Момче или момиче - здраво да е АПРИЛското мъниче - Тема 6

• 46 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Доктор Ла, много си забавна Joy

# 706
Мерси Bubble , аз съм 16 г.с + 5 дни, надявам се и при теб  да отмине и на мен в 13 все още ми беше некомфортно.
За разсеяността май не съм, иначе хапчетата с напомняне ги пия иначе забравям, но трябва да питам хората около мен, да не би да съм изпляскала а те милите нищо да не ми казват  Crazy
Miss July нямаш равна  Joy и аз сънувам глупости де, сънувах как чистя мравки от нощното си шкафче и гледам и на цялата стена, а сутринта се събуждам в паника притеснена какъв препарат да купувам да си чистя тези мравки, ММ ми се смя цял ден, че не правя разлика от сънищата си с реалността   hahaha
Nanna  и аз гледах една с шаси 8 кг, но кошовете скъпи и става колко 12кг без бебето и на мен ми казаха че е тежка да се ориентирам в друг модел. А иначе и аз като Bubble съм без асансьор но на 3тия етаж,  и трябва да внимавам какво ще купувам.

Изобщо ли нямаш неразположения вече? Аз също съм 16-та седмица +5 дни и все ощв понякога ме боли корема ниското..  Thinking

Dimitrina Наистина нямам почти никакви даже забравям, че съм бременна  Blush Не си спомням кой беше писал, че е ходил на лекар защото нищо му  няма, ама и аз така направих. Отидох на консултация и му викам докторе нищо ми няма, нещо не е наред и той ми се смее.
Енергията ми се върна не ми спи толкова, желание за секс имам, пу пу да не се хваля,  ама всичко ми е ок. Може би единствено съм по гладна, и пишкането е по на често, един път ме боля корема ниско долу както казваш но аз обикалях като луда цял ден и се бях скапала а предната вечер излизах и бях спала 5 часа.
Надявам се и при теб вече да отминава, и не се товари ако се изморяваш мини на по лек режим  Hug и ще се успокоиш.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 09:49 от LilyRose

# 707
  • Варна
Момичета, полудявам с тези сънища. Тази нощ сънувах от онези супер реални сънища, че съм родила преждевременно на 22 декември. Раждането не го помня, някакви хора ме намерили седнала на улицата, превиваща се, и ме закарали в болницата да родя. После се събудих в къщи и до мен едно хууубаво бебче с големи мигли и сини очи, увито в одеалце, станах веднага, исках да го изкъпя.. напълних му ваната докато говорех по тел. с ММ, но той не спираше да ме разпитва как съм и как е бебето и аз му затворих за да не се забавя много и да изстине водата. Изкъпах го, нахраних го ... оставих го да спи, но дойдоха роднини и познати да го видят и то постоянно се будеше, и го вземах да го гушкам. Ама че сън  Shocked
Всяка нощ сънувам нещо, ще взема книга да напиша "Сънищата на една бременна" Crazy

# 708
Добро утро

За колана за кола, знам че има едни специални за бременни, но май са скъпички. Аз може би ще пробвам само горната част на колана да премятам. Уф не знам ще го мисля. А всеки ден карам колата....

За помпата за кърма с предишните две деца не съм ползвала. Сега ако се наложи ще купя. Но не мисля предварително.

На мен все още не ми личи много шкембето. Особено като съм с връхна дреха отгоре. Гледах снимки от предните ми две бремености по същото време и не е много по-различно;-)
За кг досега съм качила 2кг. да видим до края. С първото качих само 9 и ги смъкнах веднага. С второто качих 12 и 5 си остнаха. Сега не искам да го мисля;-)

Пожелавам ви много слънчев и усмихнат ден

[/quote]

# 709
  • където мечтите се сбъдват
Помпата за кърма за мен е една от най-важните покупки.Ролята и може да бъде спомагателна или основна,но все се налага за нещо да се ползва.И по добре да бъде електеическа,че става по-лесно и бързо.

# 710
  Здравейте и от мен момичета!
  Вече съм в 16 г.с., бремена с второ момиченце. Голямата ми дъщеря е на 1г и 10 м,но се роди с много проблеми в 8 ми месец.  Не ме питайте какъв страх ще бера с тази бременост, но гледам да съм оптимист. За сега всичко е нормално, ще пускам микробиология след 2 седмици.  Моля да ми простите, че няма да пиша много редовно тук. Исках да Ви попитам априлките имат ли вече ФБ група, там ми е доста по- удобно да се включвам.
  За помпите да ви кажа имам 3, най- добрата според мен е Медела електрическа и най- обикновена тип спринцовка от 7 лв. Всички други Бертонита, Лорели на мен не ми бяха удобни. Меделата я взех от ебай за 100 лв и не съжалявам и за миг.

Това е от мен за сега. Лека бременост на всички  bouquet

# 711
Моят опит с помпата за кърмене е, че ми трябваше с първото. Но когато отбих детето нямах помпа под ръка и викнах неволята и се научих да изцеждам на ръка (за облекчение).
Така с второто и не ми потрябва, в началото много малко на ръка, когато кърмата беше много, докато спре напрежението, след това вече се регулираше сама според нуждите на бебето.

