С брак или без?

• 37 495
  • 663
  •   1
Отговори
# 60
Има смисъл от брак, ако човек иска да си направи хубава сватба, защото някак си е фалшива, без тържествеността на документа. Също има смисъл, ако сте от различни държави, а има визови режими. Има и други ситуации, но са по-рядко приложими.

Аз нямам брак, защото нямам време да се занимавам със сватбена организация. А искани, когато ми остане време да организираме невиждан купон с приятелите ни и родата. Иначе не ми пука за традициите и консервативните теории. Даже и възрастните членове на семейството ми не настояват.

# 61
Българите са си малко суеверни, падат си фаталисти и ако зад гърба си имаш един провален брак, като нищо няма да смееш да подпишеш втори път, за да не развалиш хубавата работа Simple Smile

# 62
  • Пловдив
Аз имам един брак 5 годишен зад гърба си и едно дете от него, и при развод подписа нищо не означава, започват едни разправии, едни делби, спорове за издръжка. Към ден днешен живея без брак вече 7-8 години с човек, който е много повече от съпруг за мен, детето ми си има най-накрая истински баща и изобщо нямам намерение да развалям идилията с подпис.

Как точно подписът ще ти развали идилията? Като подпишете и ще ви пресъхне любовта, мъжът до теб ще се пропие или какво? Дали сега си щастлива, понеже си избирала умно и си имала късмет, или специално, защото не сте подписали? А дали предният ти брак се е провалил заради подписа, а не заради лош избор?

Много ми е странна тази аргументация, че подписът щял бил нещо да развали newsm78

Изобщо не ме интересува какво мислят другите. Достатъчно съм видяла, за да мога да си направя сметката. Просто няма да подпиша и това е, а и закона вече предоставя достатъчно възможности, за да си уредят делата и отношенията двама души.

# 63
Българите са си малко суеверни, падат си фаталисти и ако зад гърба си имаш един провален брак, като нищо няма да смееш да подпишеш втори път, за да не развалиш хубавата работа Simple Smile

Ааа, не, веднага се сещам за обратното в лицето на Миглена Ангелова и още няколко такива  Joy

# 64
Има смисъл от брак, ако човек иска да си направи хубава сватба, защото някак си е фалшива, без тържествеността на документа. Също има смисъл, ако сте от различни държави, а има визови режими. Има и други ситуации, но са по-рядко приложими.

Рядко, рядко, колко да е рядко? Смъртта например все се случва. Тогава съпругата като не е наследник, а детето е малолетно може да стане страшен купон.

# 65
  • Пловдив

Рядко, рядко, колко да е рядко? Смъртта например все се случва. Тогава съпругата като не е наследник, а детето е малолетно може да стане страшен купон.

Какъв купон? Майката е настойник и тя се разпорежда с наследството.

# 66
  • Вестерос
И защо да е фалшива, ако няма тържество,а само подпис с 5,6 човека в ритуалната?  Rolling Eyes ooooh! ooooh!

Къде пише , че е фалшива? Доколкото помня в СК не е споменато тържеството и купона с гостите.

# 67
С кое наследство по-точно? То може да не включва само имоти и пари, но хайде да не навлизаме в подробности.

Само исках да отбележа, че трябва да се мисли и за този вариант. Неслучайно на запад толкова драпаха за хомосексуалните бракове, не от романтизъм, а точно за да имат правата на законен партньор преди всичко в случай на смърт или събития, свързани по друг начин с края на живота на човек.

# 68
Tiffany Aching, aз обратното имах предвид - да искате да си направите хубава, голяма сватба, някак си не върви без реален подпис. Изглежда фалшива сватбата.

Сещам се за Митьо Пищова, който така си правеше фалшиви сватби и имаше много "съпруги"  Mr. Green Mr. Green

# 69
  • Вестерос
Така съм съгласна да  Peace Просто написаното излезе обратно.

# 70
  • София
Нормално. Парен каша духа. И аз в това число. Само дето след 13 години поддадох.  Crazy

# 71
Изобщо не ме интересува какво мислят другите. Достатъчно съм видяла, за да мога да си направя сметката. Просто няма да подпиша и това е, а и закона вече предоставя достатъчно възможности, за да си уредят делата и отношенията двама души.
Аз достатъчно съм видяла и без да са подписвали, дай да си кукуваме сами, щото някога може да стане нещо... Човек не трябва да е толкова черноглед, каквото-такова.

# 72
Аз съм за брак , но не ЗА да е задължително.Ние жиевеем от 5 години на семейни начела и ни е добре така.Не виждам подписът какво ще направи повече  Party И двама си знаем задълженията и т.н.
Иначе знам каква сватба искам , ако решим нещо  Laughing Скромна 15 20 човека подпис, ресторантче и без огромни рокли и костюми  Sunglasses

# 73
  • София
Аз съм за брака, без да знам защо newsm78 Лично в моя случай щях да си спестя сигурно 100 проблема ако нямахме брак ( главно роднински истории). Дали отношенията щяха да са други по между нас си, без брак незнам  newsm78 Но май за децата е по - добре с брак, та било то и след 5-10 години да се разтрогне, ама да си се родят в брак и по старомодния начин Thinking

Брат ми до месец - два ще се жени втори път, след 12 години със статут разведен. Първата му жена му разказа играта и го заряза сам да си гледа детето, което тогава беше още бебе ( та и до днес така)
Сега тръгнал пак да се жени, и пак голяма сватба  ooooh! ooooh! Много ми се иска да го подкрепя и го подкрепям , но сърцето ми казва че пак ще пострада ... какво да го правя  newsm78 Как да се намеся ... нямам право Sick Sick

# 74
Бях против. Мъжът ми ме убеди, че е По-добре със. Сега, след почти десетина години разбирам, че е бил прав.
Мои приятелки без брак срещнаха доста трудности покрай раздяла, особено когато има деца, имоти и т.н. Не, че някой е застрахован от подобни неприятности, но при брак нещата като че ли са по-ясно регламентирани.
Не се засягай, но това са пълни глупости, което си написала ... аз в момента съм от страната на съжителстването ... била съм и с брак ... е няма такова чудо, когато тръгнах да се развеждам ... три години мъка по дела и съдилища при положение, че се подписах в гражданското за три минути  ... всичко, което майка ми и баща ми / подчертавам моите, а не неговите / ми бяха купили като имоти и коли се водеше придобито по време на брака и айде подялба ... а бившият ми мъж най-нагло си прие всичко, което съдът отсъди да е наполовина ... за детето ни да не ви разказвам, че грозна картинка ... битки големи ... цирковете още повече... сега имам второ дете от вторият ми /наричам го " съпруг"/ и сме без брак ... всеки си знае сметките / нещо като неписан предбрачен договор / всичко налично ползваме общо - вили, апартаменти коли и тн., но и двамата сме наясно, че в момента, в който тръгнем да се разделяме всичко е ясно и точно ... и ДА казвам на живеенето като гаджета ... въпреки, че някой го осмяха в по-преден пост ... дори приятели ни правят комплименти затова, че изглеждаме гаджета ... написах мнението си тук може би защото имам горчив опит от брака си ... не пожелавам на никой да стига до моите тревоги ... сега и със съжителстването съм милион пъти по-щастлива ... децата ми също ...

Общи условия

Активация на акаунт