Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 917
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, понеже не съм изчела всичко написано по темата, а и влизам в тази тема основно октомври и май, имам 2-3 въпроса:
1. Ако те изтеглят, какви пари са необходими за визи и всичко останало преди заминаване?
2. За да заминеш ти ли си избираш град/щат/ и на какви условия трябва да отговаряш? Колко пари ще ти трябват първоначално и трябва ли да имаш някой близък там, понеже ние нямаме никакви близки и познати или роднини?
Изобщо с какви средства мин. трябва да разполага човек/семейство/ за да може да замине и след това да се устрои?

# 256
  • Сф
10 000 долара ще ви стигнат за начало. Сам си избираш къде да заминеш.

# 257
  • САЩ
Здравейте, понеже не съм изчела всичко написано по темата, а и влизам в тази тема основно октомври и май, имам 2-3 въпроса:
1. Ако те изтеглят, какви пари са необходими за визи и всичко останало преди заминаване?
2. За да заминеш ти ли си избираш град/щат/ и на какви условия трябва да отговаряш? Колко пари ще ти трябват първоначално и трябва ли да имаш някой близък там, понеже ние нямаме никакви близки и познати или роднини?
Изобщо с какви средства мин. трябва да разполага човек/семейство/ за да може да замине и след това да се устрои?

Влез в all.bg и прочети важните теми, ще се ориентираш.

Накратко:

1. Преди заминаване:
- Такса за виза - $330 на човек (вкл. децата)
- Такса за издаване на ЗК - $165, отново на всеки член от семейството
- Медицински прегледи - Между 200 и 300 лв. на човек, взависимост дали ще ти слагат допълнителни ваксини и на какви тестове подлежиш
- Самолетни билети

2. Ти си избираш къде да отидеш, като най-добре да се целиш на места, където имаш познати, има работа за специалността ти и е достъпно за живеене. Ако имаш деца, това е допълнителен фактор - там училищата са силно районирани и къде ще живееш обуславя къде ще учи детето ти. Съответно и кварталите с добри училища са по-скъпи и обратното.
Едва ли някой може да ти каже с каква сума да заминеш. Варира между човек и човек, обстоятелствата ти, дали имаш деца, дали говориш езика, дали имаш конвертируема професия.

Най-общо (ама говоря за абсолютен минимум):
- Разглеждаш средните цени на наемите в града, в който си си избрал. Трябва да имаш сумата за поне 3 наема, ако мислиш, че ще успееш почти веднага да си намериш работа.
- Автомобил. В пъти по-важно е да имаш автомобил там. Трябва да имаш пари да си купиш прилично возило, което няма да те остави, докато поне няколко месеца не си стъпиш на краката, защото и автосервизите не са евтино удоволствие, така че тук да се скача на най-евтиното не е добра идея.
Ако няма как да се вземе автомобил, трябва да се целиш в градове с приличен градски транспорт и да живееш около този градски транспорт, а не в събърбите. Това си има своите недостатъци. Не приемай за даденост, че във всеки голям град ще има добре уреден градски транспорт, проверявай, за да не останеш неприятно изненадана.
- Храна. Отново варира от щат до щат. Като цяло е евтина, но е субективно. Неприятен факт за щатите: евтино ще ядеш скапана храна. За по-качествените супермаркети и марки, ще трябва да се бръкнеш. Така че тук вземи предвид и хранителните навици на семейството си.
- Шофьорска книжка и банкова сметка. Задължителни. Провери цените за твоя щат, дали ще те карат да се явяваш на допълнителни курсове, колко струва изпита и самата книжка; за банкова сметка провери в сайтовете на по-големите банки (BoA например).
- Хотел. Ако няма при кого да останете, ще трябва първоначално да спите в хотел, докато си намерите жилище.
- Медицинска застраховка. Има временни такива за зеленокартовци, които можеш да сключиш за месец - два. Не подценявай наличието ѝ, ако недай си Боже нещо се случи там, има вариант такава сметка да ти нашият, че и цял живот да не можеш да я платиш.
Вече ако имаш деца, има и други разходи, които да имаш предвид.

Това са разходите от първа необходимост, които идват наум. Тук схемата е като при мечо пух: колкото повече, толкова повече.
Ако нямате готови пари, съветвам ви да се замислите и за теглене на кредит от България преди заминаване. Не е трудно да се плаща от щатите.

За близък: задължително трябва да имаш познат там, който е легално пребиваващ и склонен да предостави имена, адрес и телефон там. Това е адресът, който ще дадеш в документите, в посолството и на който ще ти бъдат изпратени зелените карти, щом са готови.  

