Westworld

• 74 743
  • 790
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
А младия Делос? Кой е от възрастните?

# 496
Изгледал 2 еп.

Скрит текст:
Хех, Долорес е виждала истинския свят и то няколко пъти. Shocked
Получихме и отговор какво е станало с шурея на Уилям. Доколкото си спомням (пак да се повторя, че не съм го повтарял сезон 1) в сезон 1 го видяхме изоставен на произвола на съдбата евентуално да намери края на парка или да умре, нещо такова. Ами спасил се/спасили са го, но явно следствие на драмите които се разиграха с него и Уилям в парка не е с всичкия си, а и се дрогираше. Така компанията е преминала в ръцете на Уилям, а не в него. Видяхме и самия Уилям вече превърнал се в кучи син. Нещо го удариха на много ретроспекции, което честно казано не ми харесва много, много ама явно е важно и свързано със събитията, а при Нолан няма празно и всяка сцена е важна. Показаха и колко личен проект за Бърнард е Долорес, ясно защо се чувства виновен едва ли не за всичко, което се е случило след това.
Долорес и главорезите и обаче не си поплюват, как само си изфабрикуваха човек от поддръжката да им включва и ако се наложи пренастройва хостове по поръчка.  Laughing
Аз все още не съм 100% сигурен, че Долорес е истинска свободна и самоосъзната, защото ако всички са част от грандиозния нов проект на Робърт, то всичко това може да им е заложено в програмата. Нямаме отговор на това.  Thinking

А аз си мислех, че шурея няма да го видим повече. Но според мен си е с всичкия си, само дето сега се и дрогира. Нормално беше човек като него да стигне до дрогата - то живот, разврат, ама омръзва. И като нямаш цел и ... логично е.
Мен ми харесва връщането назад. Лошото е, че загатват по много малко. Хубава серия, но почти нищо не се случи, много малко се разбра. Т.е. разбра се отвсякъде по малко. Joy Явно това им е целта.
Защо им трябва човек от поддръжката - Мейв как се оправяше с таблетите, те (Долорес специално) защо да не могат? Това е така според мен за да има и човек, и да му гледаме реакциите. (един вид да е по-пикантно, а не толкова изчистено)
Аз също не мисля, че Долорес (по-скоро Уайът в случая) е самоосъзната, не знам сигурно съм от малкото хора, които не вярват, че хостовете могат да имат съзнание. По-скоро (според мен) имат много начини за действие, които могат да комбинират по много различни начини. Сложно е. Но и нямам обяснение за хората - т.е. какво точно е съзнание. Wink Така че, разликата между хостовете и хората е единствено в това, че хостовете могат да бъдат контролирани. (А хората пък могат да бъдат манипулирани. Joy)
Съгласна съм с почти всичко, което сте написали. И някои допълнения - мои тълкувания. Grinning
В настоящето Бърнард знае, че е хост. (Пак да си пиша, че времевите линии - никога не съм сигурна изцяло в тях Grinning )
Робърт Форд - като по-млад го дават отдалеч и прилича на стария Форд, но с тъмна коса.
Не знам точно какво цели/планува Мейв и какво - Долорес. Но не ми харесва (Долорес) да я гледам като Уайът. Но това си е мой проблем. Grinning

А младия Делос? Кой е от възрастните?

Хмм, не съм се замисляла. Освен да го пишем умрял. Joy
Скрит текст:
Хваща ме черния хумор. Тази нощ съм сънувала, че съм хост и се крия от хората - в една омотана сграда. После пък газих из някакви зелени треви. И това с газенето се повтаряше с дни. Вживяла съм се, ама не е приятно да сънуваш кошмари. Wink

# 497
Доколкото си спомням, Феликс - техникът от първи сезон, беше влюбен (или нещо такова) в Мейв. Той й даде способността да контролира всичко в парка. А Долорес е осъзната, но не притежава такива способности и вероятно не знае, че е възможно. Освен това няма откъде да знае, защото Мейв не й каза Simple Smile
Скрит текст:
Младият Делос не е показван като възрастен, може да е умрял, или да е избягал, или да е част от големия план (дето не го знаем какъв е Joy ) и да се появи изненадващо отново. Пак гледах пояснителни видеа и в едно от тях се спомена, че имало кадър, в който се виждат дъртия Уилям и Делос старши, който уж беше болен и на умиране, но след 30 години изглежда по същия начин. Може би наистина ъплоудват съзнания на истински хора в хостове и това е голямата тайна на парка? Или поне една от тайните.

Аз пък мисля, че хостовете поначало са осъзнати - още от преди да разберат какво става. Само че съзнанията им са объркани (или по-скоро ограничени). На партито Долорес изглеждаше сякаш разпозна Уилям, но не знаеше как да реагира. Анджела (така ли се казваше другата руса жена) определено се държеше сякаш не харесва живота си, още от преди да започне революцията. Между другото, нали знаете, че тази актриса е бившата съпруга на Елон (или Илон?) Мъск Simple Smile Не че има значение, просто интересен факт.

