Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 216
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравей, днес бях оглед в новострояща се сграда с АКТ 14. Апартаментите, които гледах ми допаднаха, като всичките бяха / с малки разлики от 3-5 кв. м./, почти идентични, но с различни изложения. Големи помещения, хубава тухла, добър изглед и от всички апартаменти, сравнително малка кооперация, приемлива цена, но всичко беше дотук след като проверих инвеститора в Търговският регистър и се оказа, че е обявен в несъстоятелност и това ме срина. Отдавна не бях попадал на подобни апартаменти, но явно търсенето ще продължи. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно да даде съвет, но определено не ми се рискува.   

# 586
Здравей, днес бях оглед в новострояща се сграда с АКТ 14. Апартаментите, които гледах ми допаднаха, като всичките бяха / с малки разлики от 3-5 кв. м./, почти идентични, но с различни изложения. Големи помещения, хубава тухла, добър изглед и от всички апартаменти, сравнително малка кооперация, приемлива цена, но всичко беше дотук след като проверих инвеститора в Търговският регистър и се оказа, че е обявен в несъстоятелност и това ме срина. Отдавна не бях попадал на подобни апартаменти, но явно търсенето ще продължи. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно да даде съвет, но определено не ми се рискува.   

Акое обявен в несъстоятелност тогава кой продава? И кой довършва? Банката кредитор ли?

# 587

Акое обявен в несъстоятелност тогава кой продава? И кой довършва? Банката кредитор ли?
Човека, който ми показа апартаментите се представи служител на фирмата. На огледа бях и брокерка представяща комплекса. Сега пак погледнах в ТР и действително е обявена процедура по несъстоятелност от май 2016. Не съм юрист не съм наясно с нещата, но ми се вижда върде съмнително.

# 588
Здавейте,
извинявам се ако е обсъждано изчетох, колкото можах от темата но ми остават някои притесненията от срещата с брокери.
Предстои ми първи оглед и ми изпратиха договор и протокол, от които не останах очарована. Навсякъде чета в темата за стандартен договор, но какво се крие в него. Нещата, които силно ме притесниха е 3% без ДДС от продажната цена, която все пак е с ДДС и то в деня на предварителния договор, а не в деня на реалната сделка до която може и да не се стигне. Също така да ме информират за имоти по какъвто начин преценят и малко по-надолу в текста при изпращане по мейл се счита за получаване самото изпращане без потвърждение. Какво означава това, че ще ми пускат разни обяви и без оглед понеже са ме информирали им дължа комисионна? При всички брокери ли е това положение? Все пак аз се ровя в обявите и им се обаждам за точно конкретен апартамент, не са ми предложили нещо, което не е пуснато и не може да се открие. Другото което ме озадачи е, че обявата беше пусната от "Адрес" и след като една жена каза, че ще се свърже с мен конкретния брокер ми се обаждат и пускат договор от "Имотека". 
И като финал днес звънях на 5 имота, на 3 от които не знаеха дали са актуални обявите и не проявиха никаква заинтересованост, на 1 директно ми казаха стара обява и последния е описания случай.
Моля за малко съвети това ли е стандартния договор, който не мога да избегна ако искам да видя дадено жилище и това ли е масови случай с брокерите.

# 589
Здравейте , преди всичко искам да си самоотговоря на запитването ми за комисионната на по-малките агенции в София. От опитам ми с около 5 агенции до сега всички те работят на 2.5 %. Дано инфото  е полезно.
Искам да помоля за съвет. Чета темата отдавна, но до сега нямах повод и компетенции да пиша. Днес харесахме апартамент - всичко ни хареса - етаж , изложение , квадратура, състояние , влизаме и в цената (с лека корекция), но това, което ме притеснява е локацията - Овча купел - старата част, ул. Любляна.  Околоблоковото пространство ми хареса, както и близостта до парка. Съпруга ми работи в Бъкстон. Зная обаче общоприетото мнение за квартала и искам да помоля за по-актуални мнения за тази му част. Бежанци? Транспорт? След няколко години ще искаме да препродадем този имот и не зная дали точно локацията няма да затрудни продажбата му. Какво ви е мнението за Овча купел - стара част? И при такива дадености на имота бихте ли направили компромис точно за конкретната локация?!

# 590
1

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 13:58 от Mila_MN

# 591
А ти не знаеш ли от къде са се появили?
През периода била ли си назначена на работа с осигуровки или е трябвало сама да внасяш здравни?
Ако дължиш - плати ги от капарото на купувача и за изповядване на сделката ще си изрядна.
Ако работодател е минал тънко - трябва да ги внесе. Но не знам как ще се пребориш.

# 592
А ти не знаеш ли от къде са се появили?
През периода била ли си назначена на работа с осигуровки или е трябвало сама да внасяш здравни?
Ако дължиш - плати ги от капарото на купувача и за изповядване на сделката ще си изрядна.
Ако работодател е минал тънко - трябва да ги внесе. Но не знам как ще се пребориш.

а сделката ще може ли да се изповяда с тези задължения?

# 593
  • София
а сделката ще може ли да се изповяда с тези задължения?
Според мен - не.

# 594
При вземане на капарото си плати задължението и няма да имаш спънки при изповядването.

# 595
Сделката може да се изповяда, ако подпишете декларация с невярно съдържание  по чл.264, 1 ДОПК /задължителна е при нот. прехвърляне/ и ако продавачът не се сети да поиска удостоверение по чл.87 ДОПК за липса на задължения. Никак не препоръчвам.

# 596
  • Beyond the stars
Цял имот продавате, 200лв. ли ще ви съборят ?  newsm78

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 13:48 от Вълшебство

# 597
  Eй това със задълженията от 200 лева направо ме събори от стола. Не, че не живеем в объркана държава,  но и  служителите в НАП/НОИ да не могат да Ви обяснят ситуацията  #Crazy В такъв случай напиши до шефа на НАП създадения ти проблем.  А няма кой друг да Ви ги плати дължимото на което се трупат и лихви.  А се и очудвам на зададения тук въпрос.  Как да минем на тънко, когато имаме неплатетени задължения? Тук не пишат факири, поне аз не съм срещала досега такива в темата.

# 598
Става въпрос за сградата м/у лидл и блока на Делар или за друга сграда?

# 599
Става въпрос за сградата м/у лидл и блока на Делар или за друга сграда?
Точно за тази сграда става на въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт