С брак или без?

• 37 540
  • 663
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За каква вяра говорим въобще, когато се намесва подсигуряването на дадена страна в сделка?!

Не се знае предварително кой кого и с какво подсигурява. Надникни в "татковците" - има една наистина потресаваща тема, много разтърсваща. Не бой се, ще я познаеш.

Просто... животът не идва с гаранции, това е. Никого не вадят от утробата с гаранционна карта. За нищо.

Но ако не си готова да скочиш с главата надолу в дълбокото... вероятно това не е удачната уредба на живота за теб - семейните отношения, поне не и с партньор/ка. Ако те е страх - или партньора го е страх - от обвързване... ами, може би просто не трябва да се обвързвате. За по-сигурно - всеки в своя си дом. Пък нищо не пречи да се споделя дете, или деца, или секс.

... Ако човек предварително не приеме, че ще приеме и жилото, когато се случи, в едно с меда, по-добре да не става пчелар.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 00:24 от katiABV

# 631
  • някъде в орбита...
...просто активно избягвам всичко, което излишно ми усложнява живота

Иначе казано, имах си много по-важни неща в живота, за които да мисля, и да заемат времето ми и парите ми. Peace

# 632
...факт е че това си е договор...
Като купите общ имот пак си е договор. Просто в единия случай нещата се договарят едно по едно, в другия - накуп  Laughing

Какви пари, какво време, в делничните дни е безплатно, пък и опашки няма.

# 633
  • някъде в орбита...
В единя случай подробностите ги решаваме между нас си, в другия разчитаме на добрата воля (щот трезва преценка няма) на държавата Stuck Out Tongue
Всичко изисква време и пари. В живота безплатно няма Wink

# 634
  • София
...факт е че това си е договор...
Като купите общ имот пак си е договор. Просто в единия случай нещата се договарят едно по едно, в другия - накуп  Laughing

Какви пари, какво време, в делничните дни е безплатно, пък и опашки няма.

Потвърждавам от първа ръка - плащали сме единствено медицинските - какво да се прави, от тези пари бягане няма. Но пък и не са чак кой знае колко, та някой да не може да си го позволи...  Mr. Green

Прочее, не сме купували имоти заедно - и двамата имахме още преди брака.

# 635
Баща ми предложил брак на майка ми на шестия месец от връзката им. Аз съм родена около година след сватбата. Заряза ни, когато бях на 3 и оттогава е плащал издръжка от дъжд на вятър, а аз го виждам 1-2 пъти на 2-3 години. Не знае на колко съм години. Двамата се разделят много преди да се захванат легално с развода. Не е плащал издръжка и не ми е обръщал внимание нито преди, нито след развода. Не мисля, че брака променя нещо у нас. На запад може и да се следи по-сериозно за отговорностите при раздяла на родителите, но у нас няма добре отработена система.

Самата аз искам да се омъжа и държа да имам брак, но не заради някакви обективни причини. Не смятам, че брака би защитил мен или децата ми от каквото и да е. Просто го чувствам редно и смятам, че е един от по-важните жестове, които показват сериозност в отношенията ни.

# 636
  • Бургас
Бракът си има плюсове, но той нищо не може да ти гарантира, ако си се обвързала със задник.
А това, че едно дете знае или не знае кой е баща му, му е последният дерт, когато родителя му го е зарязал. Каква полза имам да знам, че Генчо Петров, живеещ в Люлин ми е баща, като не съм му виждала очите и същия не е вдигнал телефона за целия ми живот да пита как съм. И каква полза, че Генчо е имал брак с майка ми питам?

# 637
И за бащата нищо не се знае.
Това, че е родено по време на брака, не значи, че му е баща Laughing
Да не говорим, деца, родени до 300 дни след развода пак се водят на бащата. А те може да не са живели заедно много преди това.

В единя случай подробностите ги решаваме между нас си, в другия разчитаме на добрата воля (щот трезва преценка няма) на държавата Stuck Out Tongue
Това не го разбрах.

# 638
  • Пловдив
Човече, за това е ЕООД, отговаря до 5000 лв. Една фирма СЕ фалира и преди това са взети мерки.
ООД-то, мой човек, не отговаря "до 5000 лв.", а с цялото си имущество. Толкова си разбрал и ти. Между другото, и минималният капитал отдавна не е 5000 лв.
Разбира се, почтен човек като теб е напълно способен с всички врътки да отърве дружеството от собственост и всякакво имущество, от което кредиторите да си съберат вземанията, преди да ГО фалира, но тук не говорим за това - то си е все пак проблем само на кредиторите на честни хора като теб и управляваните от тях дружества.

# 639
Човече, за това е ЕООД, отговаря до 5000 лв. Една фирма СЕ фалира и преди това са взети мерки.
ООД-то, мой човек, не отговаря "до 5000 лв.", а с цялото си имущество. Между другото, и минималният капитал отдавна не е 5000 лв.
Разбира се, почтен човек като теб е напълно способен с всички врътки да отърве дружеството от собственост и всякакво имущество, от което кредиторите да си съберат вземанията, преди да ГО фалира, но тук не говорим за това - то си е все пак проблем само на кредиторите на такива почтени хора като теб и управляваните от тях дружества.

