Седмокласници - есенно, начална

• 59 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
Още не съм ровила задълбочено, но в старата наредба и ТУЕС беше сред училищата с право самостоятелно да определят допълнителни условия и ред за приемане на ученици в съответното училище. В този смисъл и те ще бъдат засегнати от подобна промяна.
Предполагам,че и НГДЕК влиза в това число, нали?

# 406
Още не съм ровила задълбочено, но в старата наредба и ТУЕС беше сред училищата с право самостоятелно да определят допълнителни условия и ред за приемане на ученици в съответното училище. В този смисъл и те ще бъдат засегнати от подобна промяна.
Предполагам,че и НГДЕК влиза в това число, нали?
По-скоро не. Те са към Министерство на културата, ако не се лъжа и са по друга наредба за прием.
Намерих я. Даже и петокласници могат да приемат.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136903321

Напоследък нямам много време, но успях да прегледам наредбата набързо и не видях нищо, което да регламентира вътрешни изпити в училищата, които имаха това право по Наредба 11. Може и да съм го пропуснала, де. Възможно е въпросът да е уреден на друго място. Продължавам да търся.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 19:17 от Анонимен

# 407
  • София
Напоследък нямам много време, но успях да прегледам наредбата набързо и не видях нищо, което да регламентира вътрешни изпити в училищата, които имаха това право по Наредба 11. Може и да съм го пропуснала, де. Възможно е въпросът да е уреден на друго място. Продължавам да търся.

И аз прегледах тази наредба и не успях да намеря никакъв специален текст, който да се отнася за училищата, които до сега имаха с отделен прием Sad. Май наистина ще ги уеднаквят навсякъде и разликата ще е в оценките от дипломата, които се признават.

"Хубавото" е, че тази нова наредба не се отнася за нашите седмокласници, които ще са по старата Наредба 11 - Параграф 2, ал. 2

# 408
  • sofia
Дидева, благодаря за информацията.

# 409
Такаааа  Thinking
Първо добре дошла на Мама на Ниагара  Hug
Бързам да пиша, защото искам да ви се накарам. Наистина, но не с лошо и дано не бъда разтълкувана погрешно.
Децата тук в темата са прекрасни, но аз ли бъркам или оплакванията са прекалено много от тях?
Аз какво да кажа като Георги има 2 на входното по мат? Виви, Иво има 4.50. Ако моя изкара толкова ще ви събера на 1 бутилка текила  Crazy
Светльо на Амбър бил разсеян? Вероятно да, тийн е, но такова дете като него не съм чувала да има - да съвместява успешно спорт, отличен успех и самостоятелно /често/ учене.
Зная, че всяка от вас иска най-доброто от децата си, но......
Отново казвам - дано сте ме разбрали правилно  Hug
Иначе от нас - 5 по музика и 4 по история. Доволна съм.
Сега се връщам 9 страници назад  Mr. Green

# 410
  • София
Nefertarri, за мен може ли вино?  Mr. Green
Ти сега ще видиш Гого как ще се стегне. Скоро ще празнуваме.  Hug

# 411
  • Чикаго / София
Нямате изчитане. Не успях да се справя с изчитането на последните 20 страници.

Добре дошла на мама на Ниагара! Прекрасно дете си имаш. И моята малка дъщеря ходи на стрелба с лък Simple Smile

Да са здрави децата, пък оценките се нареждат.

Аз си признавам, че темата, която вас ви вълнува в момента, ми е малко далечна, затова и не влизам често. Ще се радвам да мине тази година и да се върнем на старият начин на общуване. Много напрегната ми се струва обстановката тук.

# 412
Ужас,моят има 3- ка на входното по МАТ.
12 2- ки за класа и нито една 6- ца.
А и 5- ца по музика има.

# 413
Моичкият също ги е наредил едни ниски оценки. 3-КИ по БЕЛ, МАТ,ГЕО, 4-КИ по АЕ,ХИМ , 5-ЦА по Физика.Чакаме резултата от Ист., но и там няма да е розово.Аз се ядосвам, а той ми вика- Споко има цяла година, ще ги оправя тези оценки Ама защо ли не му вярвам. Добре, че каза стихотворението На прощаване, че върза 6 по литература.Дай,Боже да не е единствената .

# 414
Аз идвам да се запиша за пробното кафе по математика  Mr. Green
Моля, Амбър и Люта чушка , да ме включат  Wink

Волен съм го оставила да се оправя сам. Надявам се това да не ми изяде главата  Crazy Сега очаквам оценки от контролно по химия, разни 5-10 минутки по математика, физика и др.
Надявам се да се е справил, че взе да ми харесва да не му вися толкова активно на главата  Mr. Green

Не смея да го похваля, но май е станал по-отговорен. Или просто се е примирил,че така или иначе трябва да учи  Simple Smile
Вчера за първи път отиде на урока по математика. Чух се с учителката и явно взаимно са се харесали. Надявам се да си работят ползотворно.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 10:04 от Mrs. L

# 415
Ще се радвам да мине тази година и да се върнем на старият начин на общуване. Много напрегната ми се струва обстановката тук.
Абсолютно си права, Ирка!! Това беше толкова уютна тема и толкова ми бе приятно, че ме приехте в нея преди 2 - 3 години.
Дано нещата по - бързо се успокоят тук.

