С брак или без?

• 37 559
  • 663
  •   1
Отговори
# 495
Батко Scooba, ти си част от това общество. Искам да ти кажа, че "пред обществото" за брака се има предвид - пред закона и институциите, а не срещу конкретни субкултури и течения, които не ти харесват (може да е чалга, метал, роми, хомо, вегани и т.н., всеки има своите непоносимости към някакви групи).
И няма такова нещо обществото да бъде съдник или критерий, това е просто въпрос на личен избор!

За другото ти изречение съм съгласна дотолкова, доколкото бракът е една традиция от възникването на цивилизацията насам, а традициите се следват без да се подлагат на съмнение, това в вкоренено у хората.

Светленце, закона и институциите няма да защитят децата със смешните 100 лв издръжка. Имах среща със социалните при развода и питам може ли институцията да осигури по-добро бъдеще и образование на сина ми а тя отговаря за съжаление дори моето дете при положение че не сме разведени няма равен шанс с Вашето
Не се ли разбират родителите въпреки развода, не се ли покаже бащата баща а майката - майка ебем ти закона и институциите. Детето е отговорност и брака, както ти му викаш закона и институциите няма да направи безотговорния родител отговорен и да осигури детето си. Нека не забравяме че отговорността не е само на единия родител, в моя случай бащата. Но в брака по-слабия родител се вкопчва в институцията брак за да си осигури безметежно съществуване покрай детето

Традиция ли викаш? Не беше ли традиция мъжа да осигури къща а жената да направо дом от нея? А сега ми каже колко от жените го могат...

# 496
  • Пловдив
... закона и институциите няма да направи безотговорния родител отговорен и да осигури детето си

Традиция ли викаш? Не беше ли традиция мъжа да осигури къща а жената да направо дом от нея? А сега ми каже колко от жените го могат...

Естествено, това пък никой не го оспорва, че ако човек не е отговорен, брачният договор няма да го направи Simple Smile то не подлежи на съмнение

А кое дали могат жените, не те разбрах? Да въртят къщата ли?
Понастоящем и мъжът трудно сам осигурява къща, обикновено тя идва от наследство.

# 497
... закона и институциите няма да направи безотговорния родител отговорен и да осигури детето си

Естествено, това пък никой не го оспорва, че ако човек не е отговорен, брачният договор няма да го направи Simple Smile то не подлежи на съмнение

А кое дали могат жените, не те разбрах? Да въртят къщата ли?
Понастоящем и мъжът трудно сам осигурява къща, обикновено тя идва от наследство.

Сегашната жена освен да си направи сметката, по мое време му викаха ,,изгодна партия,, повече от едни яйца не може да направи. Това да седне да поговори, да каже добра дума? Да, когато иска от мола, единствено тогава и то само в началото, после го счита за задължение на мъжа. Наскоро чух ,,че един мъж ако не дава пари за какво ми е,, от 2 кикимори над 30, кат църковни мишки, 4 часа на кафе с вода и гладен поглед. Това са морално увредени индивиди с прически за 50 лв и 5 ст мозък в кратуната, колкото да сменя тв каналите. И това е масово явление, без оглед възрастта. Над 30 обикновено са по-цинични. А, 2-ра част от репертоара е ,,няма мъже,, Simple Smile
Другия проблем - масово след развода бившата (защото обикновено съда оставя децата на нея) решава да наказва бащата като злослови по негов адрес или саботира свижданията му. Как да обясним на кухата лейка че наказва децата си, че втория или поредния мъж не се интересува от децата й. И че тези деца няма да са вечно на 5 а на 18 ще й потърсят сметка ако бащата е бил пич

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 17:22 от Анонимен

# 498
Но в брака по-слабия родител се вкопчва в институцията брак за да си осигури безметежно съществуване покрай детето
Подобен родител е жив боклук, независимо от пола.  Говорим обаче за нормални родители, на които интересите на децата са им приоритет.

# 499
Но в брака по-слабия родител се вкопчва в институцията брак за да си осигури безметежно съществуване покрай детето
Подобен родител е жив боклук, независимо от пола.  Говорим обаче за нормални родители, на които интересите на децата са им приоритет.

Ако и двамата са нормални, което рядко се среща дори да се разведат децата няма да го усетят.
Тук много пъти съм казвал - развода е между родителите а не с децата. Едното няма нищо общо с другото. Но обикновено ,,мъжа,, кат се разведе с жената си мисли че се е развел с детето/децата. И боклука не осъзнава че наказва децата си. Кат не я обичаш тая жена или си недоволен изнасяш се, кво има да й тровиш живота но най-вече на децата си??? Остави я до 18 в жилището си, после го остави на децата си и я изгони като толко искаш да й е гадно. Ма да си тормозиш децата и да живеят в мизерия...

# 500
  • Sofia

Другия проблем - масово след развода бившата (защото обикновено съда оставя децата на нея) решава да наказва бащата като злослови по негов адрес или саботира свижданията му.
Това и от двете страни го има, не е до пола, а до простотията.
Един саботира свижданията, друг пък да го гониш да си види децата, ще измисли хиляда причини да "няма възможност".

