Момче или момиче - здраво да е АПРИЛското мъниче - Тема 6

• 46 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Мили априлски мами, искам с радост да Ви съобщя, че днес най-накрая успях да се запиша на ЖК.
Видяхме, че бебчо ще е момче и определихме термин 27 март.

Искам да Ви пожелая една безпроблемна бременност!
Аз ще се преместя при мартенските мами не за друго, а от чиста сантименталност. Вече имам едно мартенче, но от 2014г., а и самата аз съм мартенски овен.

Успех на всички и искрено Ви пожелавам всичко да протича така както Вие си мечтаете Simple Smile

# 646
  • София
Belinda, и аз сравнявам двете си бременности и нямат абсолютно нищо общо. С първата не усетих че съм бременна, толкова леко и бързо ми мина всичко. Сега с това гадене и повръщане в началото зор видях, викам си айде за момиченце ще търпя, ама е момче...за сега, че имам някакво странно предчувствие че може и да са объркали немога да опиша защо , макар че аз си го искам мъжко и си се настроих но чакам потвърждението на втората ФМ. И като цяло се чувствам по-зле от предния път.
Fervour и на теб успех и честито момченце Flutter

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 17:11 от aleirbag_11

# 647
Аз съм с ужасен главобол поне веднъж в седмицата, много ужасно нещо Sad

За количките - аз съм от любителите на полските танкове - изкарах си година и половина само с нея. После дребчо тръгна на ясла и захвърлих количката. После не съм купувала лека или малка, струваха ми се ужасни и неудобни. Пришпорвах го да ходи горкото дете или просто избирах достижими дестинации или с колата Simple Smile

# 648
Здравейте, мами. И аз днес бях с много гадно главоболие..  ooooh! А вчера и днес много ме боля ниското в дясно корема... едно такова боцкане и дърпане, направо ужас!  Cry
Аз до сега само 2 пъти съм повърнала, но днес сутринта много ми се догади  Sick
Днес бях на преглед и ми казаха, че ще е момченце  Party Утре ще правя БХС, стискайте ми палци.
Лека вечер мами, дано да спим спокойно, бвз среднощни неразположения и ходене до WC  Laughing

# 649
  • Пловдив
Без ходене до WC при мен е пълен абсурд.Но поне вече не се разсънвам и си ходя като зомби по много пъти в просъница.

# 650
Без ходене до WC при мен е пълен абсурд.Но поне вече не се разсънвам и си ходя като зомби по много пъти в просъница.
Аз също  Joy Ходя със затворени очи, знам си пътя наизуст  Joy Снощи бях само два пъти  Laughing

# 651
  • Бургас
Аз също  Joy Ходя със затворени очи, знам си пътя наизуст  Joy Снощи бях само два пъти  Laughing
Аз пък като задремя на тоалетната чиния в един момент се стряскам, че сънувам, че съм в тоалетната, а всъщност се напишквам в леглото  Laughing

# 652
Аз пък като задремя на тоалетната чиния в един момент се стряскам, че сънувам, че съм в тоалетната, а всъщност се напишквам в леглото  Laughing
Какви сме само садурани Laughing Joy

# 653
  • Варна
Аз тея дни не съм ставала през нощта да пишкам newsm78
Миналата седмица, докато бях на работа, така гадно ми се беше притиснал пик. мехур, че имах чувството че се стискам от час-два, а нямаше какво да изпишкам. Някой беше споменал за подобно преживяване с усещане за болка от стискане. Мина ми до края на деня, явно бебчето се е намествало.
Като заговорихте за колички, тема в която хич ме няма, отварях линкове към количките които коментирахте, и ми допадна Навингтон Кадет, като цена и всичко, но трябва да вляза в някой магазин да видя на живо.След като обяснявате, че да изкараме с една количка за около 3 години е невъзможно, то се обезсмисля да дам 1000 лв. за такава, пред вид какъв ремонт ме чака, и че трябва да купуваме 80% нови ел. уреди  #Crazy

Това ме подсети, че като малка наистина сънувах веднъж, че съм в тоалетната, и се напишках в леглото Embarassed Laughing
Момичета, тези от вас които приемат желязо. Какво желязо пиете? Аз пия Феро Фолгама, но АГто преди да ми даде рецептата каза, че тоя хематолог е луд да ми предпише тези капсули, защото щяло да ми става зле от тях.  Не мога да разбера какво ще рече да ми става зле от тях. От вчера имам май газове, които се събират горе, близо до стомаха, и не мърдат  Sick чак ми се повдига от това, и не знам дали не е от желязото.

# 654

Момичета, тези от вас които приемат желязо. Какво желязо пиете? Аз пия Феро Фолгама, но АГто преди да ми даде рецептата каза, че тоя хематолог е луд да ми предпише тези капсули, защото щяло да ми става зле от тях.  Не мога да разбера какво ще рече да ми става зле от тях. От вчера имам май газове, които се събират горе, близо до стомаха, и не мърдат  Sick чак ми се повдига от това, и не знам дали не е от желязото.
  Пиех феро фолгама,  от него  се получава запек. Пиеш го и веднага след това хапваш нещо,  че иначе ти се догажда малко. Ама фолгамата е като добавка - комбинация на малко желязо с вит. Б 12 и фолиева киселина. Ако  трябва да приемаш желязо заради нисък хемоглобин,  се пеи  друго - аз пия освен  феро фолгама  и фероградумет. Градумета е 3пъти по силен. Хубаво е да ти каже доктор какво да пиеш. Аз ги пия и двете,  но за теб може да е достатъчно само феро фолгамата.Simple Smile

