Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 862
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 360
  • offshore & overseas
Pupitka, това, че вече няма гарант (или по-точно, че гарантът не е и спонсор), е супер! Grinning

AdoraBelle, коригирам се. Наистина е срамота да говоря без да знам. Пфууу! Embarassed Embarassed Embarassed

# 361
  • Sunshine state
Много са улеснили процедурата действително - всичко става по електронен път, няма писма и разходи по пощи, гаранти и доказателства за доход. Дето се вика, ако си с чисто криминално минало, не си скатавал деца и нелегален престой в САЩ, ще ти дадат зелена карта. И таксите са намалени - вече е по 330$ на калпак.  Simple Smile

# 362
  • offshore & overseas
И таксите са намалени - вече е по 330$ на калпак.  Simple Smile
Мне, това не. Преди беше по 250, щото помня, че двамата платихме 500. Най-много да сме платили 550. Лъвю надали помни, иначе щях да го питам за потвърждение.

В болница Вита за прегледите обаче ми се губи какво и що. Нещо ми се върти като 50-100 лв., а сега някой посочи по-едри сумички. Laughing

Ако знаете колко ревах, че ми нахакаха там някаква си ваксина. А лъв ми се изкара „освободен“ (нали ми е астматиче, милия. Та, аз ревах и от болка, и от яд, и изобщо не бях убедена, че ще ми е от полза тоя шот.

Бе, те нека ни изтеглят. Най-тежката част ще е да убеждавам лъв ми, че си струва (да продаваме всичко и да вървим). hahaha

# 363
Подадох почти инцидентно. Бяхме говорили със съпругът ми, но една вечер като се върнах от работа наснимах населението на фона на бял чаршаф и изпратих. Следя ви колко се притеснявате за снимките, но реших да рискувам.

Не ми се смейте  Embarassed, но ще питам - как се решавате да тръгнете, как сте сигурни, че ще си намерите работа? Особено при наличие на деца и някакъв установен живот в България? Само аз ли се притеснявам, че може да увисна с 3 деца без работа няколко месеца и да трябва да се върна? Предполагам има вариант да се потърси работа предварително, след като се спечели от лотарията, да се разпратят документи поне? Защо сте сигурни, че ще предпочетат вас точно пред местни? Как определяте в каква посока да се отправите, към кои щати? За първа година подаваме и от една страна съм готова за коренна промяна в живота ми. От друга, не съм сигурна, че дори и да спечелим ще успеем след това да се установим. Смятате ли да разпродадете всичко, преди да тръгнете? Все ми се струва, че е по-добре да се изтегли ипотечен кредит за разходите за път и първите месеци, вместо да продаваме жилището. Какво е вашето мнение?

# 364
  • offshore & overseas
vanibo, ако имате мотивация и добро планиране и се подкрепяте, ще успеете (но трябва и парички да си вземете за основни нужди в началото, докато се поустановите).

Аз това писах по-напред, че ние например отидохме и се върнахме, в далечната вече 2005 г.

Точно това сравняваме сега тук, в темата - как е било тогава, 11 години по-рано, и как е сега.

За нас разликата е + 3 деца, освен дето сме с 11 години по-стари (по-млади не ставаме).

НО може би сме се поучили от грешките. Освен от една - лъвът ми си е все същия... лъв. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Иначе навремето мен така ме изтеглиха, със самоделна снимка. Сега също така ще сме, но не мога да намеря сгода да се снимаме всички на раз. Та дотук са снимани само децата, на същата тази късметлийска мръсна, жълта стена (ще ви покажа може би, когато станат).

# 365
Ами никак не знам как и дали ще си намерим работа.
Крепи ме мисълта, че и двамата сме  IT специалисти, че аз имам още 2 професии, едната от които мога да се опитам да подкарам като бизнес. Макар че на ново място, дето кьорав човек не познавам, хич не знам какъв бизнес ще спретна, ма що да не се пробвам, аз така или иначе в техниката съм си инвестирала и ще я мъкна.
Нищо не смятам да продавам, мостове не бих горила. Ще изтеглим евентуално заем, ако се окажем късметлии. От там ще плащаме заема и ипотеката, която и без това си имаме, докато не решим окончателно, че оставаме и искаме да го продадем.
При нас поне детето е само едно.
Не съм избрала щат, но съм претеглила някакви опции - една от най-добрите ми приятелки е в Щатите. Ако те решат, че не могат да помогнат в Пенсилвания, мъжът ми има братовчедки в Джорджия. Ако и те ни откажат, имам вариант да се примоля на бившите ми шефове в Тексас да дадат някаква работа. Ако и така не стане, забучвам пръст в картата и където ни се падне  Joy Мъжът ми викаше в Хаваите, че там бил хубав климатът, ама не съм чула там за ни една IT компания  Laughing За климат аз лично нямам особени претенции, макар че определено клоня към по-студено. Но, ся, ако трябва и в пустинята в Невада ще ида.  Laughing

# 366
  • offshore & overseas
Това за продажбите беше майтап, особено с нашия опит. Заем мисля, и то с/у ипотека, щото в потребителски заеми и безтуй сме затънали. Но не съм сигурна, че в Б-я се предлага тази опция. Не съм проверила.