Чети моме, чети - ЕООД мила  Mr. Green
Да, новите ми са с по 2 лв но първото ми, вече 25 години на пазара е с 5000 лв.
Да, способен съм да защитя всичко с всякакви средства, нали все пак остава за детето. Жените нали точно това искате? Или ако е защитено от вас на гърба на мъжа е почтено но ако е защитено и осигурено от мъжа е непочтено  hahaha
Те заради лицемерието ви и двойния ви стандарт мъжете не щат да се обвързват

# 640
  • Пловдив
Другарю Скуба, не знам дали се досещаш, ама ако имаше разлика между ООД и еднолично ООД в това отношение, щях да я напиша.  Sunglasses
Другите ти дивотии няма какво да ги коментирам, не виждам връзката им с написаното от мен.

Като има непълнолетно дете и никакъв имот на нейно име си стои спокойно до навършване на пълнолетие. Дори и наем да плаща, то той се плаща за половината имот, т.е. на частта на мъжа, а нейната 1/2 си остава нейна без да я е заплатила (в повечето случаи, разбира се, има и изключения).
Нейна ще си остане, защото докато мъжът е плащал, тя е гледала деца, готвила и чистила къщата. В масовия случай. Wink Ако и това не е правила, а само си е вяла гъза и си е клатила краката, това още по време на брака си е проблем между двамата, не знам защо трябва да се брои за проблем едва след развода.

# 641
Магдена, важното му е само да няма нищо за жена му, друг който и да го вземе все ще е добре.

Не тя, ти иди почети малко, та да видиш, че двете са една правна форма, единствената разлика м/у тях е броя на съдружниците.
Не отговарят с личното си имущество, но фирменото заминава. Така че ако фалираш ще загубиш имота. Ако е лична собственост - не.

# 642
  • Пловдив
А в брак също може единият да се изнесе от днес за утре ...
Може и да може, ама докато имат брак, са семейство, пък като нямат, са съквартиранти с екстри и общо дете. Пък. Щото така.

Не, тя е голяма вече. Но е тъпо да запознаваш детето си, при това момиче с различен мъж на всеки 2-3 месеца.
Ми кви, всякакви. Тая си парцал ма на, познавам я
Парцал, ама тати не се натиска да вземе детето да го гледа, щото това не е задължение на татитата, за тях са само хапартаментите.  Laughing

И децата, родени без брак, знаят кой е баща им.
Ти пък! Откъде ще знаят!  Sunglasses
И бащата, тоест съквартирантът на майката, без брак не е баща де юре, и това ли не го знаеш?

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 12:28 от Магдена

# 643
Магдена, важното му е само да няма нищо за жена му, друг който и да го вземе все ще е добре.

Не тя, ти иди почети малко, та да видиш, че двете са една правна форма, единствената разлика м/у тях е броя на съдружниците.
Не отговарят с личното си имущество, но фирменото заминава. Така че ако фалираш ще загубиш имота. Ако е лична собственост - не.

Човече, докато всичко е ОК е така. Но преди да се фалира едно ЕООД баш управителя знае кога го е насочил към пропастта и тогава отговаря до каквото е останало. А то много преди това не е много  Mr. Green Въпрос на сметки. Имам едни дружки, всеки 2-3 месеца са нови фирми пък като гледам никак не са фалирали  Mr. Green

Но да се върнем към брака - Зизу много правилно го каза, идеална възможност за партньора имащ по-малко и нежелаещ да се тормози но пък чрез ,,подкрепя, подбутва, разбира,, да намаже при развода. Аз що не познавам ни един мъж, прокопсал щото жена му го е подбутвала? Освен разни дребни мениджърчета със служебна кола, костюмче и телефон на 5-6000 лв заплата. Но все пак на заплата а не се знае докога. Тръгне ли жената да подбутва, подкрепя и не знам какви си още бгмамма бисери ебем ти мъжо, дет сам не се сеща че за деца и жена треа се работи. Ма нали уж жената избирала  Mr. Green Та все такива си избирате, дето жената трябва да го подкрепя и подбутва. Нормалните мъже нямаме нужда от това а от друго - жената да не пречи, не ща да ме разбира, не й е работа.
Това, дето перяла, чистила гледала децата е без коментар - отдавна пералнята пере, има химическо, домашни помощници. Та е чистила не само на мъжа а и на себе си. А, и на детето си. А то е И нейно.
А да видим кат мъжо няма нищо кво ще му вземе при развода? Опс, тогава май жената не е много склонна на брак  Mr. Green
Щото каквото и да си говорим в природата на жената е да се подсигури. В което няма нищо лошо разбира се, само трябва да внимава при избора  Mr. Green
И с кой акъл си помислихте че актив на фирмата трябва да се съгласува с жената при положение че тя не е никаква в тая фирма. Тя е съпруга на мъжа си а не на управителя.
Ми кат иска да участва в решенията що иска да участва само при активите?  Mr. Green
Малко циганска работа - има права ма няма задължения. При актива е първа ма при пасив първа изчезва.
Жената - далече от деловата активност на мъжа. Иска фирма - ЕООД струва 2 лв, да работи, да се развива, да придобива активи, халал да са й. Щото аз не познавам мъж взел нещо от жена си при развода, обикновено сам си тръгва, оставя всичко и започва наново, и обикновено успява без да бъде ,,подкрепян, подбутва и разбиран,,. Но пък жената квото е взела от развода обикновено не може режийните да си плаща камо ли да го поддържа

# 644
  • Пловдив
Цитат
Та е чистила не само на мъжа а и на себе си. А, и на детето си. А то е И нейно.
Така ами. Никакво значение няма дали тя по 8 часа дневно домакинства, пазарува, води и прибира детето от училище и занималня, а мъжът живее като на хотел. Все пак тя чисти и за себе си, детето е и нейно, пералнята пере (и простира), а парите на мъжа са само негови.

Общи условия

Активация на акаунт