Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 583
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
На хората на който им дава грешка-вкарвайте само ФАМИЛИЯ а не и трите имена
И аз бях така  Wink

# 2 056
  • Варна
Според вас, има ли връзка лотарията с посолството, като се явяваш за туристическа виза?
Не Peace
Двете са си съвсем отделни визи.Едното си е лотария - я стане, я не.Можеш да кандидатстваш / или да имаш/ друг вид виза и да си подаваш и за ЗК.Сестра ми спечели с валидна студенстка виза сега.Преди две години приятелка след бригада, взе тур. виза и после пък я изтеглиха и си замина със ЗК, даже се и омъжи за приятеля си и взе и него.

Да, но нали някой беше споменал (а и аз така свързвам нещата), че ако подаваш документи за туристическа виза или някаква друга примерно за бригада, а пък в същото време в системата им изписва, че участваш в лотарията за зелена карта как ще им обясняваш, че нямаш сестра?  Mr. Green Двете неща си противоречат.

.....
Участието в лотарията за ЗК не може да те спре да ходиш на бригада или да посетиш държавата с цел туризъм.Не мога да твърдя дали им излиза, че дадено лице кандидатства за ЗК, ако си на интервю прим. за тур. виза, но е факт, че има хора, които са печелили ЗК и имат тур. виза/ или друга/ и обратното.Понеже майка ми в началото на тази година взе тур. виза и почти нищо не я питаха, имаше набавени всички необходими документи за връзки с България + 2 покани и т.н..Докато при печелене на ЗК тези неща нямат значение, там гледат съвсем други неща.По-вероятно е мисля обратното, да се откаже тур. виза, ако лицето не докаже връзки с България/ а искат освен това и извлечение от банкова сметка/.Защото ето ме мен подавам за ЗК вече 5г. и не ме избират, но същевременно имах възможност и аз да подам за тур. виза / с покани/ и мога да докажа връзки с нашата държава и смятам, че вероятно щяха да ми дадат виза.Спря ме на този етап финансовата част да подам за тур. виза.
Просто нещата са различни с всяка виза.За да ти откажат туристическа вероятно точно това е станало, не си доказала въпросните връзки.Майка ми освен извлечението от сметката си носи копия на норт. актове, служебна бележка от местоработата, искаха ѝ даже копия от актовете за раждане на мен и сестра ми / и двете сме пълнолетни отдавна/, носи и две покани, като в едната имаше и уверение къде ще отседне и т.н..И ѝ дадоха само 1 -годишна виза, защото отива  за определено събитие.И предвид това, че сестра ми, при която отива от 4г. не се е прибирала и беше с бригадирска виза, която после смени със студентстка като я приеха в колеж.Т.е. тя не се върна от бригада, но остана легално.

П.П. Да, ако е петиция вече нещата стоят по друг начин.

# 2 057
  • София
При попълването на документите за туристическа виза  има въпрос дали си подавал документи за ЗК.

# 2 058
  • София
Тур.виза ми отказаха преди 3 години,а бях бетон.На баща ми дадоха от раз преди месец 10г.никакъв док.не е носил,нито покана нито сл.бележка.
Божа работа е Peace

# 2 059
Да си участвал в лотарията и да си подавал документи за ЗК са две съвършено различни неща. Малко като да си купиш билет от тотото и да впишеш джакпота в данъчната си декларация, преди да е теглен....

Системата не изписва дали си в лотарията. Системата може да изпише дали има за теб одобрена петиция за ЗК, което вече означава, че не ти трябва друга виза. Иначе нищо не те спира да подаваш документи за туристическа виза, дори да кандидатстваш за ЗК, стига да не лъжеш в молбата си, че не си кандидатствал.  Peace

Честито на късметлиите!

# 2 060
Тур.виза ми отказаха преди 3 години,а бях бетон.На баща ми дадоха от раз преди месец 10г.никакъв док.не е носил,нито покана нито сл.бележка.
Божа работа е Peace

Аз мисля, че тур виза е също толкова лотария, колкото и зелената карта. Та зависи сякаш и от настроението на консула. Моята консулка беше голям бурсук и гледаше да ме изпъди от гишето АСАП, даже и на въпрос не искаше да отговори. Да, отказаха ми поради недоказани връзки, ама чакай малко. Един студент, колко може да има? Жени, деца, имоти, бизнеси? Е няма как да стане, по тая логика никой студент няма да стъпи там на холидей, а е факт, че студентите взимат. Чела съм доста преживявания на хора, докато една безработна българка, живееща в Европейска държава, не в България и дават тур виза от раз, в същото време жена с бизнес, пари, имоти и деца в БГ и отказват. Заради такива случаи аз не мога да приема, че са обективни.  bowuu Да не говорим, че на някакъв човечец му били отказали тур виза да погребе умиращия си баща от рак в САЩ...  #Crazy