# 712
Моят опит с помпата за кърмене е, че ми трябваше с първото. Но когато отбих детето нямах помпа под ръка и викнах неволята и се научих да изцеждам на ръка (за облекчение).
Така с второто и не ми потрябва, в началото много малко на ръка, когато кърмата беше много, докато спре напрежението, след това вече се регулираше сама според нуждите на бебето.
Аз пък да ви кажа един бабин лек за изцеждане - компреси със зелеви листа на гърдите, отгоре подплънка за кърма от тези памучните. Хем не се пият лекарства, хем облекчението е суперско, хем не го прави насила. Имам чувството, че усиленото цедене с помпа, стимулира лактацията. Правила съм си няколко пъти - първия път след раждането веднага изкарах родилна треска/ не я пожелавам на никой, направо се чувстваш като в делириум, абсолютно си аут от света/, после докато кърмих ми се е случвало няколко пъти да си слагам, при запушени канали или ако отсъствам от вкъщи и при отбиването няколко дни последователно и не се налагаше нито да пия лекарства за спиране на кърмата, нито имах проблеми със запушени канали. А искам да ви кажа, че имах кърма да нахраня три бебета Simple Smile

# 713
На мен това със зелевите листа не ми действаше при запушване, помпата също. А правих няколко пъти много тежки такива. Само бебето ме оправяше, но и на него му беше доста трудно.
Като реших да спирам кърменето го направих постепенно и нямах никакъв проблем, дори на ръка не ми се налагаше, а пих само лецитин. Но накрая кърмех много малко.

# 714
  • София
Компресите със зелеви листа са вълшебни, да, но те са против запушвания, не могат с магическа пръчка да изчезнат прекомерното количество кърма, ако се случи такова. Иначе, да, изцеждането стимулира лактацията и трябва много да се внимава, защото иначе се получава омагьосан кръг - цедиш, то става повече, бебето не успява да я изсуче, та пак трябва да цедиш и т.н. Абе само изглежда сложно, всъщност е просто и естествено, нема да се пУашите Simple Smile Съвет от мен към желаещите да кърмят - подковете се предварително. Има ужасно много инфо вече по всякакви въпроси, по всички възможни проблеми. Така ще сте спокойни и подготвени. Инак после няма толкова време за  четене Simple Smile

# 715
  • София
И на мен доста ми личи коремчето вече. Онзи ден в поликлиниката учтиво ме поканиха да седна Shocked
А има хора, от които още се опитвам да крия и вече става почти невъзможно. С предишната бременност ми пролича доста късно и сега ми е някак странно.

За помпите за кърма, на мен ми беше полезна моята, тъй като имах толкова много кърма, че бебето се давеше и трябваше по малко да изцеждам преди да започна да кърмя, а така и не се научих да го правя без помощта на помпа. Имах ръчна и понякога си беше мъчение да изцедя по-голямо количество. Добре че беше рядкост, защото основно кърмех на поискване. А отбиването стана съвсем естествено с постепенно намаляване на кърменията. Накрая оставих само вечерното и на годинка и месец отбих щерката и кърмата си спря сама.  Flutter

И да ви издам една тайна. Момичета от темата, имаме късмет, че сред нас е един истински  професионалист в кърменето, а именно belinda и съветите й винаги могат да са ни от полза.
Аз, благодарение на нея, при предишната бременност неведнъж се измъквах от кърмаческите кризи  bouquet

# 716
Дааа, belinda ни е на късмет Simple Smile

Аз предния път бях ходила само на една лекция за кърменето и не бях чела почти нищо. Не знам защо така, някакси смятах, че в движение ще се получи. И то се получи де Simple Smile Оказа се, че позите и техниките от лекциите и т.н. не ми бяха удобни, бебето не се държеше така както се предполага за много неща и като цяло нямаше как да съм подготвена за някои усложнения. Все има нещо, което се изпуска, а и бебетата са толкова различни  Heart Eyes При достатъчно желание *обикновено* се получават нещата, въпреки че имам 3 приятелки, които имаха огромното желание, минаха през много мъки и пак не успяха. Но не беше заради липса на подготовка. Аз поне колкото повече чета толкова повече се притеснявам какво може да стане - и за раждането, и за кърменето, та малко го избягвам пак Simple Smile

# 717
  • София
А, този път ще пропусна, благодаря Mr. Green Има предостатъчно консултанти вече във и извън форума, аз само по изключение ще се обаждам, ако на някой му е много напечено Laughing

# 718
  • където мечтите се сбъдват
На мен кърменето ми беше много трудно.Малката си сучеше по учебник,обаче аз не произвеждах достатъчно кърма.Направих абсолютно всичко,но просто кърмата не беше достатъчно.Консултантите по кърмене не можаха да ми помогнат.Явно е физиология.Малката беше на смесено хранене до годинката 70 % на 30 % кърма спрямо АМ.Убедила съм се в ползите и важността на кърменето,защото малката не боледуваше докато пиеше кърма,после настана някакъв ад,а не е ходила на ясла.За мен е важно майката да дава всичката кърма,която има,колкото толкова.Но,не и с цената на всичко.Аз спрях на годинката,защото трябваше да се оперирам.
Сигурно е прекрасно да имаш кърма за три бебета и всичко да е лесно,обаче е факт,че далеч не при всички жени е така.Хубаво е да сме реалисти,защото и аз четях,че видиш ли нямало жени без кърма и ако имаш желание ще кърмиш,но не е точно така.

# 719
Сигурно е прекрасно да имаш кърма за три бебета и всичко да е лесно,обаче е факт,че далеч не при всички жени е така.Хубаво е да сме реалисти,защото и аз четях,че видиш ли нямало жени без кърма и ако имаш желание ще кърмиш,но не е точно така.
Точно така и понякога се създава чуство за вина в майките с тези твърдения, защото едва ли не тя е виновна, че не го е искала достатъчно. А като знам на какво са се подлагали моите приятелки (то и аз де, но при мен поне стана) определено проблема не е бил в желанието.

Общи условия

Активация на акаунт