Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Natali_  град с два университета, на юг от София.

Досещам се кой, явно не искаш да го пишеш. Е, много скъпо, бре!!! Shocked

# 16
...
В момента преминаваме през цялостен ремонт и каквото се сетите. Цитираните тук космически суми за ремонт са смехотворни, освен ако не правите някакви супер лукс изпълнения, в което, разбира се, няма нищо лошо, но може и с по-малко пари.  Peace

Кои космически суми точно? vaflichka казва 25000 за ремонт и обзавеждане, което си е съвсем нормално. Като сметнеш, че ремонт и обзавеждане само на една баня почва от 3000, на кухня по поръчка (с уредите) даже е повече. Настилки, мебели... Та не е лошо човек да си предвиди такъв бюджет като цитирания, пък ако остане все ще се намери какво допълнително да се направи с "излишъка" Wink

Едит: По въпроса с панелните жилища и техните цени... В днешно време има от купуващите много, които сме израстнали в такива и реално можем да си направим сметка до колко си струва да купуваме такова или не.

# 17
следя темата
благодаря за нея

# 18
  • на последния етаж
Благодаря за новата тема!
Успешни сделки на всички!

# 19
Относно ремонтите - много зависи големината на жилището и дали сами си правите ремонта или с майстори.

Ако е с майстори и обзавеждане:
Само банята - около 5 хил. лв. цялостно.
Кухня - около 5 - 6 хил.
Дневна - поне 2-3 хил.
Спалня - същото
детска - същото
коридори - същото
усвояване на балкони - по 1 - 2 хил. на балкон
външна изолация - 2-3 хил. лв.
смяна интериорни врати - 2- 3 хил. лв
хубава външна врата - поне 1 хил.лв

# 20
  • София
Кои космически суми точно? vaflichka казва 25000 за ремонт и обзавеждане, което си е съвсем нормално.
Не визирах конкретно поста на вафличка.  Peace
Не рядко се спрягат суми от порядъка на 50 к лева за 2-3 стаи.
Ние сме изцяло с майстори, в момента три бригади работят вкъщи.

хубава външна врата - поне 1 хил.лв
Какво значи хубава и поне 1000 лв?
Ние сме поръчали за 800 лв блиндирана с четирипосочно заключване.
Ето това имах предвид под завишаване на цените. Недейте така, че ще стреснете хората, които не разполагат с неограничен бюджет.  Wink Аз по-рано четях темата и се кръстех, докато не дойдоха офертите за ремонт и се успокоих.

Кухнята пък ми е най-малкият приоритет. Как ли пък не бих дала 5-6 к лв за кухненско обзавеждане.  Grinning

# 21
Прав е значи Б.Борисов, забогатя много народа, доходите много растат, щом купува ли купува апартаменти българинът, че и 25 000 лв. за ремонт може да си позволи. В разни форуми, където пишат главно мъже /като оффроуд, или като хардуер.бг изобщо няма тема за имоти/.

# 22
Прав е значи Б.Борисов, забогатя много народа, доходите много растат, щом купува ли купува апартаменти българинът, че и 25 000 лв. за ремонт може да си позволи. В разни форуми, където пишат главно мъже /като оффроуд, или като хардуер.бг изобщо няма тема за имоти/.
От което следва, че с пари разполагат жените Simple Smile

В тая връзка според вас, в какви имоти е добре да се инвестира сега и къде? Питам от любопитство.

# 23
Извинявай, Тонка, но не ти конкретизирам с точност и до детайли, за да кажа 800 лв., затова е 1000 лв. - някой може да поръча за 800, друг за 2 хил., на някой може да е блиндирана, с фолио, и боя и т.н. - има вариации, има и цени.... Peace
Като имаш конкретни суми, напиши ги, да ги видим какви са реалните оферти, не само да казваш - не завишавайте, плашите хората!

В никакъв случай не разполагам с неограничен бюджет, напротив! Просто цените са такива...

Колко мислиш, че ще ти излезе кухнята? Говоря за основен ремонт - плочки, стени, шкафове, плот, уреди и т.н. Всичко това направено от майстори.
Ама щом не ти е приоритет...... Peace

# 24
  • Beyond the stars
И в моя провинциален 70 хиляден град цените са твърде нагоре. На зелено, супер зелено, само заградена поляна вървят по 850-900 евро/кв. м.  И ако цената може и да преглътнеш, презастрояването не. Такова нагъчкване май няма другаде.

И това установих за моя роден провинциален град  Laughing В смисъл не съм правила проучване на квадрат, но разликите със СФ не са токова чувствителни колкото си мислех (може би само за панела, ама там панела е доста по-малко като процент от строителството) . За В. Търново говоря.

Успешни покупки на всички bouquet

# 25
Тонка, понеже и на мен ще ми е на дневен ред ремонт от сега ни е страх дали ще ни стигнат парите и до къде, ще се радвам да пишеш и ти с разбивки, та да се ориентирам. Може и на лични. Стига да ги имаш описани. При нас е всичко от-до, т като сме на шпакловка и замазка. Дизайнерът ни каза, че предвидените пари са ок, ама аз съм Тома Неверни.

# 26
  • София
Записвам се да следя темата, макар че на нас ни остана само да чакаме строежа и да напредваме с вноските. Капарирахме в Младост, 1000 евро / квадрат в строеж. Дали сме се минали с цената, ше видим. Засега харесвам разпределениео и мястото, те са ни приоритет.

# 27
  • София
Колко мислиш, че ще ти излезе кухнята? Говоря за основен ремонт - плочки, стени, шкафове, плот, уреди и т.н. Всичко това направено от майстори.
Ама щом не ти е приоритет...... Peace
Аз не мисля, а знам колко ще ми излезе.  Peace
Шкаф, плотове и т.н. няма да са ми направени от майстори. За тези, които не знаят, се продават готови кухни.   Wink Затова казах, че кухнята не ми е приоритет. Не държа на поръчкова за 4 бона примерно. Имам си други стаи, които са ми по-привлекателни и приоритетни.
Иначе чисто за ремонт на кухнята, която ми е почти 20 кв.м, с усвояване на едната тераса, къртене на стени, зидария с итонг, ръбохранители, грунд, полагане на гипсокартон, латекс, гранитогрес и ламинат, цената е 2362 лв.

Шамсина, ще ти пиша на лични. Няма проблем да ти покажа и офертата.

# 28
[Иначе чисто за ремонт на кухнята, която ми е почти 20 кв.м, с усвояване на едната тераса, къртене на стени, зидария с итонг, ръбохранители, грунд, полагане на гипсокартон, латекс, гранитогрес и ламинат, цената е 2362 лв.

2 хил. за ремонта
+ 2 хил. за шкафове
+ 2 хил. за уреди /поне хладилник, печка, абсорбатор/.....така си мисля поне. Пък, ако излезе по-малко, още по-добре!  Peace

# 29
  • София
Е, ние уредите си ги имаме, затова не ги разглеждам като разход.
Ако с всеки апартамент купуваме нови уреди, не знам докъде ще го добутаме.
Шкафовете няма да са повече от 1000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт