Westworld

• 75 183
  • 790
  •   1
Отговори
# 345
Тифани, всичко се разкри много детайлно.

# 346
  • Вестерос
Супер, мерси  bouquet

# 347
Аууу, много брутални хостове.  Shocked

Разкошен завършек. С нетърпение ще очаквам новия сезон.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 22:39 от pticasprujina

# 348
  • София
Шокиращ 10 епизод  Shocked
А аранжимента на едно от най-любимите ми парчета на  RADIOHED - Exit Music (For a Film), ме накара да настръхна  Heart Eyes
Наистина силна последна серия!

# 349
  • София
Ох, имам чувствотоо, че бях спряла да дишам, през цялото време! Отдавна не ме е държал така на нокти някой филм. Прекрасна серия, съвършена, честно казано, хич и не искам втори сезон със самураи, всичко ми е съвършено и завършено.
Прекрасен сериал, прекрасна тема, благодаря ви за нея! Мъжът ми категорично отказваше да нищим теории за филма (а за мен това е най-интересното Simple Smile) и съм щастлива, че ви имаше за компания!

# 350
  • София
Грандиозен финал на един от най-знаковите сериали за последните 10 години.  bowuu
Джонатан Нолан за пореден път доказа, че е истински маестро.
Сега със сигурност ще намеря време да изгледам отново сезона, макар да схванах всичко. Просто искам да уловя всяка една нишка и намигване.

Значи, накратко и ако правилно съм разбрал

Скрит текст:
Оказа се, че бягството е заложено в Мейв, т.е. тя все още не бе напълно осъзната. И в момента в който реши да не тръгне с влака, а да се завърне и да потърси дъщеря си (която по-скоро са я пратили в друг парк) бе нейното истинско освобождение.  bowuu
Арнолд е бил просто голям романтик, държал е загадката в ръцете си, но не е имал решението. Форд обаче е осъзнал какво трябва за истинското самоосъзнаване на хостовете. И истински като майстор кукловод е дърпал нишките, за да се стигне до грандиозния финал с новия му сюжет в който хостовете въстават срещу поробителите си. И да, вече могат да убиват наистина. МвЧ/Уилям намери това което търсеше и докато всички около него бягаха и пищяха в ужас, той пусна една самодоволна усмивка. Също много силен момент. Но дори и мистичния МвЧ се оказа пионка в блестящия план на гениалния Форд. Насилието, болката е това което отприщва спомените на хостовете и ги кара да живеят истински (с целия си брутализъм спрямо тях, той несъзнателно е подпомагал каузата на Форд). А и когато му каза, този лабиринт не е създаден за теб (нищо, че е основния акционер и спасител на парка), а за тях, направо го уби, хах.
Ами какво ще кажете за пианото? Мдам, това пиано бе поредната алегория. Накрая се оказа, че пианото може да убие пианиста. Гениално.
В крайна сметка пак стигаме до моя любимец Айзък Азимов. Гениалния творец е написал:
''Всичко, което съдържа някакъв живот в себе си, възстава - съзнателно или несъзнателно - против всякакво господство.''
Е, това бе мотото на този уводен сезон. Simple Smile

Ами май е това накратко. Ако има нещо ме поправете или допълвайте

И сега какво не се разбра в крайна сметка (нищо значимо що касае основния сюжет).

1. Елси жива ли е или Бърнард я уби и нея. Ужким е мъртва ама дали?
2. Какво стана с голия Логан върху коня, изпратен от Уилям към ограничението на парка. Може би спасен, но полудял или дискредитиран, знам ли и аз?
3. Какво стана с Ашли Стъбс, нали го плениха индианците и до там?
4. Какво прошепна Бърнард на ухото на бащата на Долорес? Някак си този момент увисна, защото ужким всичко в сериала бе свързано, всяка сцена и нишка, а това остана ей така да виси.
5. МвЧ/Уилям така и не разбра/осъзна кой е Уайят. Измисления мистичен злодей a.k.a. Теди.

Предполагам, че ще има някаква яснота за всичко това в следващия сезон.

Относно сезон 2 през 2018 г. Честно казано не ми се гледат самураи или всичко отново, но без гениалния Хопкинс, който извиси сериала с още няколко категории над всичко останало.
По-скоро съм навит ако действието в някой друг парк на компания Делос се развива преди основните събития в сезон 1 или успоредно с тях. Защото след това въставане на хостовете е ясно, че ще има ответна реакция, може би и затваряне на проекта и т.н.
Или пък да преплетат събитията в двата парка, да ги свържат. Иска ми се сериала да се извиси много над това просто хора и хостове да се гърмят в една игра. Какво мислят хората относно осъзнатите роботи, дали ги искат сред тях или се страхуват и ще искат да ги унищожат. Това е което винаги ме е вълнувало, за това ми харесва толкова много и Humans.
Съмнявам се обаче да се стигне до там. По-скоро зрителите ще искат да гледат още екшъни в паркове, нещо което е много модерно и покрай Игрите на глада. А и в парка хостовете са сила и основен движещ мотив, извън него ще са просто капка в морето и ще са необходими много сезони, за да се изпълни това което аз искам, а и ще е твърде скъпо и трудоемко, защото от екипа са перфкционисти.

