Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 782
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 540
  • Sunshine state
На мен DS-260 ми отне доста, понеже се взирах във всяка една точка, която попълвах от страх да не объркам нещо.  ooooh! Иначе пак си има бумащина - вадиш за интервюто всевъзможни документи, но пък не е кой знае какво. Процедурата действително е улеснена. Hug

# 541
Ами не знам, на мен не ми се струва нищо особено.
1. Свидетелство за раждане
2. Свидетелство за съдимост
3. Брачно свидетелство /ако си женен/омъжен/
4. Свидетелство за семейно положение по чл.14
5. Полицейско свидетелство /ако си живял повече от 6м. в друга държава
6. Диплома за средно образование
7. Документи от медицинските прегледи

Като цяло за половин ден работа да си извадиш 2 и 4... Другите неща трябва да са при теб. Само за 7 дето вече не стават веднага, заради гнусното изследване за гонорея, което се прави.  Shocked  #Crazy  Sick

# 542

Като цяло за половин ден работа да си извадиш 2 и 4... Другите неща трябва да са при теб. Само за 7 дето вече не стават веднага, заради гнусното изследване за гонорея, което се прави.  Shocked  #Crazy  Sick

Ко?! Какви са тези изследвания точно може ли да дадеш списък?  Laughing И интересно ми е ако живееш в друга държава как се изкарват всичките тия свидетелства, актове и прочие. До Бг ли трябва да си ходиш?

# 543
Разбира се, че не мога да дам списък. Могат да кажат хора, които са минали медицински прегледи. Тия прегледи се правят в 2 болници в София, Вита и Грийнберг, според където си избереш. Трябва да имаш медицински картон с ваксините, които са бити още от бебе. Ако нямате /аз също нямам/, трябва да се ходи с някакъв имунизационен паспорт, който се попълва от джипи или в ХЕИ, гледат кой набор си и се доверяват, че всички ваксини, които трябва да са сложени са реални и попълват. Ако си на интервю през зимния сезон ти шибват една противогрипна ваксина на място. От тази година мисля, че направиха изследването за гонорея задължително и доколкото прочетох в all.bg е доста гнусно и неприятно. Минаваш си там очен лекар, правят ти рентгенова снимка, мерят ти кръвно, взимат ти 200 кинта и след ден-два си получаваш един плик, който носиш в посолството в деня на интервюто.

Може би тия неща /актове и свидетелства/ могат да се изкарат някак и по електронен път, или поне така да си направиш заявката, нямам идея, не съм се интересувал. Четох, че полицейскит свидетелства се изкарват точно така, примерно някой е живял година във Франция да кажем, не се налага да отиде до там да си изкара свидетелството, всичко става онлайн.

# 544
  • offshore & overseas
Wow, изследване за гонорея?! WTF?! Shocked Shocked Shocked

Аз ревах от една ваксина, а то имало и по-голяма гадост. Не че знам как се прави туй изследване, де.  Thinking

Майка ми ми пази картона от бебе, така че аз си го носех. Лъв ми също. На него това му спести ваксина, а на мен обаче не, защото те се слагат периодически и след детската възраст (мисля, че ваксината за рубеола, морбили и ненамсикоси). И било много важно за жените, които искат да стават майки, се опита да ме утеши докторката. Joy

А, туй за противогрипната също ме потресе. Ми ето защо се плащат толкоз пари.

Навремето тези прегледи се правеха само във Вита, а Вита имаше само на Подуяне, с/у 23 СОУ.

Иначе мисля, че документацията не е опростена, същата си е. Явно зависи колко сериозно гледаш на нещата. В нашия случай се попълваше двойно, защото имаше промяна в обстоятелствата.

# 545
В all.bg в темата за медицинските прегледи има прясно писано за това изследване за гонорея.
А иначе мисля, че самия факт, че вече не попълваш нищо на ръка и не пускаш пликове по пощата, след това да се чудиш дали изобщо са стигнали до Вашингтон или някъде са запилени си е много голямо опростяване на процедурата. А недай си Боже да осъзнаеш, че си направил грешка при попълването, след това пак писма и чудесии, а сега просто пускаш един имейл с молба да ти отключат формата за да внесеш корекция и си готов.
А противогрипната може да ти я постави личния лекар, предполагам на 1/3 от цената, която ще е във Вита примерно, само трябва да бъде вписана в картона или имунизационния паспорт.  Wink  Wink