# 258
  • с трима мъже :)
Можеш ли да ми го пратиш. Не успявам да го намеря.  bouquet

https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos.html

# 259
  • Sunshine state
Смея да твърдя, че вече се устроихме. Simple Smile И двамата си имаме работи, с които си покриваме разходите и успяваме да заделим настрана. Обзаведохме се, детето ходи на училище и вече е доста напред с езика, та чак ни поправя с произношението.  Laughing Харесва ни града и щата, изобщо както и гарантът ни казва - абе добре ви се наредиха нещата. Peace Ние заминахме с 15 000$. От тях останаха 4000$, но по-добре така, отколкото да окъсеете. Не се знае колко бързо ще си намерите работа и т.н. Важно е също да предвидите покупката на две коли, за да не го играе единия като такси. Много важно също е да има някой, който да ви помага в началото - да наеме квартира, да ви разкарва по институции. Зорът за нас бе 20 дни - точно толкова мина, докато и двамата си намерим работа, запишем малката на градина и започнем да се оправяме самостоятелно. Ние избрахме дестинацията на принципа като ще е гарга, да е рошава - топло, палми, плаж.  Mr. Green Да се има предвид, че животът в Нейпълс не е никак евтин, но всичко си има цена. Компенсира и фактът, че тук заплащането е малко по-високо от средното. Ние живеем в хубав квартал в централен район с едно от най-добрите начални училища и за 2-стаен плащаме 1400$ месечно. Има две български семейства с деца в нашия комплекс, та вечер се събираме отпред и децата си играят. Heart Eyes

# 260
  • Scotland
Миналата година много се бях надъхала,уж предчувствие,но не било и се убедих,че суеверия и подобни не помагат. Тази година нещата при мен потръгнаха на добре тук и сякаш дори не е момент за лотарии,но пък не мога да пропусна участие - душа не ми дава Simple Smile Замисляли ли сте и в какъв момент идва спечелване? При мои познати все в момент на трудност тук,сякаш им се даде втори шанс за нещо по-добро. Относно парите за заминаване - определено трябват много. Това не е шега,макар че много хора го осъзнават едва след изтеглянето  Mr. Green

# 261
Пупитка много се радвам за вас. bouquet а как ли са Кремито, тя не е писала скоро...

# 262
  • Сф
Много добре звучи, Пупитка, радвам се за вас. В Нейпълс живее бившата ми шефка (австтралийка) и имам покана за гости от нея. Някой ден, ако се наканя да я посетя, ще ти се обадя  Grinning

# 263
  • Sunshine state
Много добре звучи, Пупитка, радвам се за вас. В Нейпълс живее бившата ми шефка (австтралийка) и имам покана за гости от нея. Някой ден, ако се наканя да я посетя, ще ти се обадя  Grinning
Светът е малък, нали? Обади се.  Hug
Кремито са добре, чуваме се редовно. И те са се устроили. Тя пише повече в алл.бг. Peace

# 264
Здравейте, завършила съм Техникум по хранително вкусова промишленост (ТХВП), а след това го промениха на Професионална гимназия ПГ - чуденката ми е кое да отбележа за образование - средно образование,завършено или професионално училище ?

# 265
  • offshore & overseas
Малко off topic във връзка с повдигнатата от Желя тема, макар че си давам сметка, че определено не е за тук.

Pupitka, един недискретен въпрос към теб, като ако прецениш, че е прекалено, няма да ти се разсърдя и да го прескочиш. Та, въпросът ми е: в какви сфери работите със съпруга ти и как си намерихте работа? Питам, защото при нас това беше един от основните препъни камъни.

Макар че, като те чета (теб и AdoraBelle), всъщност сме били тотално неподготвени (както рече съпругът на нашия спонсор/гарант за начинанието, „аматьорска работа“), и то въпреки цялото четене и проучвания.

Просто не ми се иска сега, в случай че ни изтеглят и се решим, да се повтори ситуацията.

П.П. Така се случи, че още не сме се снимали, защото все изниква нещо. Вчера спортен празник на голямата кака, снощи пък малчо повръща през 15 минути тази сутрин не съм на себе си. Може би ще се снимаме ние с лъвю през седмицата, а пък за викенда да останат само децата. Споделям си просто, не ми обръщайте внимание.

# 266
Значи да имаш познат там е задължително условие и ако нямаме познат там по-добре да не пускаме за Зелена  Карта така ли ?

# 267
Като попълня формуляра трябва ли да получа потвърждение по имейл или не?
Успех на всички!

# 268
  • София
Не, не се получава потвърждение на мейла.  Peace

# 269
  • Sunshine state
Значи да имаш познат там е задължително условие и ако нямаме познат там по-добре да не пускаме за Зелена  Карта така ли ?
Както искаш го разбирай, но да- много важно условие е според мен.  Peace
Работим в сферата на туризма - в хотел работим, аз съм хостеса, той е вале/паркира коли на клиенти в хотела/. Няма от какво да ни е срам, тъй като тук това е основният поминък - туристическия бизнес.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт