Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 238
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 670
Daylily - какво значи 'Възвръщенците'? Извинявам се за глупавия въпрос. Simple Smile

# 2 671
  • Down south
Такива, които са депортирани, но намират начин да се върнат обратно.

# 2 672
Така е, но шанса е минимален, ако можем да му уредим работна виза ще е най-добре, но ще е трудно.
Ивче с петиция колко време ще отнеме? Иначе може с работна, ако имате познат да го спонсорира.

# 2 673
Това засега е само предложение, което може да отнеме доста време, докато бъде превърнато в реалност. Информацията е доста оскъдна и в американските медии, така че явно то е в зародиш, няма да се осъществи или пък не е нещо, което мащабно касае американското общество - ако не съм точна в преценката, нека някой да даде друга гледна точка, но поне на мен така ми се сториха нещата от бърз преглед на инфото в google.

Направи ми впечатление това изречение от материала на CNN: "But the plan faces long odds in Congress, where both Democrats and Republicans have responded to the proposal with skepticism." Т.е., това предложение има противници и от страна на републиканците.

А и въвеждането на нова система, поне според мен, би отнело време, за да проработи - все си мисля, че не е толкова лесно да се определят нови критерии и цялата схема да се пусне в действие.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 23:55 от Deya 2

# 2 674
Лъки, не знам, не сме се интересували още, брат ми в момента е на хубава що-годе работа тук, доволен е, но занапред трябва да се разровя и да прочета всичката необходима информация, защото не съм наясно нито с петиции, нито с това каква е процедурата за издаване на работна виза, казаха, че е трудно, но не и невъзможно.
Наясно съм само с туристическите визи, другото ми е мъгла.

# 2 675
  • Сф
Снощи по Бтв пак говориха за изявлението на Тръмп, но там сякаш наблегнаха и, че ще става по-трудно с петициите за роднини и изтеглянето им в САЩ.

http://btvnovinite.bg/article/svetut/donald-tramp-podkrepi-udar- … lenite-karti.html

Марто, ти как я караш? Климатизира ли се, почна ли работа?

# 2 676
Лъки, не знам, не сме се интересували още, брат ми в момента е на хубава що-годе работа тук, доволен е, но занапред трябва да се разровя и да прочета всичката необходима информация, защото не съм наясно нито с петиции, нито с това каква е процедурата за издаване на работна виза, казаха, че е трудно, но не и невъзможно.
Наясно съм само с туристическите визи, другото ми е мъгла.
За петиция няма много ходене насам на там, но се чака дълго, от сорта на 5-6 години, трябва да се задейства ако той иска да идва един ден. За работната виза доста съм се ровила, и е много по трудно и скъпо, но пък ако стане може да дойде скоро.
С новите идеи на Тръмп, ще става по зле, по добре за имигрантите няма да е.

# 2 677
"В същото време, визовите програми за нискоквалифицирани работници няма да бъдат променяни."

Може ли някой да ми каже какви са тези визови програми?

https://trud.bg/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B8%D1%81%D0%B … %B0-%D1%81%D0%B0/

Според тази статия от ЕС, България е на второ място по брой кандидати, само Германия е с повече. Интересно ми е имали статистика и за другите държави?

# 2 678
Лъки, благодаря, ще прочета и аз когато имам време, по принцип ММ ще се занимава с това, така че разчитам изцяло на него.

# 2 679
  • София
"В същото време, визовите програми за нискоквалифицирани работници няма да бъдат променяни."

Може ли някой да ми каже какви са тези визови програми?

https://trud.bg/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B8%D1%81%D0%B … %B0-%D1%81%D0%B0/

Според тази статия от ЕС, България е на второ място по брой кандидати, само Германия е с повече. Интересно ми е имали статистика и за другите държави?
Н-1А ,Н -1В

# 2 680
  • Варна
Доколкото четох за петициите за братя и сестри, първо този, който е в щатите трябва да има гражданство.И след това с години се чака докато се разгледа петицията и се стигне до интервю.Чела съм за 10, че и 12 години.За гражданство за зеленокартовци мисля, че можеше след 5г. да се кандидатства.Поправете ме ако бъркам за гражданството.
Изобщо за толкова много време много неща могат да се променят. Rolling Eyes

# 2 681
Гражданство имам, това не е проблем, петицията отпада тогава, явно единствената ни възможност е с работна виза.

# 2 682
  • Варна
Много дълго се чака, мисля, че за родител е по-малко.Понеже живот и здраве есента сестра ми е на интервю за ЗК и ако всичко мине Ок, мисли да вземе и майка ни при нея, но поне едно 6г. не ни мърдат, защото тя ще чака за гражданство и после мисля около година беше за родител.Не съм чела мн. подробно, защото има много време до тогава.
Брат ти, ако можете наистина да му уредите раб.виза ще е най-добре.Дано се съберете!

# 2 683
  • Down south
Доколкото четох за петициите за братя и сестри, първо този, който е в щатите трябва да има гражданство.И след това с години се чака докато се разгледа петицията и се стигне до интервю.Чела съм за 10, че и 12 години.За гражданство за зеленокартовци мисля, че можеше след 5г. да се кандидатства.Поправете ме ако бъркам за гражданството.
Изобщо за толкова много време много неща могат да се променят. Rolling Eyes
Не грешиш.
 Съпругът ми подаде петиция за сестра си преди около 8 години, очаква се да чака още поне 2-3, това в най-добрия случай. Изглежда този вид петиции за роднини ще бъде ограничен.
За родители се чака около 1/2 година, става много бързо.

За да се подаде петиция е необходимо да си американски гражданин.

# 2 684
  • Варна
След тези промени, ако влязат в сила, в най-добрия случай поне майка ми да може да замине ще е добре.А на мен остава да се надявам на лотарията докато я има и евентуално, ако можем да се класираме при положение, че се въведе точкова система.
Тя и сестра ми сега е с особен статут, завърши колеж през май и за да има статут до интервюто се наложи да запише допълнителен клас в колежа.Трябва да се яви в Кентъки, още няма дата, ама е малък номер и предполагаме, че още есента ще мине на интервю.

Общи условия

Активация на акаунт