# 498
...
Скрит текст:
... Пак гледах пояснителни видеа и в едно от тях се спомена, че имало кадър, в който се виждат дъртия Уилям и Делос старши, който уж беше болен и на умиране, но след 30 години изглежда по същия начин. Може би наистина ъплоудват съзнания на истински хора в хостове и това е голямата тайна на парка? Или поне една от тайните.
...
За това не съм се сещала, да, интересно и логично.

...
Скрит текст:
...
Аз пък мисля, че хостовете поначало са осъзнати - още от преди да разберат какво става. Само че съзнанията им са объркани (или по-скоро ограничени). На партито Долорес изглеждаше сякаш разпозна Уилям, но не знаеше как да реагира. ...

Да, Долорес разпозна Уилям и определено никак не й стана приятно. (поне аз така го изтълкувах) Но за мен това не е съзнание. (емотиконка: peace Grinning)

# 499
Всъщност тези идеи, че ползват хостовете за да записват преживяванията на гостите в парка я нямаше в първи сезон, не знам откъде се появи.
Самата Шарлът твърдеше, че бордът се интересува само от кода т.е. от възможността за създаване на хостове, приличащи на човек. В игралния филм, доколкото знам, идеята е била да се използва тази технология за създаване на хора, които да управляват света т.е. чрез тях някой друг да дърпа конците.

Засега не са дали Феликс и Силвестър, а те не умряха в края на първи сезон.

Интересно ми беше, че една и съща песен свиреха на пианото във втора серия - както Клементайн, така и Долорес на партито на Уилям.
Песента беше "The man I love" на Гершуин.

# 500
Бърнард също беше изненадан - наистина този въпрос не се е засягал в първи сезон, но борда на директорите може би има много тайни. Сигурно Уилям е използвал технологията за цели, които Форд не е одобрявал и от там е възникнала идеята на Форд да организира революцията на хостовете..

Ина, зависи какво се разбира под съзнание - аз не съм много религиозна и дори да вярвам в прераждането, си представям човешките души по-скоро като някакви сложни компютърни програми (не буквално - просто нещо от този род), а не като нещо изключително и божествено. Simple Smile

# 501
Темата наистина е интересна. Аз мисля, че съзнание има тогава, когато има свободен избор. Ако някой отнякъде ти програмира желанията и действията, това не е съзнание, независимо колко сложно поведение показваш.

Още не съм гледала втория епизод.

Като цяло сериалът ме оставя със смесени чувства. От една страна без съмнение е интелектуално предизвикателство и много класи над обичайния бълвоч. От друга страна бруталността ми идва в повече.

# 502
  • София
Малко ми беше муден епизода, но след това видео ми стана по ясно. https://youtu.be/aMzvju5Uon0

Мисля че това би трябвало да е копаенето на езерото, което Уилиям показа на Долорес

# 503
...
Ина, зависи какво се разбира под съзнание - аз не съм много религиозна и дори да вярвам в прераждането, си представям човешките души по-скоро като някакви сложни компютърни програми (не буквално - просто нещо от този род), а не като нещо изключително и божествено. Simple Smile

Относно религии и вярвания - последно четох за будизма. Grinning Иначе - вярвам в преражданията - изглежда ми логично и ми носи успокоение. Grinning
За човешкото съзнание (или дух) - имаше нещо такова: мислите водят до действия, действията - до навици, а навиците - до характер. (даже май имаше и пето нещо, ама ... кой да помни) Това от една страна. От друга - кой ни е казал, че природата е красива? Примерно: една красива гледка ти предизвиква емоции. Кой ни е учил на това? (Харизмата на някои хора - това също е част от духа според мен.)
А хостовете - всичко това трябва да им е зададено. Виждат нещо, то предизвиква емоция, следва действат по определен начин. Всъщност е много сложно.
Аз пък не виждам как ще пренесат съзнанието в хост. То не е орган, който може да се мести. Трябва да се обърне в код. Бихте ли могли да се опишете вие самите? С една дума за мен е почти невъзможна работа. Или възможна на към 60-70%.
Аз по-скоро (когато Уилям казваше на стария Делос, че има възможност за бизнес с покупката на този парк) го схванах като възможност един вид за изнудване, събиране на тайна информация за хората и подобни.

# 504
Така е - ставаше дума за изнудване, но някой много наблюдателен е забелязал този кадър, на който на преден план се вижда стария Уилям, а на заден (може би) Джеймс Делос.
Скрит текст:
Той беше на умиране преди много години и е поне с 30 години по-възрастен от Уилям, така че появата му е подозрителна. Аз също съм скептична за този метод за безсмъртие, но се споменава доста често, дори и в научнопопулярни предавания. А и все пак Бърнард е точно копие на Арнолд - значи е възможно.

