Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 209
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 760
  • Down south
 Определвно бъркаш "двата щата"
Зелена карта да се подържа с ден престой? Никъде не съм твърдяла подобно нещо.
Зелената карта може да се активира с ден престой, но не и да се подържа. Това са две напълно различни неща

# 2 761
Зелена карта да се подържа с ден престой? Никъде не съм твърдяла подобно нещо.
Зелената карта може да се активира с ден престой, но не и да се подържа. Това са две напълно различни неща

Да, може. Поне 6мес в година , обаче, трябва да прекарвате там, за да не загубите картите.
Зелената карта може да се поддържа и с 1 ден в САЩ.

Това за 6 м. престой не е вярно, важно е да няма прекъсване над 1 година. Демек, трябва да се пътува „до Чикаго и назад“ всяка година, което ми се вижда пълен ъпсурт, освен ако нямате собствен самолет.
Напротив, информацията на Мартин е съвсем вярна. Обяснил го е доста точно.
 А твоята "информация" с тази 1 година от къде я черпиш?
 Може ли линк.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 19:04 от ianajar

# 2 762
Добре, шефе! Grinning
Аз казвам това - че може да се влезе в САЩ, с влизането се активира ЗК, но имаш да свършиш още неща в България /или която и да е страна/, заминаваш от САЩ и се прибираш преди да е минала една година, тогава въпреки, че няма да си стоял 6 месеца не виждам защо ще те спрат. Ако обаче решиш да повториш и потретиш тая 'схема' може и да не стане. Това е.
Отивам да си чета официалната информация. Grinning Wink

А междувременно в алл.бг прочетох, че е излязал виза бюлетина за октомври /т.е. за dv-2018/ и номера е много странен - Европа - 2600. По спомен миналата година беше 8500

# 2 763
  • offshore & overseas
Аз потвърдих това, което Мартин написа. Но мисля, че и той, и аз, нямахме предвид буквално 1 ден, както явно е било възприето написаното.

Ние с лъв ми загубихме картите и не сме търсили възможности за re-entry permit. Преди 12 години обстоятелствата бяха такива, че не съм сигурна дали бих опитала с petition или re-entry permit, дори и да знаех, че има такива възможности.

Всъщност, това което със сигурност знам и исках да кажа, беше, че нашите карти станаха невалидни, точно година след напускането на страната. Такъв беше срокът тогава. И затова сега го посочих. Скоро не съм чела по въпроса,  нямам и причина, но някога четях много.

# 2 764
Мауче, как така са ви станали невалидни картите една година след излизане? Картите си имат срок на валидност и той е 10 години. Дотогава невалидни могат да станат само с решение на имиграционен офицер. Вие на границата ли разбрахте, че са ви невалидни картите?

Правилото, че отсъствие от година или повече, се тълкува като доброволно отказване от постоянно жителство в САЩ, продължава да си е в сила, но картата не става невалидна автоматично, трябва да има имиграционно решение за това (и не е необходимо да е на съдия, както казва Мартин, всеки граничен полицай може да ви върне директно).

Мартине, ако излезеш от САЩ с активирана зелена карта, но без ССН и без адрес там, още на втория опит да се върнеш обратно можеш да бъдеш спрян и върнат. Направи си адрес, направи си банкови сметки, поработи малко, за да плащаш данъци, и тогава планирай връщане. Само ССН ще ти отнеме около месец, в зависимост от това къде си. Просто да си знаеш.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 18:54 от ianajar

# 2 765
  • offshore & overseas
Мауче, как така са ви станали невалидни картите една година след излизане? Картите си имат срок на валидност и той е 10 години. Дотогава невалидни могат да станат само с решение на имиграционен офицер. Вие на границата ли разбрахте, че са ви невалидни картите?
Не, ние се върнахме в България и повече не сме опитвали да влизаме в САЩ. Но моята информация беше, че картите стават невалидни (или по-точно статусът permanent resident се губи), когато изтече една година след напускането на страната.

# 2 766
Грешна ти е била информацията, другарче. Няма такова нещо. Картата си е валидна до изтичането ѝ, освен ако някой не вземе официално решение, че вече не е, за което притежателят на картата трябва да е надлежно уведомен или лично, или писмено.

Спомням си, че тогава не сте искали да се връщате в САЩ, но сте можели да пробвате, въпреки отсъствието. Също така сте можели да подадете петицията за връщане в посолството.

# 2 767
  • offshore & overseas
Грешна ти е била информацията, другарче. Няма такова нещо. Картата си е валидна до изтичането ѝ, освен ако някой не вземе официално решение, че вече не е, за което притежателят на картата трябва да е надлежно уведомен или лично, или писмено.
Не мисля, че сме били уведомявани, но ако е така, жалко.

Така или иначе, ние нямаше какво да правим в САЩ тогава, сега вече положението се промени.

# 2 768
  • Down south
 @ ianajaрr,
имаш право
Цитат
Толкова трябва да прекарват там, ако ще се борят за гражданство. Зелената карта може да се поддържа и с 1 ден в САЩ.
Взимам си думите назад, подкрепяйки това твърдение.
Беше 7 сутринта и четях от телефона, вероятно съм решила, че става дума за активиране, а не за поддържане.

# 2 769
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос. От два дни се лутам в гора от информация. Свързах се с доста хора, които са от години в САЩ за съвет. Повечето ми казват, че за това което сме постигнали в Германия ще ми трябват 3-4 години поне за да стане в Щатите.... още повече и с две деца. Дадохме си срок със съпруга ми до края на месеца да претеглим всички плюсове и минуси ( поне тези, които са ни известни) и да решим какво правим. Благодаря още веднъж за отделеното време, продължавам да чета и разпитвам и ще се включа отново по-нататък Simple Smile Хубав ден на всички!

# 2 770
  • Down south
Били сте преди в САЩ?
Ако финансово можете да си позволите да продължите с процедурата и да дойдете и активирате зелените карти, направете го.
Поне ще имате отворена врата за известно време, ще се огледате и ще добиете поне някаква представа.

# 2 771
  • Sunshine state
Поне си попълнете ДС-ите, и без това ще отнеме време докато ги обработят, ще имате достатъчно да мислите.

# 2 772
  • София
Здравейте,
Предстои ни интервю в посолството за зелена карта, но преди това трябва да си направим мед.прегледи. И тук ми възникват следните въпроси:
1. Чета по форумите че е възможно да се наложи да ни слагат ваксини, но аз съм бременна и точно сега не бих рискувала да си слагам ваксини. Някой има ли представа как преминават мед. Прегледи за бременни?
2. Детето е на 7 г. И четох че ще трябва да се прави Манту. Но личната лекарка в началото на юни направи манту, което се оказа отрицателно и след това направи реимунизация. Ще трябва ли да повтаряме пак манту то при положение че имаме документ за реимунизация?

Последно разбрах че всички резултати стават за 3 дни, ще се радвам да споделите актуална информация.

# 2 773
Здравей. Когато беше нашето интервю и аз бях бременна в началото на трети месец. Ние ходихме в Гринберг. След като им казах че съм бременна не ми слагаха никакви ваксини. Даже ако исках можех и да откажа да ми правят и снимка на бял дроб, но личната ми лекарка каза че не е проблем. За детето мисля, че все пак ще му направят проба манту, но все пак попитайте щом толкова скоро е била реимунизацията, пък и тя не е толкова страшна. Три дена са необходими за да може да се отчете резултата от мантуто. Успех.

# 2 774
Лотария "Зелена карта" 2019 - започна ли вече регистацията и някой може ли да сподели адреса на сайта.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт