Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 867
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 315
  • Sunshine state
Колите определено са необходимост тук, дори да е малко градчето. Който го е страх да кара или не може, както аз бях, го уверявам и дебело подчертавам, че тук е в пъти по-лесно и ще кара със сигурност. Колите са автоматик, няма скоростни лостове и съединители, а само газ и спирачка. На мен в България това ми беше голям проблем. Щом аз, която грам не смеех да карам в България, тук не слизам от колата, значи всеки ще може. Имам книжка от 2004г и се бях качвала броени пъти да карам, но тук за няма и седмица направо като Шумахер станах.  Laughing Сега вече ми доставя голямо удоволствие и не ми представлява никакъв проблем.  Peace
Днес ще пускам за сестра ми.  Simple Smile

# 316
  • Down south
Мяуче, като те чета, се сетих много дебело да подчертая нещо, за което не се бях сещала като разход/планиране, ти си го казала, но просто исках да го затвърдя:

Хора, ако ви изтеглят, запишете се на курс и вземете книжка! Научете се да карате преди да заминете.
Тук може и да не ви се е налагало да имате кола. В щатите разликата обаче е съществена. Много, много е важно.
Бих вмъкнала, че и само уроци ще свършат работа, това в случай, че курсовете са скъпи.
Тук така или иначе ще се явявяват на изпити.
Единственото удобство на българската шофьорска книжка е, че може да се шофира с нея, докато се изкара тукашна. Ако единият от семейството има такава, другият, според мен, няма смисъл тепърва да се впуска да кара курсове и взима книжка.

# 317

Докато бях в САЩ, нашата спонсорка реши нелегално да ми дава шафиорски уроци, като планът беше да покарам нейната Хонда автоматик, просто колкото да получа представа какво е да управляваш кола, а после да си купя driving lessons и да си извадя „лиценз“,

в какъв смисъл нелегално, тя не е имала книжка или?  Обикновено за шофьори над 16 г. трябва да имаш само learner's permit (демек взети листовки, става за по-малко от час) и всеки може да те учи (стига той/тя да има книжка).  Курсовете не са абсолютно задължителни, за разлика от България.  Може би помагат ако имате страх, не знам.  В някои щати ги преподават в гимназията за тези, които искат книжка на 15 1/2 г.  Листовките също не са като в България, обикновено са двайсетина въпроса, повечето за school bus (непременно спираш ако е изпънат или му свети стопът) и промили алкохол, имаш право даже на 5-6 грешки.  В Ню Джърси пък например директно с бг книжка издават местната без да се предава българската, или поне така беше преди години, и съоветно без изпити.  Може да има и други такива щати, в Ню Йорк примерно не беше така.

Колите определено са необходимост тук, дори да е малко градчето.
Точно в малките градчета е необходимост всъщност, в големите като цяло има градски транспорт.  В NY нямах кола години наред, повечето хора нямат, защото няма смисъл или нужда.  Сега съм на забравено от Бога място и се таралянцам с часове в задръстванията, ужасна загуба на време ми е това шофиране  Sick

# 318
  • София
 eleonora.mar какво значи "изпънат" училищен автобус,какви са промилите?
Заплаща ли се транспорта на учениците?

# 319
Пуснах със старата снимка, колкото да съм в играта.
За 5та поредна година...

# 320
Пуснах със старата снимка, колкото да съм в играта.
За 5та поредна година...

Успех!  Hug  Wink

# 321
Здравейте! И аз тази година ще се включа. За снимките ще отида във фото, няма да ги мисля. А от там дали могат да ни дадат снимката на флашка, без да изкарваме хартиен носител? Така лесно ще се качи направо във формуляра.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 10:10 от бибиту

# 322
Здравейт, и аз тази година ще се включа. За снимките ще отида във фото, няма да ги мисля. А от там дали могат да ни дадат снимката на флашка, без да изкарваме хартиен носител? Така лесно ще се качи направо във формуляра.

Може-аз винаги така съм ги искала.

# 323
Здравейт, и аз тази година ще се включа. За снимките ще отида във фото, няма да ги мисля. А от там дали могат да ни дадат снимката на флашка, без да изкарваме хартиен носител? Така лесно ще се качи направо във формуляра.

Може-аз винаги така съм ги искала.

На мен ми отказаха да ги качат на флашка, заради опасност от вируси.
Изпратиха ми ги на пощата. За хартия изобщо не стана дума.

# 324
И на мен ми ги изпатиха по имейл, за да не се разкарвам отново, защото можеше да са готови след няколко часа. Жената каза, че по американските стандарти трябва да мине някаква обработка и не знам си какво. Много съм доволна. Казах само, че ми трябват за зелена карта и тя знаеше всички параметри, без да е неоходимо аз да ѝ ги казвам.  Peace
Минах ги за всеки случай през валидатор, всичко беше точно.

# 325
eleonora.mar какво значи "изпънат" училищен автобус,какви са промилите?
Заплаща ли се транспорта на учениците?

изпънат или светещ стоп на уч. автобус  Peace Отстрани излиза, като това примерно, че ми е малко трудно да го обясня:

Допустим промил е 0.8.

Училищните автобуси не се плащат директно, но реално идват от бюджета на училищния district, т.е. от данъка ти за къщата.

# 326
  • Sunshine state
Въпросите не са двайсетина, а около 45. Има си и въпроси относно правилата за движение. Не са трудни, но е добре да порешавате предварителни тестове, има много страници с такива.  Peace

# 327
  • САЩ
Подозирам, че просто живеете в различни щати, момичета Simple Smile

В САЩ правилниците и изпитите са различни за всеки щат, все пак Simple Smile

# 328
моите наблюдения са от 6-7 щата през годините, шофьорските изпити тук не са драма както ги помня едно време поне аз от България, когато взех книжка на 18 и много се травмирах психически от всичките простотии Grinning  Тука компютърът ме спря на първите 15 последователни верни отговора (от общо 20 въпроса) и готово.  Имах въпрос какво се прави на знак стоп.  Практическият ми изпит беше не повече от 10 минути шофиране.  Като гледам по-нагоре някой спомена за "купуване на книжка" в България, явно още са си драми тия неща.  Тука новодошлите ги чакат по-сериозни проблеми от едната книжка, поне според мен.  То зависи и всеки с каква цел заминава де.

# 329
Здравейте! Трябва ли да включвам в данните на семейството, като подавам апликацията дете което е родено февруари 2004 година или той вече подава самостоятелно
По моите изчисления, не.
Успех на подалите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт