Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 842
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
Мами, пробвайте Son-rise therapy... Нищо не ви коства, дори е забавно.
Има много информация в нета...
От 2 месеца действам и малкия започна да сочи, да казва как се казва, как се казвам аз... Да познава кое число кое е по картинка, да брои, да има очен контакт, да търси близост с деца, научи музикалната гама и я пее правилно, казва отделни думи целенасочено, имитира усилено, бута колички, "храни" плюшеното мече... Това за нас е много ! Той е на 2 години.
Писала съм преди, че нямаше очен контакт, не се обръщаше на името си, не сочеше, не казваше нищо, не играеше с играчки по предназначение, не изпълняваше команди, не разбираше НИЩО...
Пробвайте !  Heart Eyes

# 76

Мен лично понякога ме обхваща отчаяние за бъдещето 

Това е едно от честите състояния на родител на дете със СОП. Колкото и да си примирен страхът като ти свие гърлото и.... трудно дишаш. Но днес когато ти се чувстваш зле някой от нас ще те подкрепи, утре ти  ще помогнеш на някой от нас да възстанови баланса си...и така , като скачени съдове ще борим страха ...

# 77
  • с.Николово, обл. Русе

Това е едно от честите състояния на родител на дете със СОП. Колкото и да си примирен страхът като ти свие гърлото и.... трудно дишаш. Но днес когато ти се чувстваш зле някой от нас ще те подкрепи, утре ти  ще помогнеш на някой от нас да възстанови баланса си...и така , като скачени съдове ще борим страха ...

От няколко дни имам нужда да прочета точно такъв пост. Моето момче е настинал /явно слабо звено ще се окаже при нас отделителната система/, за трета поредна година по това време на годината имаме проблеми. Минават поне два дни докато разберем къде е проблема. Той не говори, има висок праг на болка и се получава само едно непрекъснато хленчене, мрънкане и т.н. Трябваше да излязат някои симптоми, че да разбера къде е проблема. Ето това най много ми тежи. Че не мога да му помогна като е болен, тъй като не може да ми каже къде го боли.

# 78

Флоресита, моля те, да пуснеш някой линк от тези, които си ползвала. Аз също се впечатлих от сонрайз и искам да опитам  Heart Eyes

# 79

Флоресита, моля те, да пуснеш някой линк от тези, които си ползвала. Аз също се впечатлих от сонрайз и искам да опитам  Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=NeJUK-rXcyQ Това беше първото, което изгледах и ме мотивира да започна...  Hug Има още много и най-различни, за съжаление не намерих информация на български.
Идеята е такава: аз имитирам теб, ти имитираш мен... Simple Smile
Идеята е ние да влезем в света на детето, да го опознаем, да го приемем, а не да се опитваме да го накараме то да влезе в нашия и да го разбира...

# 80
Здравейте, изписаха ни рибено масло на Ескимо,но понеже няма внос ни пратиха приятели от Норвегия на Мьолерс. Давахме го около 2 седмици, при което забелязох един ден,че малкия страшно много мирише на него,ама не само дъха му,косата,кожата,дрехите,дори стаята вонеше. Вкъщи баткото беше с вирус и явно го е пипнал,та и той вечерта вдигна температура. Спрях да го давам, звъня на лекарката,която го изписа,но не вдига телефона, а чак на 4 сме при нея. Дайте предположения,да го давам ли,защо така се получи?!? Thinking

# 81
Здравейте, изписаха ни рибено масло на Ескимо,но понеже няма внос ни пратиха приятели от Норвегия на Мьолерс. Давахме го около 2 седмици, при което забелязох един ден,че малкия страшно много мирише на него,ама не само дъха му,косата,кожата,дрехите,дори стаята вонеше. Вкъщи баткото беше с вирус и явно го е пипнал,та и той вечерта вдигна температура. Спрях да го давам, звъня на лекарката,която го изписа,но не вдига телефона, а чак на 4 сме при нея. Дайте предположения,да го давам ли,защо така се получи?!? Thinking

ние го пихме на сироп няколко години но при нас нямаше такова нещо. Ще следя с интерес развитието на тази дискусия относно миризмата която описваш.

що се касае грипа с температура и даването на ескимо - всички наоколо са болни вече от този вирус  - едното не влияе на другото.

# 82
  • В заешката дупка
Рибеното масло много мирише. Дори една-две капки да капнат някъде, да пипнеш с пръст, да си избършеш устата с ръка и после да разнесеш по дрехи, коса и каквото докоснеш  - може да мирише много. Да не би просто рибеното масло случайно да попада не само в устата на детето?

# 83
Не,убедена съм,понеже не иска да го пие го натискам и го впръсквам с пипета в гърлото. Точно това е с аромат на лимон. А миризмата се излъчваше от тялото му. Дори снощи слагах дрешките му за пране и блузката, с която беше онази вечер вонеше. Мисля си,че е от температурата и по някакъв начин от потта след свалянето й ... newsm78

# 84
Това с миризмата на риба ми напомня на прекаляването с морков - детето става оранжево...

# 85
  • София
Здравейте не отдавана се включих във вашата тема ,писах как посетихме с моето момче ''Св Никола.''. Да ,не сме с диагноза аутизъм ,но симптомите му са като на аутист. Има сериозен проблем с комуникацията,най-вече с деца,говори ехолално,казва някои неща и сочи само когато иска да получи нещо,но не отговаря на въпроси,нито задава такива( с много малки изключения, когато търси нещо),има лош очен контакт и си играе доста стериотипно,маха с ръчички когато се радва на нещо и има сериозен проблем с храненето,почти всичко отказва. В тази връзка от клиниката предложиха да се води на детски психолог,та исках да ви попитам тук (за майките от София става въпрос )да ми препоръчате някой  или пък център които да посещаваме,нещо не мога да се ориентирам ,а времето си минава. В детската градина не осигуряват нищо ( ходи в нормална). Подала съм и документи за ТЕЛК ,тъй като имам бебе и взимам майчинство ,нямаме много големи финансови възможности в момента. Моля ако някой знае да ми каже дават ли над 50% за нашата диагноза ( F89), какъто и по кой критерии определят датата на инвалидизация. Извинявам се ако въпросите ми не са за тук,  но вече се чудя какво да правя.

# 86
  • София
Не,убедена съм,понеже не иска да го пие го натискам и го впръсквам с пипета в гърлото. Точно това е с аромат на лимон. А миризмата се излъчваше от тялото му. Дори снощи слагах дрешките му за пране и блузката, с която беше онази вечер вонеше. Мисля си,че е от температурата и по някакъв начин от потта след свалянето й ... newsm78
Само няколко пъти опитах да дам норвежкото рибено масло на дъщеря ми и същата миризма ме преследваше навсякъде, нямаше отмиване дори от моите ръце, дъха на детето също миришеше на риба.
В крайна сметка тя го повръщаше и го подарих.

# 87
  • Варна
Възможно е от потта, ако се е потил наистина много.
От учебника  в 5-ти клас си припомних, че тя съдържа вода , соли и урея. Затова на някои хора потта мирише доста неприятно и особено.
Не знам дозата каква е била на рибеното масло ...
 Peace

# 88
Аз ви съветвам за рибеното масло да зададете въпроси в норвежката тема - там много дават на децата си за имунната система и не само, няма начин да не ви отговорят компетентно  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834625.150

# 89
Позволявам си да пиша два поста един след друг, защото ако сега редактирам вчерашния си, надали някой ще прочете новото, а то е, че ме разтърси из основи ето това:

http://myreflektion.blogspot.bg/2015/08/blog-post.html

100% истина

Общи условия

Активация на акаунт