# 505
Относно Арнолд - имаше и теория, че не съществувал чисто физически, т.е. че е другото аз на Форд, или че е първият хост.

# 506
Така е - ставаше дума за изнудване, но някой много наблюдателен е забелязал този кадър, на който на преден план се вижда стария Уилям, а на заден (може би) Джеймс Делос.
Скрит текст:
Той беше на умиране преди много години и е поне с 30 години по-възрастен от Уилям, така че появата му е подозрителна. Аз също съм скептична за този метод за безсмъртие, но се споменава доста често, дори и в научнопопулярни предавания. А и все пак Бърнард е точно копие на Арнолд - значи е възможно.

Този кадър не съм го забелязала. Аз си мислех, че е от промото на 3-та серия.
Бърнард - копие на Арнолд - даже и да е така, той е само един. Форд би могъл да се справи с един (в смисъл, че това е много работа според мен). Пък и копие, копие - след като можеш да контролираш изцяло това копие - не мисля, че някой би искал да му бъде създадено такова копие. Единствено с цел замяна - т.е. да не липсва на другите, които са били около него.

Относно Арнолд - имаше и теория, че не съществувал чисто физически, т.е. че е другото аз на Форд, или че е първият хост.

Съгласна. Grinning

# 507
  • Вестерос
Сега гледам 1-ва серия и ми направи впечатление като отидоха Бърнард и онази от Делос в скривалището, тя искаше помощ, но й пишеха, че не са получили пратката. Според мен тази пратка е била Мейв. Затова и тя им писа сигурна, че е изпратена пратката, но Мейв слезе от влака. Moже и да е коментирано де, не четох всичко подробно Simple Smile

Един въпрос- не се сещам да са давали преди една руса мацка на кон, която разстреля посетителите, които бягаха заедно с тази от Делос и Бърнард, та имаше ли я тази русата в предния сезон?

едит: а грешка, търсели Питър Абърнати

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 14:48 от Tiffany А

# 508
Да, жената с трънния венец е Анджела - даваха я в няколко ситуации в първи сезон - когато посрещна младия Уилям при първото му посещение в парка и после когато говореше за това колко специален е Уайът.

Скрит текст:
Видях коментари на страницата на сериала във Фб, както и в Редит - изглежда и други зрители смятат, че жената, която премина покрай Долорес (докато тя свиреше на пияно), страшно прилича на Каприка от Бойна звезда Галактика. Най-вероятно това е жената (хостката..) с татуираната змия (Армистис или нещо такова), но няма значение - намигването е факт. Иска ми се от екипа на сериала да потвърдят, че не е странна случайност.

Чудя се, ако парковете са толкова скъпи и са предназначени за елита, дали някои са по-спокойни от други. Защото ако аз бях богата и живеех в този свят (от сериала), определено бих била любопитна да посетя парковете, но не бих искала да бъда заобиколена от хора, които изнасилват и убиват безразборно наоколо (макар и жертвите да са синтетични хора - дори и да предполагам, че нямат съзнание, те все пак са много реалистични и това би било достатъчно, за да ми създаде дискомфорт)...
Скрит текст:
Супер е, че видяхме малко от още два парка - индийски и японския накрая - най-после Simple Smile
 Мистерията около Бърнард и бащата на Долорес се увеличава - в едната времева линия похитиха Абърнати, а в другата още го търсят - изглежда междувременно е бил спасен или е избягал.. Освен това, вече съм сигурна, че от поддръжката знаят за това, че Бърнард е хост - просто го използват.
И най-после показаха как Долорес убива хостове - изглежда доста безчувствено, особено при положение, че тя знае, че те на практика нямат вина (нали самата тя ги нарече "деца" - знае, че просто следват програмите си).
Имам неприятното усещане, че Мейв никога няма да открие дъщеря си - нещо ще се случи, или ще се окаже, че момичето е складирано някъде или пък има друга майка и изобщо не я помни...

# 509
  • Вестерос
Meрси, сега на втори епизод се загледах в ретроспекцията и се сетих за русата.
Същата е онази, която пратиха да извика младия Давос, за да инвестира в парка.

Оставам с впечатлението, че всички паркове са на едно място, един до друг, затова се чудеха на леопарда(тигър?) в 1ви епизод как се е появил.

Петя, за Мейв и другото, което се чудиш. Аз мисля, че единият парк е парк семеен тип. Всеки иска различно преживяване. Намекнаха за семейния тип. Може би Мейв и била там първоначално с детето и реално сега детето си е в друг парк, но тя не знае още, че са няколко, а мисли, че е само този..

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 16:24 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт