# 687
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=3&id=4904
Ето още една статия за френското възпитание според Памела Друкерман. Малко е в насипен вид, но е съдържателна  Peace
А книгите и не са превеждани на български... Tired Има ги на доста други езици.
Nandin, щом децата съзнават какво става около тях от много рано, значи идеята да им се обясняват нещата още от раждане, която ми харесва, не е толкова налудничава Joy Според тази идея е добре да им казваме, че излизаме до другата стая и ще се върнем след мъничко, че ще ги преобуваме, че сега е време да спят и хей такива нормални неща Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 13:14 от helios13

# 688
  • София
Нандин, ще търся книгата която спомена. Звучи интересно, аз също вярвам, че всичко започва още от корема.

Сама няма да мога да бия б12. Едва се справям с фраксито. Не е за мен това.... Tired

# 689
Ама защо е този мазохизъм да биете Б12 като го има в хубавата му форма Метилкобаламин  от 500 микрограма та до 5000 на таблетки?  Та фракси, та Б12... Като игленици.

Общи условия

Активация на акаунт