Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 371
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
хубава външна врата - поне 1 хил.лв
Какво значи хубава и поне 1000 лв?
Ние сме поръчали за 800 лв блиндирана с четирипосочно заключване.
Значи освен блиндирана да е с хубава брава, хубав патрон и добра бронировка. Ако искаш и падащ праг, естествен фурнир, фрезовки, т.н. вече отиваме много нагоре.

# 91
  • София
Цената на кухнята зависи и от размера й. Няма как да сравняваме 3 шкафа долу и 3 шкафа горе (1,80м) с кухня, която има 8 метра работни плотове и съответно толкова шкафове. Очевидно разликата е в пъти.

# 92
  • София
Аз точно това забравих да уточня. Чисто шкафовете, мивка и плот ще се простират на 2,20 м. широчина.  Peace Златни да бяха няма как да ги добутам до 5 бона.  Mr. Green

# 93
  • София
Моля да ме извините за многото въпроси, нещо явно се вдъхнових от темата и мозъка ми не спира да произвежда...
Чудя се, има ли силни и слаби дни от седмицата за търсене на имоти? Хората гледат ли предлагането уикенда и напр. понеделник и вторник да звънят по обяви или всеки ден е еднакво/всеки ден е различно..
Доколкото знам има силни и слаби месеци (и пак ясно е, че ако Х пусне за продажба имот, а У точно в този момент търси - това не се влияе дали е септември или януари, просто нещата се случват), но доколкото знам зимата се продават по-малко отколкото пролетта и есента?
Забелязват ли се някакви закономерности?

От гледна точка на търсещ  - в събота и неделя в големите сайтове почти не се пускат обяви от агенции (логично, хората не са на работа), за сметка на това има повече пуснати обяви от собственици частни лица. И в тези случаи, разбира се, е добре веднага да се звъни и да не се чака понеделник.

# 94
Аз направих около 15-20 огледа за три дни  Tired в няколко квартала и поне разбрах какво търся:
- тристаен с ЧЖП поне 90 кв.м.
- строителство след 2005
- без първи, втори и последен етаж
- без северно изложение
- в района да има останала зеленина

Намерих такъв в Студентски град за около 97 хил.евро. Според вас ок ли е цената?

В кои други квартали може да се намери същото съотношение цена - характеристики (без Обеля, Люлин, Надежда, Манастирски ливади, Овча купел, Витоша, Левски и Дружба)?

# 95
gebura, не знам за цените в Ст. град, но не знам и там добре ли е да се живее? Или ти за инвестиция го вземаш.
Не изключвай бързо етажите. Ние например също не искахме на последен етаж. Но ето, сега сменихме жилището и отново си взехме на последен етаж. На втория също не виждам проблем, дори и да ти е притеснително на първи.

# 96
Ако не сте студенти и не търсите за инвестиция, не мисля, че ще ви хареса там. Разходете се в пиков час към 18-19ч. Grinning Най-малкото, там няма никаква зеленина, но затова пък коли...

# 97
  • София
97 000 евро на шпакловка и замазка или обзаведен?

# 98
  • Sofia
Здравейте, ние търсим 4-стаен апартамент и тъй като сегашното ни жилище е в кв.Гоце Делчев сме включили и Манастирски ливади (по точно района зад мол-а) в желаните квартали. Какво ви е мнението за квартала и строителството там? Учудвам се, че gebura го слага на едно ниво с квартали като Обеля, Надежда ,Левски  Rolling Eyes

# 99
Хората имат индивидуални изисквания. Изброените квартали може да не й допадат по различни причини, не значи, че сравнява кварталите.

# 100
Манастирски ливади зад мол-а ми харесва. Има трамвай, автобуси, магазини, чист въздух. Зеленина не виждам, но пък до Южния парк не е далече, че и до Драгалевци и Витоша да се качите с автобуса почивните дни. За метрото не съм наясно ще минава ли там. Зависи къде точно ще е блока, но и аз не го сравнявам с Обеля, Левски и дори Студентски град. Тепърва и ще се облагородява там мястото. По бул. България си в центъра бързо. Ако е близо до трамвайната спирка направо си го харесвам този квартал.

# 101
97 000 евро на шпакловка и замазка или обзаведен?
На шпакловка и замазка.

kaspur, работила съм в Манастирски ливади (на 3мин от мола) и не ми допада това, че няма останала зеленина Peace.  Ако това не ви притеснява, си е ок квартала. НСЧ правилно отбеляза, че по различни причини съм изключила изброените квартали. Искам да има къде да си разходя кучето сутрин и вечер, а не да ходя до Южен парк за тази цел.

# 102
Имам някакъв спомен, че имаха там проблеми с канализацията. Проверете дали е така....

# 103
  • София
Ние също преди време гледахме в частта зад МОЛ България и не е лошо там, ако е удобно до трамвая се стига бързо до центъра, но пък са основно блокове до блокове... В Манастирски ливади с/у мола обаче ми е ужасно..
Аз съм пристрастна към Павлово като квартал, има много къщи с дворове и съответно не е толкова пренаселено и хората не си надничат в прозорците, сутрин пеят птички (наш познат заради птичките си взе квартира там), естествено и той си има кусури.. Не знам дали съществува перфектен квартал в София Simple Smile

# 104
Не знам дали съществува перфектен квартал в София Simple Smile

За цял квартал не знам, но за части от квартали - о, да Simple Smile)) Лошото е, че в тези части цените на имотите са едни такива неудобни.

Общи условия

Активация на акаунт