Всъщност думите на Форд към Долорес и Бърнард бяха следните: Че до тяхното пълно самоосъзнаване и освобождение ще са нужни още много години и мъки. Нещо такова каза. С този свой финален/последен сюжет той обърна играта, но хостовете все още не са получили това за което мечтаят.
И тук въпросът, това те го правят по собствена воля (поне за мен ДА) или е заложено в тях, като последния стадий/изпитание/стъпка към заветната цел.
А дали хората ще отвърнат на удара? Със сигурност и разбира се, че имат ресурсите да го сторят, но дали ще унищожат златна мина, носеща милиарди? Когато опираме до пари, то в днешния 21 век отговорът мисля е ясен. Но ще има ли хора, които да рискуват да играят в един такъв сюжет в който наистина могат да умрат. Със сигурност има такива и то не малко, но политиците, църквата, медиите, как изобщо обществото ще допусне такова нещо? Ето тук е големия въпрос, но не мисля, че ще получим отговор, защото става много сложно. Simple Smile

На сезона давам 9.0/9.3
за последната серия, 9.9  bowuu

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 04:35 от Diavolo

# 351
Ох, какъв финал! 10 минути преди края настръхнах и така си стоях до края  Heart Eyes
Страхотен сериал. Благодарна съм на една настинка, скуката и благоразумието си да послушам мъжа ми да ги пробвам.

Скрит текст:
Не знам какво да мисля за самурайския свят. Предвид какво се случваше в първия сезон се съмнявам да го разводнят ненужно, смятам, че ще пак ще си развивяме теории тук.

# 352
  • Пловдив
И на мен страшно ми хареса Peace Страхотна игра...пак имаше бруталности,ама по-малко Mr. Green

Според вас кой е бръкнал в настройките на Мейв?Самият Форд Thinking като част от плана му...

Браво за това как хванахте,че МвЧ е Уилям...аз не загрях Grinning Но защо тогава той насилваше Долорес в спомените и bouquet Нали уж някога я е обичал? И как па не му омръзна на тоя Били 35г. все да се мота в тоя парк Crazy и толкова ли е необятен и огромен Rolling Eyes Егати илюзията...

# 353
Страхотна серия, и мен ме държа на нокти, а докато МЧ разказваше историята на Уилям стомахът ми беше свит на топка. Не ми се беше случвало отдавна...още съм под влиянието на всичко и като поосмисля ще пиша.

Дяволо, не съм прочела скритото, но ще го направя и ще коментирам по-късно.

Всъщност самият края с хостовете, които тръгнаха да убиват не ми хареса, не знам в каква посока ще тръгне втория сезон, но дано не е в тази.

# 354
Здравейте, не ми се искаше да свършва...никак не ми се искаше.

Уникален сериал, още една разбита "тухла от стената", Дж.Дж. и Антъни Хопкинс...в изследване на съзнанието.

Колкото до 2-ри сезон и заложените самураи - за мен е някак ясно - в първия сериал - WESTworld - във втория - EASTworld.
И ще се търси отговор дали по "източния начин" на мислене нещата на финала ще бъдат по-различни.
Или всичко опира до универсалната природа на човека.
И до универсалната природа на съзнанието.

Ще се стигне ли до същата финална точка - ако се мине по друг път?

2018-та ми е далечкоо...

# 355
  • София
Е, как бе, точно краят беше величествен.

Два любими момента (на първо четене) в този епизод: когато Феликс разбра, че Бернард е робот и започна да се чуди дали той самият не е - страхотно изиграно!! Вторият момент - когато накрая МвЧ осъзна какво става след като Клементайн го застреля и се усмихна - "най-сетне!".

Допълвам се: Дяволо, не Теди е Уайат, а Долорес  Peace

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 09:57 от Бърди

# 356
За мен най-силният момент (и това във връзка с цитата на Дяволо от Айзък Азимов) не е за въставането на андроидите, а за намирането на себе си, осъзнаването.

Танди Нютън говори в едно интервю точно за това - че всъщност историята е за нашето осъзнаване и откриването на самите себе си, без връзката със създателя.

Точно най-силния момент, когато Форд посочи картината на Микеланджело - божествената искра я откриваме сами в себе си, това важи за хората, и един вид и за хостовете (изкуствения интелект).

А и че това става чрез грешките Laughing

# 357
  • София
Бърди, 10х. Да, да, съгласен.  Simple Smile

Liquorice candy,
точно така, много добре казано. И те нямаше и да въстанат изобщо, защото първо трябваше да го осъзнаят и да открият божествената искра вътре в себе си, където винаги се е намирала и в човеци и в хостове...
Абе нямам думи. Simple Smile

# 358
Божествената искра ... в хората да, но в хостовете ... да, ще ми се да я има, но някак си не мога да повярвам (няма логика в това; но все пак ми е много интересно). А не сте ли се замисляли за друго - откъде сме сигурни хората, че правим това, което искаме по наша си воля, а не по чужда воля? Има и поговорки в подкрепа на тази теза - "Каквото ти е писано - това ще стане". Да, знам че звучи налудничаво, но го има и този момент.  Mr. Green
Да, Долорес е Уайът. Голям майтап. А ние търсихме мъж, дааа.
Не ми се вярва 2-рия сезон да е повече екшън, то така ще откажат сегашната публика да го гледа. Не че няма да си намерят нова. Най ми харесват предположенията на Diavolo или arte.

# 359
  • София
А не сте ли се замисляли за друго - откъде сме сигурни хората, че правим това, което искаме по наша си воля, а не по чужда воля?

Хех, точно това си говорихме с колегите ми днес - конкретно за момента, в който Мейв със собствената си воля "пренаписа" кода си. И че в животите на всички ни има моменти, за които като погледнеш назад, можеш да кажеш - ето, в този момент пренаписах съдбата си.

Общи условия

Активация на акаунт