# 655
  • Пловдив
Момичета,заболя ме корема.И знаете ли кой е виновен....ами miss july .Много се радвам,че имаме такава шегаджийка в групата  bouquet .Казвам ви,че чета и се смея с глас още сънена  Joy

# 656
  • Варна
Пиех феро фолгама,  от него  се получава запек. Пиеш го и веднага след това хапваш нещо,  че иначе ти се догажда малко. Ама фолгамата е като добавка - комбинация на малко желязо с вит. Б 12 и фолиева киселина. Ако  трябва да приемаш желязо заради нисък хемоглобин,  се пеи  друго - аз пия освен  феро фолгама  и фероградумет. Градумета е 3пъти по силен. Хубаво е да ти каже доктор какво да пиеш. Аз ги пия и двете,  но за теб може да е достатъчно само феро фолгамата.Simple Smile
Грешка. Хематолога ми е изписал maltofer fol, като дадох бележката му на АГ-то, той се изказа, че хематолога бил луд да ми изписва това, и че щяло да ми става зле от него. На бележката пише - Анемия при бременност, най вероятно Fe дефицит.  Мисля, че е съвсем лека анемия, хемоглобина ми е 110 при реф. граници 120-150. Аг-то явно на своя глава ми е предписал феро фолгама  newsm78
Дано не става по зле с тези стомашни проблеми, че ми е дотегнало вече.

# 657
  • Sofia
Радвам се, че сте заговорили за колички, защото на мен напоследък само това ми е в главата. Въобще само ми се гледат разни бебешки работи и нито ми се работи, нито ми се занимава с нещо друго  Mr. Green

Предишната ми количка беше бейби дизайн, от полските "танкове" и съм влюбена в нея.
Eто такава, само че в цвят пепел от рози, не го виждам сега, за да го покажа:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-lupo-baby-design
Тежка, наистина, но аз никога не съм я вдигала. По стълби я качвах и свалях на задните гуми. Изключително маневрена, лесна за бутане, дори с голямо дете и мнооого багаж. Минавала е от къде ли не, включително по пясък на морето, без никакъв проблем. Като съм бутала други колички, въобще не можеха да се сравнят по удобство, дори видимо по-малки и по-леки колички (а и по-скъпи), ми се струваха много по-неудобни.
Тогава обаче се придвижвах по София главно пеша и с метро. Сега ползвам почти изключително кола, а с нея и с две деца, сигурно не трябва да имам друг багаж в колата  newsm78 Ние слагахме коша на задната седалка, а рамата в багажника. Другият проблем е цветът, защото сега чакаме момче и ми се струва малко странно да е с розова количка.
Но като чета, всички харесвани и препоръчвани колички са по 1000+ лева, което към момента ми се струва много.

Иначе нещото, което преди ми беше голямо неудобство беше, че кошът за колата беше друг и не ставаше за количката.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 10:35 от Asalea

# 658
Здравейте Момичета Simple Smile)
Чета че въртим сучим пак към количките се върнахме,  Laughing и аз понеже нищо не разбирам само на вид ги избирам, дано не забравя всички съвети, които опитните мами тук спеделят, докато стане време да купувам.
Кристална и аз така ще слушам, ще чета докато или се объркам на цяло или ми омръзне пък после ще го решавам според положението ми Simple Smile)
Аз да дам малко отчет, при мен всички неразположения изчезнаха  newsm44, както доктора казва бременността не е болест, а  вид състояние на здрава жена  Wink, та сега се радвам на това блаженство  Peace
Вчера като бях на преглед, толкова настоявах да ми кажат пола, та горкия ми лекар направо ФМ ми направи отново, но бебока е с дупето и тва е, спеше си сладко, сладко с ръчичка на главата, изпънати крачета идилия  Hug, та гледахме пак гръбнака, органите един по един, и няма зародиш на тестиси, та единствено по това клоним към Девойка с розови гащи. Но доки каза че тестисите се виждали със сигурност към 19/20 седмица та може и да се сменим до тогава.

На всички мами, които още им е зле, пожелавам скоро да премине, и да се радвате на хубави моменти Simple Smile)

# 659
teddyblue, Кадета вече е под марката X-Lander и е с ново име, но не помня какво. Иначе е същата и на вид и на характеристики. Но и там ако купиш всички кошове отиваш над 1000лв. Аз си намерих почти ново кошче за кола в ОЛХ за 70лв и съм супер доволна, че иначе бяха над 200 май.
За "танковете", потвърждавате моето мнение. Много са удобни ако само ще ги бутате и ще пътувате с метро например. Ако ще товарите на кола за мен не е удобно да слагате рамата отзад, коша отпред, някои свалят колела и т.н.
dimitrinadid, успех на БХС.
За тоалетната, аз съм ненадмината пикла  Joy Но и аз ходя почти насън. После ще видите колко е забавно. Събужда ме бебето посред нощ гладно. Започвам да кърмя и в един момент се усещам, че съм заспала (аз винаги кърмех седнала) и си мисля как съм го изтървала на земята  Shocked Подскачам и какво да видя, бебето си спи в количката, аз си спя в леглото, губи ми се половин-един час ама карай  Joy
С предишната бременност пиех Феро-фолгама и ми се отразяваше доста зле. Сега пия Билкова кръв на Флорадикс, но не съм правила изследвания да видя действа ли...

Общи условия

Активация на акаунт