Westworld

• 74 716
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Аз бързо ги навързвам нещата и разбирам, но тъй като гледам доста сериали и забравям бързо.
Ето бях забравила Арнолд и Бърнард как се казват Grinning Както и че само в началото ДОлорес си говори с Арнолд, повечето си говори със себе си и че Уайът е просто създаден от нея нов образ, за да превъзмогне травмата.

# 541
Аз бързо ги навързвам нещата и разбирам, но тъй като гледам доста сериали и забравям бързо.
Ето бях забравила Арнолд и Бърнард как се казват Grinning Както и че само в началото ДОлорес си говори с Арнолд, повечето си говори със себе си и че Уайът е просто създаден от нея нов образ, за да превъзмогне травмата.

Уайът не е създаден от Долорес образ, баш си и е ъплоуднат от Арнолд/Бернард.

# 542
  • Вестерос
Цитат
Това събитие е така травматично и ключово за Доли, че то дори не остава в графата „спомени“ за нея, а формира изцяло нов compartmentalization в нейната матрица, който бива наречен „историята на Уайът“. Именно този narrative бива задействан в края на филма, когато Долорес убива и другият си създател – Форд.
Долорес е Уайът. Тя е поредната травматична „случка“, която Арнолд проектира заради загубата на сина му. Последните думи на Арнолд са онези, които активират бащата на Долорес (а оттам и нея) на по-късен етап във времевата линия: „Тез бурни чувства имат бурен край.“ В крайна сметка това я trigger-ира и във 2-ри епизод тя намира „скривалището“ на пистолета, с който е убила Арнолд. Този инструмент постепенно започва да отключва script-а, който дава и началото на протосъзнанието на Долорес – първото такова възникнало у андроид в парка.

# 543
Тиф, не се предоверявай на нечии анализи.

# 544
Мисля, че само част от разговорите на Долорес са се развивали във въображението й. Първите са си били истински.
Освен това, има програма Уайът, но до тук изглежда, че наистина никога не е имал тяло, а винаги е била само тя.

# 545
  • Вестерос
Арнолд е ъплоуднал базовата история, не целият хост, затова според мен в анализа така е написано. Моя грешка е тогава, че съм писала, че си създава нов образ. Снощи по този начин го разбрах.
Wyatt is a character in HBO's Westworld. He was 'seen' by Teddy Flood when recalling his Escalante backstory (a backstory that Robert Ford gave Teddy as a small part in Ford's new narrative). In "Dissonance Theory" Armistice claims that she has a score to settle with Wyatt, and states that Wyatt has "many names." Arnold Weber and Ford had planned on creating a host named Wyatt, and to this end they created a narrative (as revealed in "The Bicameral Mind"). Arnold merged Wyatt with Dolores Abernathy, so that she could massacre all of the hosts in Escalante (the beta-testing town that was later buried), and then kill Arnold.
Arnold merged the Wyatt narrative with Dolores. Dolores is sometimes able to tap into Wyatt's character (or rather, allow Wyatt to take control): her programming forbids her to fight or shoot a gun, but Wyatt's character permits her to defend herself. During her fight with the Man in Black at the Escalante church, she has a man's strength and a soldier's fighting skills, both from Wyatt. Also, when the Man in Black previously asked her about the Maze, her answers reflect Wyatt's views that the world (the park) belongs to him more than her own beliefs (the beauty of Westworld and her deference to the guests).
t is unlikely that a physical body was ever used for Wyatt. This character was still being developed for the park when Arnold Weber merged Wyatt with Dolores. In Teddy's backstory, he and Wyatt massacred Union soldiers in Escalante. Robert Ford added Teddy's guilt over this massacre as as a part in his new narrative, "Journey into Night."

# 546
  • Вестерос
Мисля, че само част от разговорите на Долорес са се развивали във въображението й. Първите са си били истински.
Освен това, има програма Уайът, но до тук изглежда, че наистина никога не е имал тяло, а винаги е била само тя.
Да, така излиза и за двете.

# 547
Сега си пуснах още едно ревю (понеже нямам какво да правя, докато обядвам) - нещо от новия епизод:
Скрит текст:
Това е нарисувано в бележника на Грейс - може би търси определено място (отбелязано с пресичащи се хексагони) - най-вероятно ще се окаже същото място, което иска да достигне Долорес?

# 548
А може да е това, за което тръгна Ед Харис - Перлените двери.

# 549
Скрит текст:
От друга страна, тя явно е убедена, че "мястото" е при индийците, а не в Западен свят.
И още нещо - как така в другите паркове все още има посетители - не са ли били евакуирани веднага? Явно не, щом техниците в мазето дори не знаеха за бунта.

Бях забравила, че двамата техници от първи сезон се казват Феликс и Силвестър - азиатеца Феликс го помня, но другия ми беше неприятен и може нарочно да не съм му запомнила името. Интересно чувство за хумор - котешки имена)) Ако представят нов техник със значима роля, сигурно ще се казва Том..

# 550
Така, наново изгледах 10 еп. на 1 сезон.
Арнолд активира Уайът, за да попречи на Форд да отвори парка. Активира способността на Долорес/Уайът да убива чрез любимата музикална тема на синът му Чарли. Така я "принуждава" да го убие. Това в миналото.

В настощето (според мен) по същия начин Форд "освобождава" всички присъстващи на тържеството хостове.
Вероятно и в другите 5 парка се случва същото.

"Лабиринтът" е  алгоритъм или нещо такова, предизвикващ осъзнаването на хостовете, който Арнолд е написал. Идеята му хрумнала гледайки любимата игра на синът си.

Страдайки, хостовете се доближават до центъра на Лабиринта, т. е. до пълното си осъзнаване. Затова и Лабиринтът не е за Уил/МвЧ.

Вероятно Долорес/Уайът убива неосъзнатите хостове, а другите оставя живи.

Мисля си също, че индианците са с по-различна, автономна програма, чиято цел е да служат и пазят персонала. (очевидно не са направили нищо на батко Хемсуърт като го хванаха; искаха да вземат Лий, който е от Делос, но нямаха отношение към хостовете...)

Хайде стига съм разсъждавала  Mr. Green

# 551
Вярно, че индианците са подозрителни - не се бях замисляла. Нали се оказа, че Долорес е застреляла някои от тях - може да е имала добра причина, а и не реагират на командите на Мейв. Честно казано, мислех, че не реагират, защото командите са гласови, а тя не говори езика им...
Попаднах на една друга теория, но ми изглежда прекалено сложна (и малко вероятна):
Скрит текст:
Че Грейс не е дъщерята на Уилям, а е Тереза Кълън - жената, която имаше връзка с Бърнард в първи сезон и Форд му нареди да я убие. В такъв случай, този тигър, който я нападна и онзи, който видяхме в първи епизод, би трябвало да са съвсем различни тигри. Двете жени си приличат по прическата и по маниерите (как размахват цигара, например). Въпреки, че теорията, че са един и същи човек, не ми изглежда вероятна, пак може да са свързани.
Тереза:

Грейс:

# 552
  • Пловдив
А коя беше жената,която снощи изплува от езерото? Не я познах...

# 553
Точно Грейс - тази, която видяхме в първата сцена.

# 554
А коя беше жената,която снощи изплува от езерото? Не я познах...

Тя е нова, от Rajworld. Казва се грейс и в момента се развиват различни теории коя е всъщност и има ли връзка с някой от досегашните герои.

Общи условия

Активация на акаунт