Иначе в предния пост имах предвид по-скоро получаване на тур виза. Нали на формата попълваш дали си участвал в лотарията... Sick Ако си нямал предишни тур визи и ако ти предстои да ходиш на интервю става така, че хем се опитваш да ги убедиш, че само на ваканция отиваш, а хем участваш в лотария за зелена карта. Това прави вземането на тур виза почти невъзможно вече според мен... Sick Това исках да кажа. И тъй спирам с изместването на темата Twisted Evil

# 2 061
Нали на формата попълваш дали си участвал в лотарията...

Няма такова нещо. Въпросът е дали има на твое име петиция за ЗК. Тоест дали си подал документи за ЗК, не дали си участвал в лотарията. За лотарията никой никъде няма да ви пита.

# 2 062
Съпругът ми не е избран.

# 2 063
  • Sofia, Младост 3
Аз само фамилия си вкарвам, то си пише, но не ми дава информация така или иначе.   Laughing

# 2 064
  • София
Сутринта като проверявах и на мен ми даде това и после видях, че съм объркала буква от фамилията.
Хора, да не сте объркали някоя буква при попълването за участието и от там да Ви е целия проблем. Ако някой иска нека ми пише ЛС ще опитам да му проверя.

# 2 065
  • Варна
Точно така - въпросът за тур. виза е за Петиция, не за лотарията.Съвсем различно е. Peace
Отделно аз доста четох като изпращахме майка ми на интервюто и на много места изрично беше упоменато, че въпроси на служителя не е хубаво да се задават, т.е. да се разпитва.Той/ тя ако питат нещо се отговаря честно и това е.Колкото повече те разпитват, не е мн. добър знак.Те общо взето за тур. визи предварително одобряват или отхвърлят.Питат много ако имат някакви колебания по отношение на лицето, което кандидатства.Майка ми почти нищо не я питали, само за повода на посещение, къде работи я питали / имат тази информация/ и я питали дали ще ѝ даде работодателят отпуска.Буквално около 5 мин. е било цялото интервю.Беше тази година.Много лица пък връщали за снимки и липсващи документи.Иначе пък въпросника им е уникален  Crazy Laughing Не знам на ДС същият ли е, за 5г. така и не съм разглеждала подробно само този раздел в All.bg.

# 2 066
Според мен това за недоказаните връзки и потенциалния емигрант е само параван, официална аргументация, реалните причини за отказ може да са други и със сигурност субективни. Елементарен пример са "бригадирите", които получават виза, а след бригада не се връщат. За тези случаи служителите в посолството са преценили, че определени хора не са потенциални емигранти и са ги пуснали, но те  после не спазват условията и остават в САЩ. А на други, които нямат намерение да остават, ги режат. Възможно е и водещият критерий да е подчинен на ограничение в броя на квотите.

# 2 067
  • Down south
Добро утро!
Погледнах анкетата, много изтеглени, честито!
Сега нямам време да чета, че много сте изписали.
Сестра ми ми е оставила съобщение, че не е сред изтеглените Sad остава си в Англия Sad

Каква е ситуацията при тези, с които aктивно обсъждахме последните седмици?
Сестрата на Pupitka? So Lucky? Мяу, Jenjxi (вероятно го изписвам грешно),  Deya2, Cambria, Primadona Girl?
Надявам се да има изтеглени сред вас.

# 2 068
Добро утро!
Сестра ми ми е оставила съобщение, че не е сред изтеглените Sad остава си в Англия Sad

Сестрата на Pupitka? So Lucky? Мяу, Jenjxi (вероятно го изписвам грешно),  Deya2, Cambria, Primadona Girl?

Гредички за мен и повечето, които изброи. Доколкото запомних  Grinning И аз си оставам в Англия, ех  ooooh!

# 2 069
  • offshore & overseas
Добро утро!

Сестрата на Pupitka? So Lucky? Мяу, Jenjxi (вероятно го изписвам грешно),  Deya2, Cambria, Primadona Girl?
Дотук само Go Lucky, Primadona Girl и № не са се отчели, останалите сме аут.

А - има и групичка, която не може да пробие в сайта, и на тях се надяваме да ни отсрамят, защото някой подсказа, че това може да значи + отговор.

Общи условия

Активация на акаунт