Westworld

• 75 197
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
Офицер или сержант, вече забравих, който уж е избил селото в спомените на Теди, но като се има предвид че Теди е създаден след масовото убийство в спомените на Долорес, ще видим чии спомени са имплантирани в Теди.
Също Анджела му каза, преди да го наръга, "Ще си готов следващия път". Да видим какво ще помни като се събуди в централата. На разкадровката на промото аз въобще не видях Теди, само мацката с татуировката как се нахвърля над един от "чистачите"  Thinking

# 316
Във втория сезон ще е интересно как ще се формират лагерите.
Скрит текст:
Вторият сезон може да е в друг парк.

# 317
  • Вестерос
Мерси Бум  bouquet

# 318
Е нали се разбра, че Теди всъщност е изтрепал всичките хора при масовото клане, което Долорес виждаше в спомените си.

Аз почнах да гледам отначало сериите, да съм подготвена за последната Laughing, МЧ веднъж каза - идвам тук от 30 години, все едно съм роден тук (преводът беше "прероден", но на английски каза born), което ме навежда на мисълта, че и той е робот.

За мен има много ясен паралел между Теди и Уилям, и двамата спят във влака като влизат в парка, по един и същи начин ги блъсва един хост при влизане в града...

# 319
Аз чак сега осъзнах, че Долорес влачи MIB на промото на 10ти епизод.

# 320
Аз почнах да гледам отначало сериите, да съм подготвена за последната Laughing, МЧ веднъж каза - идвам тук от 30 години, все едно съм роден тук (преводът беше "прероден", но на английски каза born), което ме навежда на мисълта, че и той е робот.

И мислиш, че Шарлот ще ходи да се обяснява с някакъв андроид как да гласува на Сбирката на Борда  newsm78
Скрит текст:
Joy Joy Joy
Съвсем ясно е, че има предвид че е "намерил" истинското си АЗ което всъщност Логан му обеща, а не че буквално е робот

# 321
Ами ако тя не знае, че той е робот, или пък тя самата е? Теорията, че всички всъщност са роботи не я обсъждаме много, а звучи много логично.

Уилям нали пита хостесата - Ти истинска ли си?, а тя му отвърна - Щом не можеш да прецениш, има ли значение? Laughing

# 322
  • София
В Интернет е доста популярна теорията, че всичко, случващо се с Долорес в момента, е планирано и е част от "the new narrative" на Форд.

Първият път, когато тя посещава Ескаланте, е преди 30+ години, когато с другите андроиди се учи как да танцува, как да се държи и пр.  Междувременно Арнолд вгражда в църквата на Ескаланте края на Лабиринта - ако някой ден роботите си спомнят кои са и какво са, да могат чрез асансьора в изповедалнята да излязат извън парка.

Долорес бързо преминава през Лабиринта, полудява, заедно с Теди извършва масово клане и убива Арнолд още дори преди паркът да е отворен за посетители (в един от епизодите беше казано, че Арнолд е загинал преди да види гост в парка). Форд и сие зариват Ескаланте под тонове пясък и измислят, че мистичният Уайът е виновен за клането, за да дадат някакво горе-долу достоверно минало на Теди.

За наказание, Теди и Долорес получават ужасни нови сценарии, които почти всяка вечер завършват с нейното изнасилване и неговата смърт. Тези сценарии остават непроменени с десетилетия.

3-4 години след клането Долорес се връща в Ескаланте заедно с Уилям, но заварва само пясък. Логан отваря корема й, вижда се, че тя е съставена от стар тип чаркове, а не като новите роботи в сегашното време, което доказва, че Логан и Уилям не са в настоящето. Ранената Долорес е преследвана от войниците на Логан и "умира" в реката.

В сегашно време Долорес отново се "пробужда" от гласа на Арнолд (а може би всъщност Форд) и пак тръгва на поход, спомняйки си как е вървяла по същия път преди 30 години заедно с Уилям, Логан и Ел Ласо. Стига до Ескаланте, а междувременно Форд е разчистил пясъка и е построил църквата отново. Долорес влиза вътре, стига до асансьора, но в подземието няма никой и тя се връща горе... където е цъфнал "Мъжът в черно".

Междувременно Теди започва да си спомня, че е помагал на "Уайът" за масовото клане, но както разбираме от сцената му с русата мацка-андроид, все още спомените му не са верни, макар да почват да се избистрят.

