Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Въпросът беше вярно ли е? а не от каква квадратура се нуждаем........

По спокойно Stop. Отговорено Ви е на въпроса- не, не е вярно.
 Поясненията са дадени, за да стане ясно откъде изхождам за да дам мнение, а не какво Вие искате-въобще не ме интересува как и кой брокер ще ви излъже!
Спокойна съм си, а въпросът не бе зададен от мен, но за да се разбере трябва да се чете с разбиране. Peace

A моят въпрос е защо в линка снимката е дистортната с Фотошоп (или друг софтуер), за да даде дълбочина и преспектива на помещението. Явно само дизайнът и цветовете не са достатъчни за целта Simple Smile

И да, дизайн и цветове могат да допринесат за усещането за размер и уют, и да, окото се лъже. Затова е най-добре да се ходи с рулетка и да се мери, защото това е обективно, един метър си е един метър. И да си преценява дали размерът го устройва. А дали някой ще може да се чувства добре в спалня 8 кв.м , е въпрос на лична преценка.  И на финансови възможности.

Има разлика между празна стая с бял латекс на стената и празна стая на тухла или на замазка. Но все пак размерът има значение Simple Smile

# 631
Да, вярно е, окото лесно се лъже.
Но все пак е относително е, зависи от конкретните размери.
Lisa., колко метра беше?
24-25кв.м

# 632
  • София
24-25m2 е малка, но все пак поносима дневна с кухненски бокс.

# 633
Да, вярно е, окото лесно се лъже.
Но все пак е относително е, зависи от конкретните размери.
Lisa., колко метра беше?
24-25кв.м

Измерени светли или на чертежа? Освен от размерите зависи и от формата на помещението, от мястото и големината на прозорците, на вратата/вратите, наличието на неправилни ъгли и какво ли не още.

# 634
Според мен беше зададен съвсем конкретен въпрос - как ИЗГЛЕЖДА една стая на шпакловка и замазка. Като вляза в спалнята на сестра ми (обзаведена с голяма спалня, гардероб, скрин пред спалнята, тоалетка в далечния ъгъл) и се усещам съвсем комфортно, имам чувство за достатъчно простор. В новото ми жилище едната спалня е съвсем същата по размер (специално мерих с рулетка), но като влязохме на шпакловка и замазка имах чувството, че всяка стена е поне с половин метър по-къса. Иначе мерихме разбира се и всичко си беше ОК, но окото не вярва на рулетки Mr. Green

# 635
Не питах за квадратурата на стаята, а за ширината. Защото може да са много квадрати, но да е тясно помещението и да оставя усещане за коридор. Моята лична граница за ширина например е 3.50 метра.

# 636
4.75м е широчината,  почти квадратна стая Simple Smile

# 637
Ами според мен размерите са съвсем прилични.

# 638
  • София
Една приятелка, която наскоро купи апартамент на шпаковка и го обзаведе ми каза същото - необзаведен изглежда по-малък (нейно лично впечатление). Вече всяка монета има две страни, на вас може и обзаеден да ви изглежда по-малък. Аз сравнявам дължини и широчини с вече обзаведени стаи, за да добия представа как една необзаведена стая може да изглежда и какви мебели могат да се поберат.

# 639
Нов тристаен на спокойно място е другият вариант, но до колкото ми става ясно, "спокойното място" не е толкова лесно за намиране. Все пак не ми се живее в Левски. (без да обиждам някого).

И аз споделям това мнение Simple Smile Спокойно място с добри комуникации и лесен достъп до центъра не е лесно за намиране, а и е скъпо.

За вашето, все пак е въпрос на късмет, но имайте предвид, че евентуалните купувачи и те търсят същите неща като вас, тоест за тях високият етаж без асансьор и шумното и прашно място са също толкова неприятни, колкото и за вас. Но и за 100 000 да се продаде, не мисля, че за тези пари можете да си купите хубав парцел на хубаво място и да построите къща на него, пък дори и сглобяема.

Потърсете също и оферти за парцели на места, където бихте искали да живеете, и ще се ориентирате за това колко пари ще ви трябват само за парцела. За сгобяемата къща са ви дали ориентир.

# 640
4.75м е широчината,  почти квадратна стая Simple Smile

Това според мен е най-лошото архитектурно решение - стая с квадратни размери. Чисто визуално винаги ще изглежда по-малко и няма да се усеща просторно. Същите квадрати в правоъгълна форма ще изглежда много по-добре и разбира се ще дава много повече възможности за по-функционално обзавеждане.
Докато за големината при ш/з е илюзия на окото - изглежда по-малко, тъй като всичко е сиво и се слива, няма контраст, който да изпъкне и даде дълбочина. Но боядисано помещение с подови настилки празно би трябвало за всяко око да е по-голямо - особено при малки помещения на квадрати, и както си мислиш и чертаеш, че ще се побере всичко, като сложиш мебелите почва да става претрупано и тясно. 

# 641
Изобщо не е вярно това за празните стаи.
Тази година правихме ремонт и се наложи да изнасяме мебели, за да сложим ламинат.
Празни бяха много по-просторни. Peace

# 642
Изобщо не е вярно това за празните стаи.
Тази година правихме ремонт и се наложи да изнасяме мебели, за да сложим ламинат.
Празни бяха много по-просторни. Peace
И аз така смятам.

# 643
Това е, когато вече сте живели там и махнете мебелите.
Но на замаска - тъмният фон явно оптически намаля...Друго си е светло боядисана стая.
Благодаря за мненията!

# 644
  • София
За мен една празна стая оптически изглежда по-малка от мебелирана такава.

Общи условия

Активация на акаунт