# 501
Ако и двамата са нормални, което рядко се среща дори да се разведат децата няма да го усетят.
Мне. Ще го усетят. Променените отношения, промененият климат, дори и поднесени по най-цивилизован начин се усещат. Децата искат простички неща от сорта мама и тате да се обичат, да се гушкаме и да се смеем заедно.

# 502

Другия проблем - масово след развода бившата (защото обикновено съда оставя децата на нея) решава да наказва бащата като злослови по негов адрес или саботира свижданията му.
Това и от двете страни го има, не е до пола, а до простотията.
Един саботира свижданията, друг пък да го гониш да си види децата, ще измисли хиляда причини да "няма възможност".

Да, права си всъщност. Като мъж смятам че ,,мъжете,, кат си намерят нова тръпка забравят за децата си.
Наскоро се бях замислил че дори разведен по документи цял живот си оставам обвързан с тази жена

# 503
Мне. Ще го усетят. Променените отношения, промененият климат, дори и поднесени по най-цивилизован начин се усещат. Децата искат простички неща от сорта мама и тате да се обичат, да се гушкаме и да се смеем заедно.

По-малките може би ДА. Ей колко нерви ми струваше бившата да спре да вдига скандали и да излезем тримата я на заведение я на море заедно.
Моето на 15 казва ,,оправяйте се, само не се карайте,,. Но е факт че обича да ни събира заедно

# 504
Но е факт че обича да ни събира заедно
А, ето това имах предвид.

# 505
Батко Scooba, ти си част от това общество. Искам да ти кажа, че "пред обществото" за брака се има предвид - пред закона и институциите, а не срещу конкретни субкултури и течения, които не ти харесват (може да е чалга, метал, роми, хомо, вегани и т.н., всеки има своите непоносимости към някакви групи).
И няма такова нещо обществото да бъде съдник или критерий, това е просто въпрос на личен избор!

За другото ти изречение съм съгласна дотолкова, доколкото бракът е една традиция от възникването на цивилизацията насам, а традициите се следват без да се подлагат на съмнение, това в вкоренено у хората.

Светленце, закона и институциите няма да защитят децата със смешните 100 лв издръжка. Имах среща със социалните при развода и питам може ли институцията да осигури по-добро бъдеще и образование на сина ми а тя отговаря за съжаление дори моето дете при положение че не сме разведени няма равен шанс с Вашето
Не се ли разбират родителите въпреки развода, не се ли покаже бащата баща а майката - майка ебем ти закона и институциите. Детето е отговорност и брака, както ти му викаш закона и институциите няма да направи безотговорния родител отговорен и да осигури детето си. Нека не забравяме че отговорността не е само на единия родител, в моя случай бащата. Но в брака по-слабия родител се вкопчва в институцията брак за да си осигури безметежно съществуване покрай детето

Съвършено вярно. Ами да ти кажа доста от жените го могат вече. Неволята учи. Напълно съм наясно, че средата около мен не е показателна за цялото общество, но не мога да се въздържа. Познавам доста млади жени, които само с три заплати си купиха апартамент или с един годишен бонус. И са все млади жени. Та при младите са други нещата. Въпроса е като започнат жените всичко сами да си правят, за какво ще са им мъже? Това е въпроса.

# 506
30К евро и нагоре е една гарсониера в София. Хубав годишен бонус.  Whistling

# 507
30К евро и нагоре е една гарсониера в София. Хубав годишен бонус.  Whistling

Ами при 30 000 лева заплата месечно какъв да бъде бонуса, освен хубав? Laughing Само че нали се сещаш, че не говорим за гарсониера в краен квартал, а за апартамент в центъра на София или Лозенец. Wink Смятай за какво иде реч. Е да, шефки са, не са обикновени "служителки". Laughing

# 508
  • София

Ами при 30 000 лева заплата месечно какъв да бъде бонуса, освен хубав? Laughing Само че нали се сещаш, че не говорим за гарсониера в краен квартал, а за апартамент в центъра на София или Лозенец. Wink Смятай за какво иде реч. Е да, шефки са, не са обикновени "служителки". Laughing
Да, шефки са и няма да питам какъв процент от младите работещи жени в България са, но пък ще позная, че едва ли има женени с деца сред тях. Mr. Green
На този етап, на тях мъже не им трябват, а когато се усетят, почват воплите.

# 509

Да, шефки са и няма да питам какъв процент от младите работещи жени в България са, но пък ще позная, че едва ли има женени с деца сред тях. Mr. Green
На този етап, на тях мъже не им трябват, а когато се усетят, почват воплите.

Всичките са женени с деца. Даже с две. И на всичкото отгоре са и хубави на външен вид. Колко и странно да звучи и вън от клишето, истината е, че сред амбициозните жени старите моми са рядкост. Поне по мои наблюдения (не съм срещала и не познавам такива даже). Има и такива, които не са шефки, но пък вземат към пет хиляди. Бонуса им е от порядъка между 10 000 и 40 000. Пак са женени с деца. Е, вярно е, че повечето са с едно дете. Купуват си жилище с кредит за няколко години. Мъжете им са горе-долу в същата парична категория като тях и с подобна позиция.

Общи условия

Активация на акаунт