Майчинството счетоводно-71

• 64 228
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
На мен си ми приведоха пълната сума за работното облекло, раждах м. юли. Просто в годината, в която се връщаш от майчинство /при мен беше след 2 години/ не ми приведоха пари за такова.

Дали това е обща практика за всички държавни служители или от съответната администрация си зависи?
Най-добре попитай във вашето счетоводство. Не би трябвало да има разлика в различните администрации.

# 706
 РАботното облекло се раздава съобразно вътрешни правила и КТД. Напълно възможно е да има разлика.

# 707
Момичета, благодаря за отговорите. Последния ми въпрос в как се изчислява болничния, защото попаднах на статия, че се изчислява на база 18 месеца назад, а когато съм била безработна какво се взима? Има ли някъде калкулатор? По това което аз разбирам няма никакво значение сега на каква сума ще сключа договор.

# 708
Здравейте мами!
ИМАМ болничен за задържане, който изтича на 20декември! А комисия ще бъде свикана чак през януари! Въпроса ми е как ще оправдая пред работодателя тошловакъсното издаване на болничния от лкк. Все пак годината свършва и най-вероятно работодателя няма да е доволен

.                Не се притеснявай, била съм в подобно положение. Когато се явиш през януари на комисията, те ще ти издадат болничния не от деня, в който си отишла на комисията, а от 21.12 .Просто предупреди работодателя, че болничния продължава.                    

# 709
  • В полите на Пирин планина
Момичета, благодаря за отговорите. Последния ми въпрос в как се изчислява болничния, защото попаднах на статия, че се изчислява на база 18 месеца назад - да, така е за болничен за общо заболяване, а когато съм била безработна какво се взима - МРЗ? Има ли някъде калкулатор - В сайта на НОИ; в сайта к и к инфо, също? По това което аз разбирам няма никакво значение сега на каква сума ще сключа договор - не, ако не се осигуряваш месеци наред на нея.

# 710
Здравейте, аз пак съм с питанка  newsm78
Става въпрос за Декларация по чл. 22; ал.8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца
Кога се подава? В смисъл, ако подам тази година - парите, които ще ми възстановят за тази година ли са? Т.е. подавам сега 2016г и ми възстановяват 20лв - за 2016г; или ми възстановяват за 2015г? Срокът какъв е? Някъде бях чела, че е до края на декември, ако подава работодателя!?

# 711
  • София-Младост
Става въпрос за Декларация по чл. 22; ал.8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца
Кога се подава? В смисъл, ако подам тази година - парите, които ще ми възстановят за тази година ли са? Т.е. подавам сега 2016г и ми възстановяват 20лв - за 2016г; или ми възстановяват за 2015г? Срокът какъв е? Някъде бях чела, че е до края на декември, ако подава работодателя!?
Това е данъчно облекчение за 2016. Може чрез работодателя, декларацията се подава до 31.12.2016. Може и самостоятелно с подаване на ГДД, до 30.04.2017.

# 712
Това е данъчно облекчение за 2016. Може чрез работодателя, декларацията се подава до 31.12.2016. Може и самостоятелно с подаване на ГДД, до 30.04.2017.
Благодаря, за пореден път, Ала- Бала!  bouquet

# 713
Пак да се изтипосам тук с поредния си въпрос! Вече съм бясна  Close
Бях споменала, че ми бавят изплащането на 45 дневния /от 12,11,2016г/. Счетоводителя ходил до НОИ, уж всичко оправил, но превод нямам. Възможно ли е да ми отложат плащането за януари или ще си изчистят плащанията до края на декември? Много се нервя, честно!

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 14:31 от Пепи*мам

# 714
  • София
Здравейте, някой знае ли кога ще бъдат преведени майчинствата за декември?

# 715
Бях споменала, че ми бавят изплащането на 45 дневния /от 12,11,2016г/. Счетоводителя ходил до НОИ, уж всичко оправил, но превод нямам. Възможно ли е да ми отложат плащането за януари или ще си изчистят плащанията до края на декември? Много се нервя, честно!

Ние няма как да знаем какъв е проблемът. Напиши мейл до НОИ, като си впишеш ЕГН и име.

# 716

Ние няма как да знаем какъв е проблемът. Напиши мейл до НОИ, като си впишеш ЕГН и име.

Той проблема е изчистен!

# 717
И какво питаш тогава? Подавани ли са нови документи към БЛ? Ако да, то се броят нови 10 работни дни срок от деня, следващ този на подаването.

# 718
И какво питаш тогава? Подавани ли са нови документи към БЛ? Ако да, то се броят нови 10 работни дни срок от деня, следващ този на подаването.
Въпросът ми беше "Изчистват ли си плащанията за текущата година, или може и ги отложат?", че след установен проблем се прекъсва 15 дневния срок, знам. Знам и че след отстраняване - започва да тече наново!
Но както и да е....благодаря!

# 719
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, някой знае ли кога ще бъдат преведени майчинствата за декември?
На 29-и декември

Общи условия

Активация на акаунт