Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 432
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 265
Има ли изтеглени, след „невалидни” данни?

За момента само греди удрят и те, за съжаление или не.  Shocked
Мисля, че има проблем в това теглене. Струват ми се много малко спечелилите. Ще чакаме официални данни, обаче при всички положения ми се вижда странна цялата лотария тази година.

# 2 266
Нелегалните, които никога не са били легални, обикновено купуват фалшиви документи - ССН, шофьорски книжки и т.н. Има цяла индустрия тук, особено в граничните райони.

Тези, които са били легални и са излезли от статус, нямат проблем с това - банкови сметки, жилища и т.н. Тук няма връзка между отделните правителствени институции, както и между много щатски институции и федералните такива. Тоест банката или работното място на някого по никакъв начин не може да сигнализира имиграционните, че на този човек личните му документи вече не са валидни, да речем. Имиграционните нямат право да изискват такава информация също. Базите данни са съвършено независими и няма контакт между тях без съдебно нареждане, да речем.

Не съм наясно как нелегалните, които са били легални, си продължават шофьорските книжки, обаче. Ама явно си има начини.

# 2 267
В някои щати като Вашингтон например, е съвсем възможно да попаднеш на служител в ДМВ, които дори няма да ти поиска доказателство за легален статус. Затова и съвсем скоро шофьорската книжка от там няма да е достатъчен документ при летене в рамките на страната. Когато смених моята от Вашингтон с такава от Флорида, ми трябваха доказателства все едно си вадих книжка за първи път.
Влезлите без инспекция хора нямат път към легализация. Дори и децата им да са граждани и да могат да ги спонсорират след пълнолетие, те няма как да сменят статус от територията на страната без I-94 форма. А излязат ли навън, биха получили многогодишен бан. Знам, че Department of Defense има програма Parole in Place за нелегалните родители на военнослужещи, която би дала път към легализация, но е възможност за шепа хора. 

# 2 268
  • Sunshine state
Познавам сърбин, който беше с J1 и реши да остава нелегално. Цяла групичка сърби бяха и отидоха точно до Вашингтон да си извадят книжки срещу определена сума дадена на служител там. После замина за Чикаго. Това е история от преди месец, беше ни съсед.Има явно много начини, за който е решил. Аз нелегални съвсем не познавам - всички си поддържат статут чрез разни колежи и колежчета, а всъщност само бачкат.  Wink

# 2 269
  • Scotland
Хехе, до къде я докарахте само  Mr. Green  Абсолютно съм на мнение, че която и да е страна може да бъде хубаво място и ужасно място. Хората сме различни, всеки има своя представа. Масово чувам от хора в чужбина - там е само бачкане, у дома, пак бачкане......в Бг,семейните хора, правим същото  Mr. Green Най-голямото ми забавление е концерт веднъж годишно, моренце и толкоз  Mr. Green Ежедневното ми забавление е в градинката до нас, децата да поиграят  Joy Темата тръгна от там, че потребителят каза, че като разбере човек какъв ХХХ е в Америка, ще си дойде бързо бързо  Mr. Green В същото време се радваше за приятелката си, която е изтеглена и ще заминава за тоя ХХХ  Mr. Green Всъщност той не остави второ мнение, за него там не е ок. Както и да е. За мен ако спорът се води само на двата полюса, е безсмислен, защото такова чудо като само черно или само бяло - НЯМА!
Пролетно цвете, защо твоето момче иска в Америка да изкарва пари за Европа? Бригада в Америка излиза около 5 бона, на Острова под 1000 лева, а се изкарват пари доста. Три години съм била там на бригади, доста пари изкарах  Wink  
За мен е адски важно като решиш да емигрираш, да не си търсиш 'малка България' там, където отиваш. Много хора го правят и така и никога не успяват да се адаптират напълно, да станат част от държавата. Няма как да ти хареса така  Sad Ако ще живееш на Марс, примерно Simple Smile , ще ставаш марсианец  Mr. Green Няма как да си живееш като българин и да ти хареса, където и да е. Лично мнение.

