Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 436
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 235
Той може би не говори за забавление, а за живот без тръпка, без авантюра, без смисъл и без цел. Явно му трябва жена... и деца. hahaha

Това е друго, което не разбирам. Приятели, познати, жени, мъже се намират навсякъде. Да няма само в БГ такива  hahaha Деца се правят и те, лесна работа Crazy. Защо в БГ да може да си намери, а там, дето има всякакъв избор да не може?  newsm78

# 2 236
  • Tам през Атлантическия океан
Според мен младежа бе искрен  Grinning ( да не го кълвем сега )
поне е поживял и е преценил за себе си  Grinning

Едно е да предполлагаме при нас как ще е , дуго е вече да си имал опита и да знаеш отговора за себе си  Peace

# 2 237
Според мен младежа бе искрен  Grinning ( да не го кълвем сега )
поне е поживял и е преценил за себе си  Grinning

Едно е да предполлагаме при нас как ще е , дуго е вече да си имал опита и да знаеш отговора за себе си  Peace

Така е, кой каквото иска да прави както казах, ама изказването скучно ми е без някаква аргументация направо ми бръкна не знам къде  Mr. Green

# 2 238
По горе дадох пример на 'скучно' за наш близък  Wink
въпреки че той не се е оплаквал (просто виждах че не му е тамън тук)

Факт е че има и хора които не им понася живота в др. страна било то САЩ или другаде  Grinning
да има и такива живеят , пробват , връщат се  Grinning
Та да не ги съдим  Wink това е ТЕХЕН избор  Grinning

# 2 239
  • София
На мъжете по принцип им е трудна Имиграцията.М не е от тях,надявам се и синовете ми да не са такива.По принцип сме мн.социални,където и да идем все запознанства и познати.
Три завърна ли се момчета от следване в америка познавам.Това не им харесва там онова,тук са постоянно в кръчмите на масите.Не ги съдя млади са живее им се.Не пускат за зк.

# 2 240
Жалко наистина за всички, които след оправянето на сайта, получиха Has not been selected. При мен обаче наистина надеждата умира последна и не се отказвам да вярвам, че може и да имаме втори шанс по-скоро от месец май догодина (евентуално  Mr. Green). Разглеждам доста форуми и гледам няма нито един човек, който да е имал проблема с information not valid, а сега, след оправянето на системата да е изтеглен. Дали е възможно да се повтаря случаят от 2012 година? От името на всички нас, неизтеглените, дано  baby_neutral

# 2 241
Скрит текст:
На мъжете по принцип им е трудна Имиграцията.М не е от тях,надявам се и синовете ми да не са такива.По принцип сме мн.социални,където и да идем все запознанства и познати.
Три завърна ли се момчета от следване в америка познавам.Това не им харесва там онова,тук са постоянно в кръчмите на масите.Не ги съдя млади са живее им се.Не пускат за зк.

То и тук американските младежи  са така или минават през този период  Grinning
домашни партита , (след 21 г)  клубове , пъбове и т.н.  Grinning щуреят си живеят си  Wink

т.е. и тук могат да се правят тези неща Wink
та 'проблема' не е в това  Wink явно

# 2 242
Точкова система тук е обсъждана, но засега няма изгледи да се въведе. Причината да съществува лотарията именно в този вид е, че създателите ѝ искрено са вярвали, че има такова качество като късмет, което не може да се измери с други инструменти. Така че качеството, с което събирате максимални точки тук, е късметът да ви изтеглят. И после този късмет го донасяте на американска земя.  Grinning

Преди години приятелско семейство спечели ЗК и дойдоха тук. И двамата току-що завършили (той българска филология, тя - право), и двамата на първите си работни места в България - той чиновник, тя - юрист-консулт. Без богати семейства, без финансова помощ от никъде, без "гръб", дето се вика, перспективите им там не бяха розови. Тук извадиха някакъв луд късмет, че въпреки доста слабия им английски веднага си намериха работа на пълен работен ден с невероятно заплащане в някаква лаборатория, където водеха документацията. На втората седмица мацката започна да се жалва колко я задушавал животът в Чикаго. На втория месец започна да цитира Алеко и да пее през сълзи българския химн, на шестия месец се върнаха обратно в София. Работата в склада била интелектуална смърт, среда нямало, душата ѝ закърняла, защо се била бъхтила да завършва право, ако няма да го използва - ей такива неща. Това човек, който с кацането си тук с речник от сто думи получи работа за по 30 долара на час с пълни бенефити. На който при песимистични сметки му трябваха едни пет години тук, за да изкара местна преквалификация и да работи право тук, ако толкова ѝ е мъка, или буквално каквото и да е друго. Човек на двайсет и три! Но разбираш ли, в кантората ѝ в София била заобиколена от интелектуалци, пък в Чикаго - пустош. Роднините им в България бяха в траур просто, че децата се върнаха. Аз тогава бях в пълен потрес, защото аз се убивах от работа само за да имам далечния шанс да получа работна виза и оттам евентуално да стигна до ЗК, а на тях Господ им го изсипал в краката и те просто го прекрачват с пренебрежение.

Обаче факт - мацката в България беше щастлива. Работата ѝ вървеше, мъжът ѝ попътува на гурбети тук-там из Европа и Емирствата, вече едно десет години са минали оттогава, ако не и повече, и си живеят в София прекрасно, без да съжаляват за нищо.

Та... хора разни. Съдби и приоритети - също. Важното е човек да знае какво го прави щастлив и да си го следва, не да слуша мненията на останалите за това какво според тях би го направило щастлив.

# 2 243
  • София
П. П. Нали знаете, че говоря "генерално" и не визирам никой конкретно, освен въпросния господин, дето се изцепи, че му било скучно Mr. Green Дай си ти късмета, на нас хич няма да ни е скучно!  Naughty

Много грубо и едностранчиво. Нали знаете, че хората са различни и се забавляват различно? Не за всички българин чалга е равна на забавление. И, да, има хора, на които Щатите не им харесват. Нормално е да се връщат, няма нищо срамно и странно.
Моят син миналата година беше на бригада в САЩ. Изкара си пари, но въобще не му хареса като цяло. Каза, че не желае да живее там. Тази година пак ще ходи, пак за да изкара пари. На въпроса ми дали не иска да по обиколи за няколко дни и да разгледа, може пък да му хареса. Каза: Ааа, не, предпочитам да си харча парите в Европа. Много иска като завърши да отиде в точно определен европейски град, където има негови приятели и клубове с точно определен стил музика. Музиката му е хоби. Иска да работи по специалността и да си намери място, където да свири. За него това е забавление.

# 2 244
Проработи: has not been selected!

# 2 245

Защото младите в САЩ няма къде да се забавляват. С техните барове, партита, фестивали, spring break и т.н сигурно им е много скучно.

Явно хората не правят разлика между "скучно" и "самотно". Не знам как може на някого да му е скучно в страна като Америка. Аз когато бях там, всяка свободна минута използвах за обиколки. Още повече, че САЩ е страна, изградена от различни националности и можеш да попиеш от различни култури. Да имаш възможността да обикаляш и живееш на различни места е чудесно, но и напълно нормално да не ти хареса навсякъде. Винаги ми е било смешно как някои хора в стремежа си да представят България 1000 пъти по-добра от САЩ измислят всякакви глупости (като например "скучно ми беше") - просто кажи, че тази държава не е за теб и готово, опитал си, не ти е харесало и това е. Факта, че толкова много хора искат да живеят в САЩ не означава, че непременно на всеки трябва да му харесва.  Peace

Дали е възможно да се повтаря случаят от 2012 година? От името на всички нас, неизтеглените, дано  baby_neutral
Хората тук, с повече опит от мен (все пак аз кандидатствах за първи път тази година), хвалят Саймън и неговия блог (http://britsimonsays.com/) и според него тази година няма да има повторно теглене.  Thinking

# 2 246
  • Down south
@ Жълто цвете,
Странно ми се струва, че не иска да разгледа?
Студентите на бригади живеят в не много приветливи условия, работя много и нямат много свободно време, така че не е изненадващо, че не му е харесало.

Но живота тук не е само това, опитай се да го убедиш да поразгледа, ако не за друго, за обща култура.

# 2 247
П. П. Нали знаете, че говоря "генерално" и не визирам никой конкретно, освен въпросния господин, дето се изцепи, че му било скучно Mr. Green Дай си ти късмета, на нас хич няма да ни е скучно!  Naughty

Много грубо и едностранчиво. Нали знаете, че хората са различни и се забавляват различно? Не за всички българин чалга е равна на забавление. И, да, има хора, на които Щатите не им харесват. Нормално е да се връщат, няма нищо срамно и странно.
Моят син миналата година беше на бригада в САЩ. Изкара си пари, но въобще не му хареса като цяло. Каза, че не желае да живее там. Тази година пак ще ходи, пак за да изкара пари. На въпроса ми дали не иска да по обиколи за няколко дни и да разгледа, може пък да му хареса. Каза: Ааа, не, предпочитам да си харча парите в Европа. Много иска като завърши да отиде в точно определен европейски град, където има негови приятели и клубове с точно определен стил музика. Музиката му е хоби. Иска да работи по специалността и да си намери място, където да свири. За него това е забавление.

Нека да е грубо, който както иска да го интерпретира. Нямам нищо против който където желае да му харесва казах 100 пъти.  Peace Въпроса тук беше друг, незнам дали сте чела по-назад. Въпросния съфорумник е участвал в лотарията на шега и е бил изтеглен при положение, че НЯМА намерение да заминава и не харесва живота в САЩ. Като по този начин е лишил от шанс някой, който наистина иска да замине. При въпроса "защо така постъпи?" той отговаря несериозно, че му било скучно.  bowuu И оттам дойде темата за интерпретация на скуката.  Naughty

Коментираното от мен тук няма нищо общо с хора извън пределите на конкретния случай. Не се интересувам кой как живее, просто предложих разни теории откъде им е толкова скучно. Това е Naughty

# 2 248
@ Жълто цвете,
Странно ми се струва, че не иска да разгледа?
Студентите на бригади живеят в не много приветливи условия, работя много и нямат много свободно време, така че не е изненадващо, че не му е харесало.

Но живота тук не е само това, опитай се да го убедиш да поразгледа, ако не за друго, за обща култура.

Във връзка с това искам да споделя, че познавам доста студенти, които ходеха и искаха да ходят на бригади само и единствено за ПАРИ. Те нямаха никакви намерения да пътуват, да разглеждат и да experience the American culture каквато е и целта на програмата, та дори и се изказваха неприятно по адрес на американците и САЩ. Нищо чудно, че не им харесва ако единственото, което са правили е да мият чинии примерно и да кътат пари за да може да си ги изхарчат в богопомазана България  ooooh!

П.П. Някой да не се припознае в моите думи. Не говоря за сина на съфорумката, виждам, че той има желание за развитие в Европа.  Thinking Аз говоря за "националистчетата" и "патриотчетата", а доколко са такива..  Thinking Смисъл и да се обиди някой, факт е, че познавам голям брой подобни студенти  Naughty

# 2 249
Пепи, успокой се бе любов  Mr. Green
Еднo has not been selected не трябва да те кара да откачаш. Не говори с лошо за родината си, моля! Wink

Общи условия

Активация на акаунт