Лотария "Зелена карта" 2018

• 345 891
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря ти за насърчаването! Дано тази година да получим заветното "Congratulations...." Peace

# 751
  • САЩ
След като спира за 6 страни визи дали няма да увеличи бройката на спечелилите ЗК от страни като нашата  newsm78

Визите бяха спрени за 90 дни (че и това падна за момента), никой не споменава, че тези държави ще отпаднат от ДВ.

Ако отпаднат, ще има повече визи за регионите, в които са тези държави. Нас не ни касае.

Scarlet~ съжалявам, че така се е получило при вас, но заминаването не е непременна цел - ако сте си преценили, че нямате възможност да заминете сега и ще сте по-добре тук, пожелавам ти много успехи!

Държа само да отбележа, че ако попрочетеш малко, когато спечелиш (форумът на all.bg и блогът на Саймън са прекрасни ресурси за всичко, свързано с процеса) не е необходимо да ходиш да питаш лично в посолството - ако си оставил валиден мейл адрес в ДС-а, получаваш мейл, че има промяна в сайта, където виждаш , че си спечелил. Ето моя мейл:

Цитат
From: noreply@state.gov
Sent: Tuesday, December 20, 2016 7:47 PM
To:
Subject: Required Entry Status Check for DV Submission

(име):
          You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: //www.dvlottery.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

Когато се логнеш в dvlottery.state.gov, в продължение на месец и половина преди интервюто има писмо, което ти казва къде и кога точно ти е интервюто.  Виза бюлетина пък ти подсказва кога горе-долу ще се случи това, спрямо кейс номера ти.

# 752
Никакъв имейл нямахме, обадиха ни се от посолството по телефона, и ми казаха, че НЕ пращат имейли, и е трябвало ние да им звъннем или пишем Това за сайта да се логнем бях го опитвала многократно до декември и нямаше нищо, януари имахме други грижи и изключих за това, и точно тогава явно е излязло  Embarassed

# 753
  • Sunshine state
Scarlet, не трябва да съжалявате за нищо. Разходите по процедурата и заминаването не са за подценяване, да не говорим, че и тук в началото ще си трябват много пари. На нас общо около 34 000лв ни отидоха за всичко, не помня с точност. С 15000$ заминахме, които ни осигуриха безценно спокойствие първите месеци, а останалото бяха билети, разходи по медицински изледвания, таксите за зелени карти, таксите за интервю и т.н. Не е бил вашият момент, но и това ще дойде. Много здраве и щастие желая.  Hug

# 754
Пупитка, благодаря. Но ме е яд. Когато не бяхме купили жилището/с ипотека е, оттам идва проблема с продажбата/ и нямаше дете не ни изтеглеха, сега ни изтеглиха, но пък не станаха нещата както ги мислехме. Но добре си написала сумата, която трябва за да не се заблуждават тези, които се надяват.

# 755
  • offshore & overseas
Scarlet~, много съжалявам! Hug
Вие окончателно ли решихте, че няма да заминете?
Може би има причина да останете (имам предвид, отвъд очевидното). Някой ден може би ще си кажеш, „Добре че...“
Ние като заминахме тотално неподготвени и се върнахме с подвити опашки, да не би да ни беше по-добре? И мен още ме е яд, но си мисля, че ако бяхме останали в Америка, нямаше да има начин да си родя тези прекрасни три деца.
Обаче ситуацията си е гадна и това си е. Да те изтеглят, пък да не можеш да заминеш. Пфу!

# 756
Ако не е тайна, защо се върнахте?

Иска ми се да чуя и гледната точка на някой, който се е върнал, защото всички други сипят суперлативи за САЩ (поне от моите познати).

# 757
  • offshore & overseas
Сложно е и дълго за обяснение.

Аз съм споделяла някои неща по-напред, но, накратко казано, вината си е изцяло и само наша, защото отидохме тотално неподготвени (аматьорска ралта, както се изрази мъжът от нашето спонсорско семейство). От друга страна, не е толкова лесно, колкото звучи. Трябва си мисъл (стратегия), късмет и много пари.

В крайна сметка, добре че нямахме деца и това приключение завърши без големи загуби (освен потрошените пари, които нашите близки теглиха за нас).

За справка: ние отидохме с 2-3 хил. долара само, което е нищо дори за една семейна двойка без деца. После лъв ми се върна в милата рОдина и ме остави сама, едва ли не да „постеля“ за неговото идване, един ден когато си напише дисертацията. Аз обаче не издържах повече от месец - сама, без пари и без прилична работа. Трябваше ми още малко воля и щях да намеря начин, но уви...

Истината е, че на него не му стиска да живее в САЩ, но аз все още се надявам, че ще се реши на голямата крачка заради децата и заради разни други аргументи, които ще включа в действие, ако „заради децата“ не проработи (което подозирам, че ще стане, жз, ако ни изтеглят).

П.П. То нащо беше преди 12 г. Може би сега нещата доста са се променили, знам ли.

# 758
Е, всяко зло - за добро!
Все пак е опит за вас!

Пък и сте си направили една екскурзия...  Wink

Май сега нещата доста са се стегнали и откъм намиране на работа, и за чужденците изобщо. Трудно ще е, ама то да ни изтеглят.... Mr. Green 15 години вече надежди и накрая "...has not been selected." Mr. Green

# 759
Аз не смятам, че парите са достатъчна причина за отказване. Може единия да замине първо, да подготви нещата и после да дойде другия със децата...има ли желание има начин.
Всеки си знае, не обвинявам или осъждам никой. Peace

# 760
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мяуче , аз чета редовно темата, няма какво да пиша, чела съм твоята история, и ме мъчи един въпрос  Laughing "лъв ми" е "my love" , "love my/me" или е зодия лъв?

# 761
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз не смятам, че парите са достатъчна причина за отказване. Може единия да замине първо, да подготви нещата и после да дойде другия със децата...има ли желание има начин.
Всеки си знае, не обвинявам или осъждам никой. Peace

Ние с ММ нямаме парите, но ако ни изтеглят такава ни е стратегията. А и сестра ми е вече там, със зелена карта, легално.

# 762
Е че то кой има толкова пари  Laughing

# 763
  • offshore & overseas
Мяуче , аз чета редовно темата, няма какво да пиша, чела съм твоята история, и ме мъчи един въпрос  Laughing "лъв ми" е "my love" , "love my/me" или е зодия лъв?
И двете. Joy

Сега сирьозно - всичко тръгна от там, че зодията му е звероподобна, но някак ми харесва двусмислието, особено когато сме „на нож“ вкъщи. Laughing

И ние нямаме парите готови. Ако ни изтеглят и решим, ще му намерим цаката. Като се има предвид, че сме петима, ще им цакаме бая здраво на Хамериканците. Mr. Green

# 764
Освен намирането на известна сума първоначално, притеснение също е и дали човек може да си намери работа. Все пак на чужденците се гледа малко по-различно, независимо дали си със ЗК.... newsm78 Tired

Общи условия

Активация на акаунт