Майчинството счетоводно-71

• 64 230
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте,
Детето ми стана на три години и един месец и ме помолиха да напусна работа.
По никакъв начин не успях да ги убедя да ме съкратат, тъй като не ме осигуряват на реалната заплата.
Научих, че ако ме назначат за кратък период от време във фирма на трудов договор със срок на изпитване в полза на работодателя, след като ме освободи мога да отида на борсата за по дълъг период и по добро обещетение.
Бих искала да попитам, по кой член и с каква причина трябва да ме освободят тогава, за да получавам такова обещетение?
Предварително Ви благодаря!

# 691
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,
Детето ми стана на три години и един месец и ме помолиха да напусна работа.
По никакъв начин не успях да ги убедя да ме съкратат, тъй като не ме осигуряват на реалната заплата.
Научих, че ако ме назначат за кратък период от време във фирма на трудов договор със срок на изпитване в полза на работодателя, след като ме освободи мога да отида на борсата за по дълъг период и по добро обещетение.
Бих искала да попитам, по кой член и с каква причина трябва да ме освободят тогава, за да получавам такова обещетение?
Предварително Ви благодаря!
Договорът се прекратява по чл.71 ал.1

# 692
  • София
Благодаря Panthera!

# 693
Здравейте мами!
ИМАМ болничен за задържане, който изтича на 20декември! А комисия ще бъде свикана чак през януари! Въпроса ми е как ще оправдая пред работодателя тошловакъсното издаване на болничния от лкк. Все пак годината свършва и най-вероятно работодателя няма да е доволен

# 694
Здравейте. Имате ли информация колко се плаща за платежно на хартиен носител в Инвестбанк за нареждане на осигуровки? Имам по 7 платежни на фирма(2 фирми) и последния път като внасях ми взеха 28 лв т.е по 2 лв на платежно,  а сега една приятелка ми обади и каза,  че е по 3 лв. на платежно.

# 695
Здравейте, можете ли да ми помогнете какво приложение и молба трябва да подам при работодателя за стартиране на втората ми година майчинство след приключване на първата. Гледах в сайта, но не се ориентирам точно кое приложение е за моя случай. Моля, за линк и информация за сроковете. Терминът на детето е 02.02, родено е на 19.01. 2016 г. Благодаря ви  bouquet

# 696
  • София-Младост
Здравейте, можете ли да ми помогнете какво приложение и молба трябва да подам при работодателя за стартиране на втората ми година майчинство след приключване на първата. Гледах в сайта, но не се ориентирам точно кое приложение е за моя случай. Моля, за линк и информация за сроковете. Терминът на детето е 02.02, родено е на 19.01. 2016 г. Благодаря ви  bouquet
Молба за ползване на отпуска за отглеждане на дете до 2 . възраст и приложение 7.
В отпуск за бременост и раждане сте до 31.01.2017 вкл. ОТ 01.02.2017 трябва да ползвате отпуск по чл. 164 КТ

# 697
Значи наистина има промяна - по 3 лв на всяко платежно (погледнах в приложението, че на ЮЛ и ФЛ си е по 3) освен ако не се вкарат в клон на ИБ в НАП ,там на ФЛ е безплатно.

# 698
Здравейте! Работя като държавен служител. Бременна съм и на 18.04.2017г. ми предстои да изляза в болничен 45 дни преди раждане. Март месец ни изплащат пари за представително облекло, въпросът ми е, как стои въпроса в моето положение, ще получа ли, пълната сума ли ще получа или за 3-4 месеца и от кого зависи от местното ръководство или от по-горната управленска инстанция?
Благодаря предварително за помощта!

# 699
На мен си ми приведоха пълната сума за работното облекло, раждах м. юли. Просто в годината, в която се връщаш от майчинство /при мен беше след 2 години/ не ми приведоха пари за такова.

# 700
Здравейте, казуса е следния: бременна съм в 4 месец, но съм безработна от 2 години. Намерих фирма да ме назначи на щат 800 лв, но въороса е сега, ако ме назначат трябва да имам пълен месец и тогава да изляза в болничен или може и по рано (по думите на тяхното трз трябва да мине цял месец)? На каква ставка се изчисляват болничните отработени дни или договор?  Кое е по - изгодно за мен- сега да ме назначат или по - късно?  Благодаря предварително.

# 701
На мен си ми приведоха пълната сума за работното облекло, раждах м. юли. Просто в годината, в която се връщаш от майчинство /при мен беше след 2 години/ не ми приведоха пари за такова.

Дали това е обща практика за всички държавни служители или от съответната администрация си зависи?

# 702
Здравейте като вляза в сайта на НОИ с ПИК къде мога да проверя работодателят ми представил ли е пред НОИ болничният лист в  1)"Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове" или 2) Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО

# 703
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, казуса е следния: бременна съм в 4 месец, но съм безработна от 2 години. Намерих фирма да ме назначи на щат 800 лв, но въороса е сега, ако ме назначат трябва да имам пълен месец и тогава да изляза в болничен или може и по рано (по думите на тяхното трз трябва да мине цял месец)? На каква ставка се изчисляват болничните отработени дни или договор?  Кое е по - изгодно за мен- сега да ме назначат или по - късно?  Благодаря предварително.

Няма такова изискване. Може да има и само един отработен ден, за да влезе договорът в сила.

Здравейте като вляза в сайта на НОИ с ПИК къде мога да проверя работодателят ми представил ли е пред НОИ болничният лист в  1)"Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове" или 2) Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО

2-рото.

# 704
На същото дередже съм Peaceоще на 3тия ден си пуснах болнични Grinning

Общи условия

Активация на акаунт