Сега вече определено имам идеи какво и как може да се намери като работа и като жилище. В началото най-вероятно човек няма да се реализира според очакванията, но е важно да се работи, за да тръгнат нещата. Не точно каква да е работа, а най-добрата приемлива и възможно най-доходна. Умножено по две, ако няма напрежение, ще се издеяни, че може и да се просперира, както сочи опитът на Pupitka.

На мен специално 2 месеца не ми стигнаха, за да намеря работа „по специалността“. Чаааак някъде към края на периода започнаха да излизат някакви смътни опции, но не за нещо стабилно, а за работа на хонорар.

Сега се замислям за другото си поприще. Ама нека първо ни изтеглят, пък после ще диплим мечтите. Laughing

За гарант, смятам, че има кой, но няма да са предишните спонсори. Просто от срам не бих се обърнала към тях, не заради друго. Joy

# 367
Благодаря, момичета!

Аз го мисля. И да не стане със ЗК, може да се пробва за Канада, след като излезнат новите условия. Но и там е налице въпросът с работата.

Нямам друг вариант, освен ипотечен кредит, от който да погася наличните и да се опитаме да си подсигурим пътни и живот за няколко месеца с остатъка. Толкова години го изплащаме това жилище, не искам да го продавам.

А гледат ли трудовия стаж или е важно да покажеш някакви знания? Само интервю ли се провежда или и някакви тестове? Имам разминаване между длъжността в трудовата книжка и действителната ми работа, затова се чудя.

# 368
  • offshore & overseas
Различно е, но интервюто е задължително. Никой няма да те вземе само „по документи“, така да се каже. Grinning

В доста от случаите трябва да се подсигуриш с допълнителни дипломи, получени на място в САЩ.

За Канада не знам как е.

# 369
  • Scotland
Еовин,благодаря за линка. Не знаех за английската програма за Канада. Много е особена. На практика е изпълнима от много малко хора. Като професии предлагат доста,но пък за всички искат и английски и френски и то на признат изпит. То и багерист има шанс,стига да знае доста добре френски и английски. Моята професия е А и случайно знам и английски (преводач и преподавател съм) и френски,макар че на говоримата част ще се изложа,понеже над 15 години не съм говорила. Моят мъж,обаче, не иска да чуе за Канада. Той не иска за никъде да чуе ,само за Америка е навит. Имаме роднини и приятели доста там,но си мисля,че мотивацията е това,което ще ти помогне,където и да емигрираш. Аз лично имам такава и знам,че ако ми се даде шанс да ида,ще направя всичко по силите си да се справим. Не се плаша от работа,нито пък от учене,за да се развивам,така че само чакам печалбата  Mr. Green

# 370
Здравейте,

Не успяхме да намерим отговор на нашият въпрос и затова искам да ви попитам. Нямаме брак с мъжа, с когото живея, но имаме дете. В такъв случай с какаъв сатут се вписваме двамата ?

Благодаря ви!

# 371
  • САЩ
Здравейте,

Не успяхме да намерим отговор на нашият въпрос и затова искам да ви попитам. Нямаме брак с мъжа, с когото живея, но имаме дете. В такъв случай с какаъв сатут се вписваме двамата ?

Благодаря ви!

И двамата се пишете Сингъл (или разведени, вдовци, какъвто ви е статута); и двамата пишете детето. Дай Боже да спечелите, можете да се ожените и да подадете ДС-а като женени.

# 372
Здравейте,

Благодаря ви!

И двамата се пишете Сингъл (или разведени, вдовци, какъвто ви е статута); и двамата пишете детето. Дай Боже да спечелите, можете да се ожените и да подадете ДС-а като женени.

Благодаря  много! Дано Simple Smile

# 373
Здравейте
Някой да знае фото в Овча купел 1, 2 или старата част - където снимат за зелена карта?

# 374
  • Пловдив
Здравейте, ние ще кандидатсваме за пръв път тази година. Силно се надявам да спечелим и това да е за добро! Стискаме палци на всички!

Общи условия

Активация на акаунт