Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 102
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Better you няма ефект или по-скоро има, минимален. Вземете си Вигантол и при този дефицит може би и 10 капки на ден ще са добре.
Аз със спрея вече вдигнах за 3 седмици от 20 на 39. Но не съм правила пауза преди изследването.

# 646
Точно за такова минимално покачване говоря. След 3 седмици прием отново сте в дефицит. Ако бяхте приемали по 5 капки на ден Вигантол за 3 седмици, витамин Д щеше да е 70 и нагоре. Аз загубих същото време… Сега съм 95 /при 120 горна граница/ след 1 месец прием на Вигантол.

# 647
Точно за такова минимално покачване говоря. След 3 седмици прием отново сте в дефицит. Ако бяхте приемали по 5 капки на ден Вигантол за 3 седмици, витамин Д щеше да е 70 и нагоре. Аз загубих същото време… Сега съм 95 /при 120 горна граница/ след 1 месец прием на Вигантол.
при моето изследване горна граница е 70, дефицит ми се води под 20. Потърсих вигантол, но ми иска рецепта. Използвам това,което мога да си набавя.

# 648
Аа много странно за рецептата. От София ли сте? Тук в Ремедиум онзи ден си купих свободно.

# 649
Charmante, с какво приемаш вигантол а за да го усвояваш толкова добре? Аз не съм доволна от спрея на бетер ю , нито от хапчетата на солгар, нищо не вдигнах за 2 месеца и сега взех капки на нейчъръл факторс от 1000 единици и ги капя в прясно мляко по 7 капки , доста е но се отчаях и се надявам този път да има резултат.

# 650
Малко парче хляб отгоре с намазано масло и капките слагам най-отгоре. Понякога и върху авокадо. Всеки ден по 5 капки или 1 път в седмицата 35-40 капки.

# 651
В прясно или кисело мляко ще има ефект - ключа е в калция, помага усвояването. Ще станат нещата.

# 652
Аз го приемам с малко кокосово масло и пак доста добре го усвоявам Вигантол-а.

# 653
А в какъв интервал разлика между двете приемате Б 12 и Д?

# 654
Понеже скоро четох книгата А дали не е В12?, влизам да споделя, че според проучванията в Америка и лекарите, за нормален човек дефицит се смята под 450,даже казват 550. За бременни трябва да е към 700-800, дори Сигридов препоръчва толкова високи нива. Реших само да споделя за всички, които се чудят ок ли са им лабораторните резултати. Не се гледат стойностите на лабораторията, те са занижени! Който желае може да прочете книгата. Моят баща имаше симптоми, които лекарите обясняваха с умора, кръвно и че трябвало да си почива. Е, оказа се, че има  голям дефицит на В12 и благодарение на книгата го накарах да се вземе в ръце.

# 655
Аз искам да попитам според вас 30капки/1седмично нормална доза ли са за бременни, като ми казаха до края на бременността да не спирам. Също така вие изследвате ли го периодично да гледате нивата и колко често?

# 656
Blue_eyez, според мен прием от 30 капки наведнъж е доста. На мен също ми бяха изписани така, но реших да си ги разделя на всеки ден. Не мисля, че ще сгрешиш ако направиш и ти така.
Аз бях изследвала периодично в началото веднъж и АГ каза да не изследвам, защото така или иначе не го спирам и няма голям смисъл, но поне видях тогава, че от Вигантола не се повлиявам особено и го замених.

# 657
Здравейте, не виждам по-подходяща тема и затова питам тук. Да ми препоръчате добавка омега 3 и рибено масло? За препоръчване от България.
Миналата бременност пих една с чудесно съдържание на EPA и DHA, от iherb, но сега късно се усетих и докато избера и поръчам, ще мине време, а съм вече осми месец, искаше ми се да приемам през третия триместър, а забравих

# 658
Здравейте, не виждам по-подходяща тема и затова питам тук. Да ми препоръчате добавка омега 3 и рибено масло? За препоръчване от България.
Миналата бременност пих една с чудесно съдържание на EPA и DHA, от iherb, но сега късно се усетих и докато избера и поръчам, ще мине време, а съм вече осми месец, искаше ми се да приемам през третия триместър, а забравих

https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-original-omega-3-za- … -i-karmeshti.html

# 659

Знаете, че в iherb има доста по-качествени добавки, отколкото тук. Напоследък пристигат за около 7 дена и в момента има много добро намаление.
https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-pha … 180?rcode=MON0515

Общи условия

Активация на акаунт