Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 249
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 640
Само спекулации, отклоняват вниманието от истинските си проблеми. Но пък и аз мисля, че трябва да има известна промяна, примерно такса за участие /30-50$/ и точкова система. За да ги няма такива участващи за спорта, че май те са най-често изтегляните. Grinning Wink

# 2 641
  • София
Е, то и в статията по-горе си пише, че ще почнат обсъждания догодина :

"Очаква се обсъждането на промените в Конгреса да започне догодина и това да е една от основните теми преди частичните избори за народни представител"

Т.е. ще минат поне 2 лотарии дотогава. Все си мисля обаче, че с точковата система шанса ще бъде по-голям.

# 2 642
  • Scotland
Ще се радвам да се въведе точкова система - поне човек реално ще има или не шанс Smirk Много харесвам новозеландската такава. Предварително си изчисляваш точките и ако имаш шанс участваш. Участието е свързано със сериозна сума пари и е за период от 6 месеца. Всички, събрали над 140 точки, автоматично подемат процедура, останалите, между 100 и 140 точки, са нещо като резерви и биват теглени при останали места Simple Smile След 6 месеца и неизтегляне -отпадаш. После пак наново. И наново плащаш. При такива условия участват само сериозни хора, желаещи да заминат. Най-важното: имат реален шанс. Ако за Америка се въведе точкова, бих участвала.

# 2 643
Някой може ли да обясни накратко (ако изобщо е възможно да се обясни накратко) тези точкови системи? Какво аджеба означава и как да събереш тези 140 точки?

# 2 644
  • Scotland
Някой може ли да обясни накратко (ако изобщо е възможно да се обясни накратко) тези точкови системи? Какво аджеба означава и как да събереш тези 140 точки?
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2765845/an/0/page/4

# 2 645

Нещо такова трябва да е за Нова Зеландияhttps://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-vi … nts-indicator-smc

# 2 646
  • Scotland
Точковите системи функционират на сходен принцип: точки се дават за възраст, образование, владеене на език, трудов стаж, търсена професия, семейство, роднини в страната и т.н. Има един минимум, който трябва да се събере, за да се участва. За НЗ той е 100. Всички, които ги съберат могат да участват в тегленето. Всички, които съберат над 140 автоматично се считат избрани за последващи стъпки и процедури. Накрая, ако останат незаети места, се тегли от тези, които са под 140 точки. Това може да се случи на няколко пъти през 6-та месеца, през които сте в тегленето. След това отпадате и може да кандидатствате наново. В интернет има калкулатори за пресмятане на точки, за да се ориентира човек.

# 2 647
  • Tам през Атлантическия океан
Не мисля, че това ще се случи.
Не съм срещала подобна информация в медиите.

Така беше тиражирана в българските, не съм ровила в други, понеже всяка година се появява някаква подобна информация.
Докато не стане реалност е в сферата на хипотезите.  Peace

Вероятността да стане е доста голяма.

Тръмп не се шегува увИ (
Познатите ни вече са депортирани (
Мирно семейство с три деца , без криминални прояви или каквито и да е сблъсаци със закона. Бизо 10 години тук , преди 4 години пробваха да се легализират не им се получи (
Преди поне не пипаха мирни граждани с деца родени тук , сега нещата са различни , не се правят компромиси. 

# 2 648
  • Down south
Не съм изненадана, навсякъде има депортирани от различни националности, включително и познати на познати с дете на 2.
Това, че  в някои случаи децата им са родени тук, не променя статута на родителите, въпреки че има и хора мислещи, че това ги прави повече от останалите в същата ситуация, най-вече сред латино средите.

Явно целта е де се фокусират върху точковата система и да ограничат идването по роднинска линия. Ще мине време, докато/ако  бъде прието.
Според мен няма да се отрази на идващата лотария, може би евентуално ще елеминира следващата.

# 2 649
Не мисля, че това ще се случи.
Не съм срещала подобна информация в медиите.

Така беше тиражирана в българските, не съм ровила в други, понеже всяка година се появява някаква подобна информация.
Докато не стане реалност е в сферата на хипотезите.  Peace

Вероятността да стане е доста голяма.

Тръмп не се шегува увИ (
Познатите ни вече са депортирани (
Мирно семейство с три деца , без криминални прояви или каквито и да е сблъсаци със закона. Бизо 10 години тук , преди 4 години пробваха да се легализират не им се получи (
Преди поне не пипаха мирни граждани с деца родени тук , сега нещата са различни , не се правят компромиси. 
С каква националност са, ако е удобно да питам разбира се.

# 2 650
Цитат
Това, че  в някои случаи децата им са родени тук, не променя статута на родителите, въпреки че има и хора мислещи, че това ги прави повече от останалите в същата ситуация, най-вече сред латино средите

Познати преди 15 години така са си сменили статута от нелегални , преди е можело
ако децата ти са родени тук , имало я е тази опция.

# 2 651
So Lucky*
молдовци Simple Smile

# 2 652
  • Down south
Цитат
Познати преди 15 години така са си сменили статута от нелегални , преди е можело
ако децата ти са родени тук , имало я е тази опция.

Подобна опция ми се струва съмнителна, ние сме тук горе-долу от толкова, но никога не съм чувала за подобно нещо?
Може би по друг начин са се легализирали, в противен случай, по пътя на логиката, всички латино с големи деца, родени тук, са могли да се легализират.

# 2 653
Лошо, малка държава не в европейски съюз, жалко че не са намерили адвокат да им помогне, може ли са да изиграят политическа карта, и да искат убежище, а от там смяна на статут.

# 2 654
Лошо, малка държава не в европейски съюз, жалко че не са намерили адвокат да им помогне, може ли са да изиграят политическа карта, и да искат убежище, а от там смяна на статут.
Имаха адвокат и то добър , бе опитал и направил всичко ,
 просто НЕ и точка.

За политическо убежище си има изисквания.

Украинците  (заради войната) се легализират така , чрез искане на политическо убежище Wink

Общи условия

Активация на акаунт