Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 373
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ММ много харесва Изток и Изгрев, отраснал е в Изток и казва, че квартала не е какъвто е бил, но все още имал дух.. Там цените наистина са доста високи и рядко има ново строителство.
Ние явно малко поодъртяхме и търсим спокойствие, понякога ми се иска да си бия камшика някъде.. след като прекарах два часа пътувайки едни 13 км онзи ден започнах да си представям пуст крайселски път...

# 106
Предстои ми предварително преглеждане на документи за покупка на апартамент и искам да си сверя часовника преди да избера адвокат. Бихте ли ме насочили колко горе-долу би ми струвала услугата? Може и на лични, ако прецените, че темата не е подходяща  Hug

# 107
Предстои ми предварително преглеждане на документи за покупка на апартамент и искам да си сверя часовника преди да избера адвокат. Бихте ли ме насочили колко горе-долу би ми струвала услугата? Може и на лични, ако прецените, че темата не е подходяща  Hug

Имаш поща Simple Smile

# 108
Някой може ли да ми помогне как точно се гледат градоустройствените планове? Интересувам се от сграда, зад която би могло да се построи по-малка кооперация. Инвеститорът е построил две сгради една срещу друга и между двете има детска площадка, но тя не заема цялото място между двете и има някакъв доста малък ограден парцел. Това ли е правилният сайт:
http://maps.sofproect.com/oup_sofia_cache/

# 109
ММ много харесва Изток и Изгрев, отраснал е в Изток и казва, че квартала не е какъвто е бил, но все още имал дух.. Там цените наистина са доста високи и рядко има ново строителство.
Ние явно малко поодъртяхме и търсим спокойствие, понякога ми се иска да си бия камшика някъде.. след като прекарах два часа пътувайки едни 13 км онзи ден започнах да си представям пуст крайселски път...

Младост - изток или студентски град - младост / 4 км / сега вече се пътуват за 25 минути.
Смятайте средна скорост...

Все повече обмислям покупка на имот в два определени града, към които имам сантимент, и оставям в близко бъдеще София на "Столичани в повече"

Винаги съм се питал какво правят тук хора с коли с регистрация А  и В примерно.
Хемингуей го е казал правилно...

# 110
Благодаря, Томева! bouquet

Аз се записвам да чакам новата сделка на Лъки! Heart Eyes
Новата сделка ще е чак догодина, но благодаря ХЕпи.
Как вървят нещата с новия имот, може да си писала но съм пропуснала...има ли наематели вече?

# 111
Писах в другата тема, Лъки. Hug
Да, от 15.09 имам наемателка. Peace
Всичко се разви по-добре отколкото очаквах!

# 112
 Hug Здравейте пак  от мен,

аз след много моткане, започвам да си събирам най-сенте документите за ипотечния кредит и искам да попитам, ако някой скоро е вадил такива, за София дали може да ми каже, много ще съм благодарна на всякаква помощ, защото буквално не знам от къде да започна: единия документ  е актуална данъчна оценка на имота, който ще служи за обезпечение по кредита от съотв. данъчна служба по местонахождение на имота. Моя е в Старата част на Овча купел. Общината...тази срещу пазара на Павлово ли е?  newsm78 Другото е от Кадастъра, който знам къде е, малко по-надолу по Борис и отзад в една уличка, от там искат удостоверение за наличие или липса на вписвания в Кадастралната карта и кадастралните регистри на имота.  Удостоверение за наличие или липса на тежести - идея нямам от къде се вади.. Има ли някакъв шанс ако тръгна сутринта, до обяд да приключа с всичко или да не се надявам?

# 113
  • София
Захирче, според мен нямаш никакъв шанс да приключиш за половин ден. В Агенцията по Кадастър ми идеше да се гръмна. Там са едни ужасни тълпи и висенето е от час нагоре, да не кажа средно 2 часа. Според мен най-удачно е специално там да отидеш към 15,30 следобяд, когато тълпата се е поразнесла.
Липсата на тежести е в Агенцията по вписвания, която е пресечка на Шипченски проход, виж си я в Гугъл. Успех и най-вече търпение.  Hug

# 114
След случая с пропукания блок и евакуираните хора, при купуване на апартамент трябва да знаем и да няма в блока бутнати носещи стени. Но как да знае човек, такива малоумни хора има напоследък. С какъв акъл местят тръби, "усвояват"  балкони /тъпа българска работа/, махат стени без преценка от сградостроител.

# 115
След случая с пропукания блок и евакуираните хора, при купуване на апартамент трябва да знаем и да няма в блока бутнати носещи стени. Но как да знае човек, такива малоумни хора има напоследък. С какъв акъл местят тръби, "усвояват"  балкони /тъпа българска работа/, махат стени без преценка от сградостроител.
Специалистите нали направиха проверка казаха, че такъв проблем не е установен. И че по принцип не се натъкват на подобен.
Много се спекулира и не знам с каква цел. И никой не е виждал, знае че го имало...

# 116
Специалистите тепърва ще влизат във всеки един апартамент, за да огледат има ли направени промени в конструкцията на стените. Те едва ли за  един понеделник са огледали всички апартаменти в толкова висок блок.

# 117
Това чух в интервюто с тях, едва ли ще го кажат, че не са сигурни...

Имам поглед в/у имотите отвътре, просто искам да ви успокоя, че не са верни тези приказки за махнатите носещи стени.

# 118
  • София
След случая с пропукания блок и евакуираните хора, при купуване на апартамент трябва да знаем и да няма в блока бутнати носещи стени. Но как да знае човек, такива малоумни хора има напоследък. С какъв акъл местят тръби, "усвояват"  балкони /тъпа българска работа/, махат стени без преценка от сградостроител.
В крайна сметка се оказа, че причината не е първоначално спряганата.

Ние също усвояваме тераса като за тази цел имаме изготвено конструкторско становище и копие от него е оставено при домоуправителя. Бутнали сме едно мокро помещение и килер, като там нещата са ясни, тъй като стените не са носещи и реално аз самата мога да ги изкъртя, толкова са едни такива - никакви.  Grinning

# 119
  • София
ЕПК сградите имат доста стоманобетонни стени (шайби), които са част от конструкцията на сградата. При 20 етажа все на някой му пречи нещо и или я поизкъртят малко, или изрежат дупка за врата. Масово има такива случаи...
В новото строителство шайбите са значително по-малко (поради и по-ниската им етажност). Най вече асансцорната клетка е шайба и някоя от преградните стени между апартаментите. Много рядко в отделната жилищна единица архитектите оставят шайби.
Гледах репортажа за блока и ми се стори, че пукнатината е над някаква врата, което е абсурдно да е носеща тази стена. Но със сигурност има някаква причина блок на 30 години да се напука без външно въздействие  Peace

Общи условия

Активация на акаунт