Моето дете има днес контролно по математика, стиснете по един палец да не се разсейва и да не бърза!! Избегне ли това - няма грешка.
Сутринта му казах, че се налага да замина днес за 3 дни, а той трудно прикри доволния блясък в очите си! Няма да я има контрольорката  Mr. Green
Предупредила съм баща му, че в понеделник предстои контролно по история и входното по испански, да го подсети да се готви.

# 416
  • Русе
Ох, след последните няколко мнения, се престраших да пиша и аз. Направо съм изпаднала в някаква дупка покрай входните на Момчил.
Първото по География - 6 и от там нататък... БЕЛ - 4, една точка го дели от 5-ца, елементарни грешки; История - 4. Това беше най-големия шамар, най-добрия по История от трите класа в старото училище, на входното се изложи. Ами 3 месеца ваканция - забравил всичко; Биология - 4, имало е въпроси от последните 2-3 урока, а ние нали за Турция на почивка тръгнахме; Химия - 5; Музика - 6;  Математика - 3. Много слаби оценки, само една 6-ца в класа. Бабата на детето е пенсиониран учител по Математика. По другите предмети още не са ги върнали.
И при нас контролни почти не връщат вкъщи, само по БЕЛ и Математика до сега.
4-ка на изпитване за стихотворението „На прощавне”, щото си мислел, че е дадено за след 10 дена, а се оказа за след 3 и не успя да го научи цялото. Ама цяла ваканция като дудна да учи стихотворения, кой да мери улиците? Вчера донесе 5-ца на контролно по Литература върху  „На прощаване”.  Ядосах се, защото има 3 елементарни грешки, които ако не беше блял, можеше да не допусне. И какъв е този формат да провериш знанията за стихотворение чрез тест? Навремето ние това в тема го излагахме.
Оплаках Ви се и аз.
Поне за малката само 6-ци подписвам.

# 417
...Много напрегната ми се струва обстановката тук.
Оооооо, напрегната била темата   Whistling вие да видите първокласническата... спрях да пиша там.
Разбирам някак си в седми клас на се напъваме за допълнителни задачи (не само по математика) да решават, че малко тренинг да има... Те някои първокласници се оказа, че са ги снабдили и решаааават ли решават от повече сборници, отколкото имам вкъщи за седми клас (и от баткото ги броя и за настоящия седмокласник!)
При нас входните вървят по график (приключиха даже) и излагациите вървят по график. Почнаха се текущите изпитвания с малко по-добри резултати. Опитвам се да не правя драма, че тийна е в стрес и реве (оооо, ужас!) от най малкото нещо, паникьосва се и направо изпада в истерия... А аз колко ги обичам тези "Не могаааа!" придружено със захлупване по очи  Tired

# 418
  • sofia
Здравейте, дами!
Пенева и моят пубер реве истерично, че и на него му било трудно, какво съм си мислела аз, правел каквото можел и т.н. Нарежда ги като опевачка на гробища Laughing
Мъжът ми, заедно с две колежки с големи синове, непрекъснато ми повтарят, че било нормално, да не се впрягам, че момчетата към девети клас се осъзнавали и сещали да учат....единици били момчетата, които били прилежни, ама какво ме грее мен това  Mr. Green
В момента се чудя как да хвана мъжа ми да се занимава с него по математика. Много им се разминава графика и рядко се засичат вкъщи.
Опитвам се да гледам на нещата от хумористичната страна.
Бележник не съм гледала, а и не смея да поискам  Laughing

# 419
  • София
На мен пък не ми е напрегната темата - нито тази, нито първокласната Wink Всеки си знае и да си прави сметката, дано само се отчита индивидуалността на децата, а не модата.

На мен са ми много полезни нещата, които споделяте, за това какво правят в школите, не оценките. Моето не ходи на уроци и така си сверявам часовника. Иначе 4 в едно училище е равно на 6 в друго.

И според мен е напълно нормално фокуса да е върху НВО, тази година. Все пак това е много важен етап в живота на децата ни и е нормално да се вълнуваме, едни повече, други по-малко Simple Smile

Я да питам, има ли деца, които мислят да се пробват за Американския колеж? Вчера девойката беше много тъжна, защото всичките и приятелки в училище мислели да кандидатстват там и да се местят. Тя до сега не искаше, но вчера ме попита, дали можело и тя да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт