Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 113
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
Попитах доктор в healee, който ми каза,че имам латентен дефицит, а не изявен истински който дава отражение върху нервната система и кръвта. Каза че не е толкова ниско и не давс отражение на плода… Каза ми също,че не е нужно да приемам такива дозировки от 5000 примерно. Объркана съм сега. Еднокриноложк дали също би дала добро мнение по въпроса с витамина,тъй като  при нея имам най-ранен час. Започнах иначе със спрея,че дозировката 5000 на natural factors не можах да я намеря. Не мога да разбера какво ще значи латентен дефицит?

# 631
Здравейте, бременна съм в 17 г.с. Какво мислите за тези резултати?

Приемам вигантол по 7 капки дневно от 2 месеца, като преди изследването спрях приема за около 10 дни. В началото ми беше около 10, така че се е вдигнал. Чудя се дали да го намаля по 5 капки дневно.
Б12 изследвам за 1 път и изглежда в норма, но не знам дали за бременни е нужно да е повече.
Вит. Д е добре, но може да се желае по-висока стойност предвид бременността.
Нормите при бременност за Б12 обаче са над 600, в най-добрият случай 800. Витамина е изключително важен за развитието на бебенцето. И има особеност във формата му на усвояване, не всяка добавка с вит. Б12 е подходяща за всеки един човек.

# 632
Здравейте! Включвам се да покажа резултата от вит.д При положение,че не излизам на слънце и работя в едно мазе, очаквах да е под 10. Взела съм спрея на better you, и тепърва ще ходя навън на слънце. Голям дефицит ли се води?

# 633
Нисък си е този резултат. Аз бях на границата с 30 и упорито с АГ месеци наред се мъчихме да го вдигнем.
Препоръчвам да приемате капки в прясно или кисело мляко сутрин. Вит Д се приема най-добре сутрешно време, и с калций. При мен това имаше най-голям ефект.

Спрея на better You 3000 сам по себе си нямаше ефект.

# 634
Better you няма ефект или по-скоро има, минимален. Вземете си Вигантол и при този дефицит може би и 10 капки на ден ще са добре.

# 635
При мен better you имаше голям ефект.
От 20 го вдигнах на 89.

# 636
Благодаря! Вигантол не мога да намеря, другото препоръчвано е на Джеймисън капките.

# 637
Jamieson бяха моите, да, имаше подобрение от тях сутрин с чаша прясно мляко. По 8 на ден взимах аз до наваксване на дефицита, после по 5.

# 638
За съжаление аз приемам и л-тироксин сутрин,което ми пречи да приемaм други витамини тогава, особено и да комбинирам с калций по едно и също време. Така че при мен ще е следобед. Трудно ми е вече да следя кое кога да взимам.Правите ли пауза на витамините преди следващо изследване,когато се пият при бременност?

# 639
Благодаря! Вигантол не мога да намеря, другото препоръчвано е на Джеймисън капките.
При мен витамин Д е 13 и АГ каза по 5 капки вигантол. Купих го преди няколко дена от аптека Медея. Струва към 3 лв. По съвет на едно момиче тук ги капвам в лъжица прясно мляко.

# 640
  • София
За съжаление аз приемам и л-тироксин сутрин,което ми пречи да приемaм други витамини тогава, особено и да комбинирам с калций по едно и също време. Така че при мен ще е следобед. Трудно ми е вече да следя кое кога да взимам.Правите ли пауза на витамините преди следващо изследване,когато се пият при бременност?

При бременност не се прави пауза преди изследванията. Важно е да вдигнете бързо Б12 и вит.Д, както са Ви посъветвали момичетата.

# 641
А как ви е хемоглобина с приема на б12? Моят сега от 100 пък стана 152 и съм доста притеснена, защото сега разбрах и че съм бременна. От 2 месеца приемам б12 желязо и фолиева и Д. Започнах с дефицити, сега още не съм ги изследвала.
Моят хемоглобин беше около 140 през цялата бременност, преди която пиех високи дози В12 и други витамини и добавки. През първото тримесечие спрях всичко, освен В9 фолиева киселина и Д. Родих с хемоглобин 125. Също бях притеснена за високите стойности,  по принцип се тълкуват заедно с  желязо и ЖСК.

# 642
  • София
Високият хемоглобин може да е от дехидратация. Затова пийте повече вода и винаги с хемоглобина изследвайте Б12, желязо + ЖСК, фолиева киселина.

# 643
Здравейте, може ли коментар?
 7-ми месец съм и цяла бременност попълвам дефицити, вече направо ми се плаче; б12 и Д май са що-годе окей, но ще продължавам да си ги суплементирам още малко. Но фолиева за първи път изследвам изобщо и резултатът ме смути..

Скрит текст:
Искам да отбележа, че много чинно и редовно приемах метилирана ФК 4-5 месеца преди зачеване и първите 5-6 месеца от бремеността, но последния  месец просто все я забравям (недоумявам как, и ме е срам.. но я забравям Disappointed Сигурно защото този месец ми изписаха магнезий и желязо и изкуфях покрай отстоянията + факта, загнезден някъде в съзнанието ми, че ФК е най-важна в ранния срок на бремеността).
Според perinatology.com е в норма за последния триместър, но знам, че е добре да е на горната граница. Според ФМ се изключиха проблеми с невралната тръба, но не ме напуска усещането, че съм направила чутовна глупост.
Дали да започна да пия по 2 на ден?
А причината изобщо да я изследвам е четеното в темата, че понякога хемоглобинът пада заради липса на ФК (111 ми е в момента, но да бях навързала по-рано две и две, чувствам се като пълен идиот.)

# 644
Просто продължи да взимаш и не пропускай от тук нататък. Чак 2 дози...може за кратко, но и прекалено много фк не е добре. Щом всичко е ок на прегледа, нямаш стрес, а и фк ти е в норма. Не се самобичувай. Аз също съм забравяла витамините от време на време, а в началото понякога ги повръщах директно заради гаденето.

Общи условия

Активация на акаунт