# 546
  • Fort Worth, TX
А замисляли ли сте се за алтернативни възможности за заминаване? Неможе ли човек да се добере до този пуст САЩ без лотарията някак си.  Grinning Нямат ли точкова система или нещо подобно? Кви са вариантите? Малко офф топик ама все пак всеки, който пуска лотария иска да замине по един или друг начин, тъй, че...  Grinning
Ако имаш предвид нелегална не си го и помисляй.Това да си нелегален не си е работа.ЗА работа където и да идеш искат ссн.Нелегалните нямат такъв.Тука в ТХ всичките не;егални косят трева или копаят.Докато си чакаш ссн си търсих работа.Това беше първото нещо за което питат.Казвах им , че съм гриин кард холдър и чакам ссн всеки момент.Пращаха ме по живо и здраво да си  ходя.Във всеки апликейшън го изискват.Второто за което питат е имате ли право да работите законно в Сащ.Други варианти студентска виза, брак  или някой да подаде петиция за теб по роднинска линия-брат, сестра-отнема години.
Някой беше питал с колко пари е добре да се тръгне.Аз казвам колкото повече толкова по-добре.Ние тръгнахме с почти 14 хиляди долара.Сега имаме 5 останали и 2000 са ни само по депозити-къща, ток и нет.Парите си хвърчат в началото.ЗА кола, за навигация, за храна и т.н.1 наем депозит , за тока депозит, за нет.Без навигация е невъзможно да се кара, така че го имайте предвид като още 1 разход.
На мен ми харесва тук и ми е спокойно.Имайте предвид, че при наемането на квартира нещата са малко трудни.Освен ако гарантите ви не вземат нещо на тяхно име,.Аз доста се борих за нашето къще.Не съм ги ангажирала по никакъв начин да вземат нещо на тяхно име, а и не са длъжни.Добре е да си сложите парите в банка .Нашите са в общаа сметка.Издават 2 дебитни карти.След месец кандидатствахме за кредитни и ни отпуснаха веднага с по 1000 долара кредит на мен и на мъжа ми.Изкарването на книжка или айди отнема време.Трябва да си над 1 месец в ТХ и да имаш прооф оф резиденси, за да ги изкараш.В ТХ имаш право да караш 90 дни с бг книжка.
Питайте каквото ви интересува и ще ви казвам,Успех и късмет на всички.
За снимките да кажа.Не само моята беше стара , но и на трите деца.Тъй като нямахме някви драстични промени.
И изследването за гонорея е ново.При нас го нямаше.

# 547
  • България-Швейцария
Креми, ако не бъркам, тук беше управител/ мениджър на голям обект. Успя ли за да си намериш нещо равностойно като работа и ако не - има ли шанс в бъдеще?

# 548
  • Down south
Ако някой си мисли, че идвайки тук, позицията му веднага ще бъде еквивалент на тази в България, мисля че е в лека заблуда.
Разбира се и има и такива, но са по-скоро изключения, най-вече хора с конвертируеми професии.

# 549
Абе, аз да получа "Congratulations...!"  Mr. Green, пък после ще му мисля подробностите!!!  Mr. Green

# 550
  • България-Швейцария
Аз лично никога не съм си въобразявала такова нещо, затова не съм участвала в лотарията, както и не бих в бъдеще.
Професията ми е конвертируема, но позицията в организация на подобно ниво ще има да я сънувам само.
Това ми е интересно, има ли някой надскочил се, постигнал повече и за по-кратко време, отколкото би направил същото тук в професионално отношение?
Илюзия или реалност е 'американската мечта'?

# 551
  • Down south
За мен е реалност, но нещата стават не бързо или по-скоро, не толкова бързо, колкото на мен ми се искаше преди 12-13 години. Отнема време, просто защото тук нещата са различни или поне бяха преди 15 години, сега може би се по-унифицирани в някои отношение, но нямам реален поглед.

# 552
Креми, къде в Тексас сте вие?

# 553
Реалност е. С много воля и упоритост голямата ми дъщеря след 7 години успя да завърши висше образование и да се реализира и изкачи нагоре в работата си без наша помощ. Всичко се постига, защото хората там те ценят. Както труда така и сама ти личност. С тъга го казвам, но вече не мисли да се връща в България.

# 554
  • Fort Worth, TX
Креми, къде в Тексас сте вие?
Добро утро.В Келър сме.

Общи условия

Активация на акаунт