Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 862
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 345
Пуснах със старата снимка, колкото да съм в играта.
За 5та поредна година...

Успех, не се отчайвай! Аз спечелих на седмата поредна година...

Вдъхна ми надежда, че все някога може би .....  и така както си подавам документите, едното ми дете навърши 21г. и ако ни одобрят ще останем разделени. Ще ни идва на гости когато е със студентските бригади.

Можете да подадете петиция и да го изтеглите. Не знам кога може да се започне подобна процедура обаче, дали след някакъв период от време или веднага като отидете.  newsm78

# 346
  • САЩ
Петиция може веднага да се пусне, но отнема години. За брат / сестра онзи ден четох, че чакали 12 г. , за дете може и малко по-малко да е.

Аз спечелих от 10/11 път (едното теглене си го броя два пъти Grinning ). Не се отчайвайте! Simple Smile

# 347
  • София
Сайтът е доста претоварен май

# 348
Петиция може веднага да се пусне, но отнема години. За брат / сестра онзи ден четох, че чакали 12 г. , за дете може и малко по-малко да е.

Аз спечелих от 10/11 път (едното теглене си го броя два пъти Grinning ). Не се отчайвайте! Simple Smile

Мисля, че зависи от една страна какъв вид роднина е, от друга - от коя държава са. Индия/Китай, като цяло Азия мисля, че чакат по много.

# 349
За синове и дъщери над 21 години има три различни категории петиции:
F1 - неженени синове и дъщери на американски гражданин, може да се подаде веднага след взимане на гражданство и в момента се обработват тези от октомври 2009
F2B - неженени синове и дъщери на зеленокартовци, може да се подаде веднага след пристигането и в момента се обработват тези от април 2010,като след взимане на гражданство на родителя категорията се сменя на F1
F3 - женени синове и дъщери на американски гражданин, в момента се обработват тези от януари 2005
Деца под 21 са по други категории. Братя и сестри на американски гражданин са категория F4 и в момента се обработват тези от декември 2003. Няма за братя и сестри на зеленокартовци докато не вземат първо гражданство. Датите се определят според наплива и от време на време се местят и назад дори, а понякога и доста напред, но горе-долу така вървят. Тези касаят България, други държави наистина са много по-назад.

# 350
  • Scotland
A, aз ще пробвам и в Канада, онзи ден тъкмо ме пусна на теста.
Скрит текст:
Не мога да го разбера тоя тест, една година ми даваше, че не събираме точките, оня ден изведнъж реши, че сме ок  Laughing  Регистрирах се, но те пускали места само в началото на годината, апликациите вече са изчерпани. За 2017та пък пак щяло да е различна система и сигурно пак няма да ми стигат точките  Crazy Това за Квебек. За англоговорящата Канада е друга процедура, там като цъкам из сайта, все ми дава, че не мога да кандидатствам за дадена провинция, а аз всичките ги пробвам  Laughing Квебек ми е ок като опция, аз говоря и двата езика, мъжът ми ще се научи  Laughing
Може ли линк? Нещо не разбрах. Не е ли точковата програма само една? Само за френската част?

# 351
Да, точковата е една - за Квебек, за другите провинции с английски има друга програма, но явно е почти невъзможно за нея да се доредиш.
Ето за Квебек: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/accueil.html
Ето за другите: http://www.cic.gc.ca/English/immigrate/skilled/apply-who.asp

# 352
До кога може да се пускат заявления

# 353
До 7 ноември.

# 354
да се отчета, че и ние пуснахме, голямо мотане тая година  Crazy

# 355
  • Варна
Да ви попитам, ако забравите да прикачите снимката, системата дали ви предупреждава?

# 356
Да ви попитам, ако забравите да прикачите снимката, системата дали ви предупреждава?
Да. Аз вчера подавах за на моя мъж брат му. Сетих се, че не съм добавила снимка, върнах се на първата страница и добавих. Но това пък е затрило снимките на жена му и детето. Аз не видях и опитах да потвърдя заявлението, но системата ме спря, че не съм качила снимките.

# 357
  • offshore & overseas

Докато бях в САЩ, нашата спонсорка реши нелегално да ми дава шафиорски уроци, като планът беше да покарам нейната Хонда автоматик, просто колкото да получа представа какво е да управляваш кола, а после да си купя driving lessons и да си извадя „лиценз“,
в какъв смисъл нелегално, тя не е имала книжка или?  Обикновено за шофьори над 16 г. трябва да имаш само learner's permit...
Ами точно в такъв, без аз да имам „learner's permit". По-късно възнамерявах да си извадя първо това, а после и driver's license, но не стигнахме до толкоз далеч. Laughing

Относно автоматик vs ръчни скорости, нашите спонсори в САЩ навремето имаха 2 еднакви коли (Хонди някакви), като жената караше автоматик, а съпругът и по-големият син - с ръчни скорости. Мъжете естествено се кефеха много повече на ръчните скорости, давали повече свобода и прочие бла-бла-бла. Аз тогава хептен нищо не отбирах, така че бях решила да търся кола автоматик. Сега обаче знам, че не скоростите са ми проблема, а липсата на опит, който няма как да придобия, без да ми се даде „мегдан“. Mr. Green

П.П. Аз съм на етап снимки на децата - заснети (много сложен тоя малчо, ще го видим как ще пасне във валидатора), остава сега да бъдат подбрани достатъчно добри кадри и да се снимаме аз и лъв ми. С него бяхме скарани 2-3 дни и почти бях размислила за участието ни. Но после си викам, ае бе, той ли ще ме спре. Joy

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 16:25 от Мяуче

# 358
  • Sunshine state
Гарант вече няма, само да орбележа, а адрес, на който да си получиш документите в САЩ. Естествено, че трябва да бъде на доверен човек, но много хора например от алл.бг, правят услуга на новоспечелилите и им получават документите,а после ги препращат до мястото, на което са се установили. Иначе е вярно, че мъжете предпочитат коли с ръчни скорости - моят си купи такава.  Laughing

# 359
  • САЩ
Мяуче, не обърквай хората - гаранта вече е само за получаване на зелените карти, единствената информация, която ми поискаха на мен бяха имена, адрес и телефон на човека.

Да, преди се е искало гаранта да е спонсор, в смисъл, да пише писма, да попълва документи и прочее, вече не е така, поне в последните 4-5 години.

Общи условия

Активация на акаунт