"Реставрацията" на Ескаланте доказва, че Форд планира да събере всички герои там и с осъзнатата Долорес да започне най-великия си нов сюжет - хора срещу андроиди.

И след тази безумна теория, ето малко готин фен арт по темата: http://www.indiebeaver.com/westworld-fan-art/

# 323
Много ми е любопитно кой използва музикалната кутия, когато Уайът избива всички.
После, когато Мейв е разтроена заради убийството на дъщеря си, Форд използва музиката от същата кутия, за да я успокои с думите към Бърнард "просто стар трик, на който ме научи един приятел".

Става все по-оплетено..  Thinking

# 324
Това с времевите линии нещо все не ми се напасва. Когато Долорес тръгна с Уилям и Логан, в управлението докладваха, че има хост, който се е отклонил и Люк Хемсуърт каза да пратят някой да върне хоста (Долорес) в нейната история, като коментираха, че не могат да разберат дали е с гост заради новите наративи на Форд. Малко по-късно Форд говореше с Долорес и я питаше - как е на новото пътешествие на което си тръгнала да търсиш друга история и смисъл.

Та тези сцени категорично не са в подкрепа на времевите линии, още повече, че Долорес тръгна с Уилям след като Теди не беше с нея да я защити като нападаха родителите й тъй като беше тръгнал да търси Уаят, хванаха го хората на Уаят и малко по-късно МЧ го откри и му преля кръвта на Лорънс.

Друго интересно е защо Долорес 30 г. все е Долорес, като другите хостове ги менкат, дори в първата серия когато баща й полудя, сложиха нов баща, който беше бармана от заведението на Мейв. И защо МЧ няма име.

И кой е стария хост, с който Форд си говори и който пие за дамата с белите обувки, тя пък коя е?

Laughing

# 325
Това с времевите линии нещо все не ми се напасва. Когато Долорес тръгна с Уилям и Логан, в управлението докладваха, че има хост, който се е отклонил и Люк Хемсуърт каза да пратят някой да върне хоста (Долорес) в нейната история, като коментираха, че не могат да разберат дали е с гост заради новите наративи на Форд. Малко по-късно Форд говореше с Долорес и я питаше - как е на новото пътешествие на което си тръгнала да търсиш друга история и смисъл.

И мен това ми се бие с иначе логичните теории.

Така или иначе до 2018-та има много време и ще го гледам още веднъж поне сериала, явно трябва да се гледа много внимателно, защото детайли се крият навсякъде.

Мен ми е любопитна ролята на пианото и неговите "ноти".  Rolling Eyes

# 326
Да, пианото е много интересно, нали го дават с него да започва всеки ден там. И нотите приличат на някаква азбука, като тази при радиосъобщенията

Скрит текст:

# 327

И мен това ми се бие с иначе логичните теории.

Напротив,
ако се добави в "уравнението", че Долорес минава този път в двете времеви линии, сега и преди 30 години, за което ни намекнаха от дебело по-дебело със смяната на кадъра с разпорен корем прези 30 години и съвсем цяла сега всичко си идва по местата.
За нея спомените не са мъгляви, тя ги изживява едно към едно, затова е объркана на моменти, не знае кое се е случило преди 5 минути кое преди 30 години и 5 минути.

# 328
  • София
Когато Долорес тръгна с Уилям и Логан, в управлението докладваха, че има хост, който се е отклонил и Люк Хемсуърт каза да пратят някой да върне хоста (Долорес) в нейната история, като коментираха, че не могат да разберат дали е с гост заради новите наративи на Форд. Малко по-късно Форд говореше с Долорес и я питаше - как е на новото пътешествие на което си тръгнала да търсиш друга история и смисъл.

И сега, и преди 30 години, Долорес върви по един и същи път. В сегашния момент тя се е отклонила и Люк Хемсуърт казва, че НЕ знае дали тя е с гост или сама. Всъщност тя е сама и само си спомня, че е била на същото място с Уилям навремето.
Форд я пита за новото й пътешествие, защото тя е подхванала такова и е сама в него.

# 329
Season finale of #westworld hasnt even started and I am already crying. So sentimental and proud of what we created together. Will never forget the experience.

https://www.instagram.com/p/BNniBcoju7K/?taken-by=evanrachelwood

Да не би да я няма в следващия сезон?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт