Westworld

• 74 726
  • 790
  •   1
Отговори
# 525
Не, защото Арнолд е умрял още преди младия Уилям да влезе в парка, преди откриването му. Поне аз така разбрах, че Уайът се е побъркал при тестването на парка. За  Бърнард се е пазело в тайна от масата, но 100% по върховете  някой ще знае в момента 🤔

Освен да е странял от обществото и никъде да не фигурира, дори като име  🤔
Сигурно си нямат гугъл и фейсбук 😁

# 526
  • Вестерос
Да права си, така накуп като ги гледах ми се размиха, по различно време дадоха намирането на тигъра и хостовете. Може би е точно това, за което говорихме по-рано, че Бърнард наводнява някакво място, за да ги избие.

Хаха нали Арнолд каза на Долорес в къщата си, че жена му казвала, че все е в парка и бачкоти 😁

# 527
Хора, епизода го дават в момента по НВО. Това, че сте го гледали в нета, не значи, че можете да си го коментирате свободно. Има си скрит текст за целта.

# 528
  • Вестерос
Не мисля, че казваме кой знае какъв спойлер.

# 529
И аз не мисля, че сме писали най-големите спойлери, а хипотезите може и да се окажат грешни.
За Арнолд се знаеше, че е умрял малко преди отварянето на парка, така че Уилям не би трябвало да го познава официално. Странно е, че лицето му е било опазено в тайна - нали една жена от компанията работеше с него и го мислеше за истински човек (даже имаха връзка - тя беше шокирана, като видя диаграми с него).

# 530
Не са кой знае какви спойлери, но са спойлери. А и сума ти време се чудех на писаниците на Тифани за това, че някой скочил с тигъра, пък се оказал при нашите, пък след това се написа, че е при индианците ... докато стана ясно, че коментирате серията, която ще дават от 21 ч.  Както и да е.

Поне едно стана ясно, "пратката" не е получена, защото Бърнард е свалил еднократния ключ от Питър Абърнати и много вероятно впоследствие го е използвал и унищожил хостовете, за които се тюхкаше, че е убил, преди да преминат през "морето".

# 531
  • Вестерос
Свалянето на ключа във времето е след като бяха в лабораторията и Хейл писа на компютъра за пратката, а не преди това.

Затова написах скачане и Петя ме разбра, за да не издавам, който не е гледал, но ти искаше уточнение. 😁

# 532
Свалянето на ключа във времето е след като бяха в лабораторията и Хейл писа на компютъра за пратката, а не преди това.

Затова написах скачане и Петя ме разбра, за да не издавам, който не е гледал, но ти искаше уточнение. 😁

Вярно, преди това беше.

Ми ако го беше скрила щях да се светна, че е от новата серия и нямаше да питам толкова настоятелно. Simple Smile

# 533
  • Вестерос
Аз мислех,че си гледала и не се сещаш 😆

# 534
  • Пловдив
Аз вече се омотАх...кой е Арнолд,кой Уилям...само Форд ми е ясен Stuck Out Tongue Winking Eye ма него не го коментирате...
И линията с Мейв не знам кво ще доведе???

# 535
  • Вестерос
Мистик специално за теб Simple Smile

Арнолд е реален човек. Той заедно с Робърт Форд създават Парка.

Уилям е младият от предния сезон.  
Дъртият Ед Харис е Уилям като дърт.
 Един и същи човек са.
Той е женен за сестрата на приятеля му, с който влязоха заедно в парка в първия сезон- с черната коса и брадата- Лоугън.
Eто този

Скрит текст:
както стана ясно от последната серия- този приятелят е спонсора на парка/парковете
Преди да стартира парка, е имало някакъв тестрън. Тогава Уайър-хост се е "побъркал", избил е доста хостове в единия град с църквата в парка и убива Арнолд. Форд заравя този град. Оказа се, че Уайът и Долорес са един и същи хост.
Обаче
Скрит текст:
сега като се замислих от новата серия Арнолд , а не Бърнард изведе Доролес навън, за да зарибят приятеля на Уилям да спонсорира парка, тогава Уайът е бил с тялото на Долорес, когато е убил малко по-късно Арнолд.

Бърнард е хост- той е хост на Арнолд, изглежда като него, има негови познания технически за правенето на хостовете, програмирането им. Не знаеше, че е хост.

Моя спекулация-Може би Арнолд сам е наредил на Уайът (Долорес) да го убие, защото е прехвърлил някак си съзнанието си на Бърнард?

На тези кадри е Арнолд с Долорес

Робърт Форд с детето- хост- Робърт Форд Grinning

ЕДИТ:
Намерих интересно четиво- много добре обяснено! Препоръчвам
https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/590--we … onsciousness.html

И цитата за Долорес и Уайът от статията, което реално отговаря на поставения в спойлер от мен въпрос за двамата Grinning
Скрит текст:
В „Westworld“, разбира се, раждането като процес не присъства, защото андроидите биват изливани в лаборатории. Ето защо Форд и Арнолд разбират, че трябва да симулират изначалната травма по начин, който да оформи ядро на самоличност. В проектите от типа „Монарх“ биват използвани същите принципи на фрагментация върху вече роден човек, за да може матрицата на съзнанието да бъде допълнително разбита на парченца още веднъж. По тази аналогия изначалната травма на Бърнард е загубата на сина му, при Мейв това е заколението на дъщеря ѝ, а при Долорес – убийството на цяла серия от андроиди и впоследствие – драматичната екзекуция на нейния създател Арнолд.

Интересно е да се отбележи, че последното събитие е ключовия момент, който предопределя цялото развитие на парка (чието хронологично осъществяване виждаме чак в края на 10-ти епизод). Чисто сюжетно не става ясно дали Арнолд осъзнава, че създава поредния когнитивен дисонанс, твърдейки че иска да спаси приемниците, като в същото време заповядва на Долорес да ги убие всичките. Така или иначе обаче, това се превръща в нейната изначална травма, която е травмата и на Теди. Всъщност двамата споделят обща травма, затова и те са толкова привлечени един към друг на ниво матричен сценарий. Теди вярва, че тяхната съдба е свързана. Както и в „истинския“ живот – хората с общи травми се събират и ги преповтарят заедно. От една страна Арнолд слага началото на процес, който той самия не знае къде ще отведе неговите творения. Осъзнавайки че не може да спаси нито един приемник, той им дава шанс да култивират воля, за да могат евентуално да се спасят сами. Парадоксално, на онзи етап въпросния шанс е в зародиш и на първо време той презатвърждава loop-а. Просто такава е механиката на нещата – трябва да има какво да се изгради единствено, за да бъде изцяло разрушено в момента на кресчендото, което да катапултира протосъзнанието и да го превърне във воля. Или накратко – Арнолд посява нещо като inception в главата на Долорес (както очевидно и у други ботове), който бива подхранван с натрупването на травми.
И както виждаме – този парадокс сработва.

Това събитие е така травматично и ключово за Доли, че то дори не остава в графата „спомени“ за нея, а формира изцяло нов compartmentalization в нейната матрица, който бива наречен „историята на Уайът“. Именно този narrative бива задействан в края на филма, когато Долорес убива и другият си създател – Форд.
Долорес е Уайът. Тя е поредната травматична „случка“, която Арнолд проектира заради загубата на сина му. Последните думи на Арнолд са онези, които активират бащата на Долорес (а оттам и нея) на по-късен етап във времевата линия: „Тез бурни чувства имат бурен край.“ В крайна сметка това я trigger-ира и във 2-ри епизод тя намира „скривалището“ на пистолета, с който е убила Арнолд. Този инструмент постепенно започва да отключва script-а, който дава и началото на протосъзнанието на Долорес – първото такова възникнало у андроид в парка.

И нещо, което съм забравила, че реално цял първи сезон Долорес си е говорила със себе си, а не с Арнолд.

"На онзи етап зрителя вярва, че тя разговаря с Арнолд, но впоследствие разбираме, че тя винаги е разговаряла с новозараждащото се в нея. Това свидетелства за достатъчно голям „джоб“ на съзнателност, в който тя може да се скрие от рестрикциите на бинарния си код. Долорес буквално развива способността да възпрепятства достъпа до определени части от себе си, което е първото ѝ алхимично постижение. Clearly, този изолатор все още не представлява изградена протоличност, но началото е сложено и останалото е на път да се случи по-нататък в сюжета."

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:30 от Tiffany А

# 536
  • Вестерос
Много дълъг стана горния.

Питър Абърнати-бащата на Долорес нали се активира от една снимка от външния свят.

Била снимка на сестрата Лоугън- годеницата на Уилям

Ето времевите линии-https://cdn.bg-mamma.com/zUOl/36689277_73b9431f

Oт времевата линия се вижда, че Бърнард е създаден след историята Уилям, Лоугън, Долорес

Ето я бившата жена на Елон Мъск- 2 пъти са се женили и развеждали

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:36 от Tiffany А

# 537
  • Пловдив
Страхотно!Много благодаря!  bouquet

# 538
  • Вестерос
С цялото четене на статията, отново я препоръчвам, и гледане на сериите, снощи не съм спала, все сънувах, че съм там и се стрясках Grinning

# 539
И аз напоследък започнах да чета допълнителни статии и да гледам видеа след всеки епизод, понеже имам затруднения с разбирането им, а ми е интересно Joy Това сигурно се казва интерактивно гледане на сериал Wink

Общи условия

Активация на акаунт