# 2 270
  • Варна

Не съм наясно как нелегалните, които са били легални, си продължават шофьорските книжки, обаче. Ама явно си има начини.

The REAL ID Act of 2005

Q:  How does REAL ID implementation impact states that provide driver’s licenses and IDs to certain non-citizens/undocumented immigrants?

REAL ID allows compliant states to issue driver’s licenses and identification cards where the identity of the applicant cannot be assured or for whom lawful presence is not determined.  In fact, some states currently issue such noncompliant cards to undocumented individuals. These cards must clearly state on their face (and in the machine readable zone) that it is not acceptable for official purposes and must use a unique design or color to differentiate them from compliant cards.  DHS cautions against assuming that possession of a noncompliant card indicates the holder is an undocumented individual, given that several states issue noncompliant licenses for reasons unrelated to lawful presence.

# 2 271
  • Пловдив
Аз не мога да си открия номерата за проверка Crazy С 2017 ли трябва да започват?
И нещо не ми ги праща на мейла...само грешки ми изписва.

п.п. Няма да ходим и ние Tired

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 21:40 от mystic woman

# 2 272

Не разбрах. Този акт е точно причината да не могат да си подновяват книжките, ако са незаконно пребиваващи.

# 2 273
  • Варна

Не разбрах. Този акт е точно причината да не могат да си подновяват книжките, ако са незаконно пребиваващи.

Зависи от щата. В Илинойс издават временни шофьорски книжки на хора без легален статут. Познавам няколко човека, които имат такива.

# 2 274
Кога ще обявят официално колко са изтеглените за България и къде ще го обявят

# 2 275
Аз не мога да си открия номерата за проверка Crazy С 2017 ли трябва да започват?
И нещо не ми ги праща на мейла...само грешки ми изписва.

п.п. Няма да ходим и ние Tired
Сега се теглят ДВ2018, 2017 е миналогодишната. А дано имаш късмет.
П.П. няма да ти ги изпрати на мейла, а автоматично ги поставя е полето.

# 2 276
  • Варна

Понеже някой попита за нелегален престой.
Сутринта се зачетох в тази тема - http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/635543/page/6/fpart/1/vc/1 .Според мен не е оферта да се замесва човек с нелегален престой,коства много - аз не бех платила подобна цена ,буквално на непълноценен живот,да имаш притеснения да извършваш ежедневните си рутини като шофиране,плащане на сметки и пр.Скоро говорих със позната от Чикаго.Каза че са затегнали доста въжето и е присъствала на това как арестуват жена за това че е нелегална.В най-добрия сценарий те изпращат с екскорт до летището и депортация ,печелиш си директно 15 г.забрана.

# 2 277
  • ES
Аз съм чувала за много хора, които решават и отиват да живеят там, бивши спортисти, артисти, певци. Как става това без ЗК, безсрочни визи няма нали? И не са сключили брак с американски гражданин.
Спонсорите ми (евентуалните, де)  преди време са помогнали на една друга обща наша позната да замине за САЩ, работила е нелегално, спечелила за един апартамент в България. И после спечелва ЗК, е това ако не е луд късмет ще е само магия Simple Smile
А това през Канада как ще улеснява влизането в САЩ. И канадците трябва да са с визи или ЗК. До миналата година пишеше в темата една дама от Тексас, дошли са от Канада, но пак със ЗК.

# 2 278
  • Варна
Gery-to има категория визи за лица със способности и постижения в областта на науката, спорта, изкуството и др.

# 2 279
  • Sunshine state
Това с дамата спечелила за апартамент с нелегален престой и върнала се, а после спечелила ЗК, не знам как са й дали тази ЗК, при положение, че за нелегален престой в САЩ режат на интервюто и получваша отказ.

Общи условия

Активация на акаунт