Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 889
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ами някои чистят по Кътлър, други по други начини.

# 406
А какво мислите за ММС лечението на аутизма на Кери Ривера?

# 407
Ох, аз тъкмо се бях похвалила, че всичко си идва на мястото и детето от аутистично се превръща в едно нормално момченце... и пак във филма.
Като че ли регресира, казва думи, НО... поведенческите проблеми се завръщат. Очният контакт пак започна да куца, пак спря да се обръща на името си, пак стана странен... Все се тръшка, все нещо не е наред.
Днес бяхме на гости в брат ми, другият ми брат и той беше там. И двамата го питат нещо, той си обикаля и ИЗОБЩО не ги отразява. Викат го - НИЩО. Гледам племенника ми - на годинка си бута колички, бръмчи си, закача се, усмихва ти се, гледа те... Моят пак започна да им върти колелата и пак се затвори в негов си свят. Пак започна да си плямпа на китайски и да издава странни звуци... ОТЧАЙВАМ СЕ ! Пак ли по лекари, пак ли безсънни нощи...  Cry

# 408
Аз не бих дала белина на детето си.. (няма нужда от статии, че това не  е белина и че е безвредно  Stop), а за "лечение" даже няма да коментирам. Ако имашe лечение, тази тема нямаше да я има изобщо.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 09:07 от Анонимен

# 409
  • София
Ох, аз тъкмо се бях похвалила, че всичко си идва на мястото и детето от аутистично се превръща в едно нормално момченце... и пак във филма.
Като че ли регресира, казва думи, НО... поведенческите проблеми се завръщат. Очният контакт пак започна да куца, пак спря да се обръща на името си, пак стана странен... Все се тръшка, все нещо не е наред.
Днес бяхме на гости в брат ми, другият ми брат и той беше там. И двамата го питат нещо, той си обикаля и ИЗОБЩО не ги отразява. Викат го - НИЩО. Гледам племенника ми - на годинка си бута колички, бръмчи си, закача се, усмихва ти се, гледа те... Моят пак започна да им върти колелата и пак се затвори в негов си свят. Пак започна да си плямпа на китайски и да издава странни звуци... ОТЧАЙВАМ СЕ ! Пак ли по лекари, пак ли безсънни нощи...  Cry

И при моя внук е така. Сега е на фаза смях от нищо.

# 410
  • с.Николово, обл. Русе
Аз вече посвикнах с танца "две напред - една назад". И при нас се забелязва регрес - от два месеца не иска да влиза там където има много хора /автобуса, МОЛ, в офиса, където работя, при все че там съм сама в стая/. Преди не сме имали такъв проблем. Другото, което ни прави впечатление - преди като пътувахме в колата, дори и да сменим маршрута за вкъщи на него не му правеше впечатление. Сега започва да рита предната седалка, да хленчи, скубе, щипе, добре че не шофирам аз, тъй като си го изкарва на мен, а не на баща си. Другото което ми прави впечатление е, че в класната им стая пренаредиха малко чиновете и шкафчетата и първите два дни не искаше да влиза в стаята. Според психоложката това не е регрес, а че той вече е започнал да реагира на заобикалящата го среда и че досега е бил пасивен, незаинтересован. На моменти не мога да се адаптирам толкова бързо към промените в детето си, че съм стигнала дотам да си поплача вечер след като всички си легнат. Толкова безпомощна се чувствам.

# 411
  • Габрово
Аз не бих дала белина на детето си.. (няма нужда от статии, че това не  е белина и че е безвредно  Stop), а за "лечение" даже няма да коментирам. Ако имашe лечение, тази тема нямаше да я има изобщо.

Ние давахме ЦДС /ММС и сме много доволни!Детето е много по-концентрирано,в училище се справя не по-зле от всички останали(да не кажа по- добре от някой),автоагресията вече я НЯМА newsm44!Но всеки реша
ва сам за своето дете!Аз лично не съжалявам че решихме да пробваме!

# 412
Здравейте, относно барокамерите знам че има отделна тема и групи във фейсбук, но реших да питам и тук...Във всяка от тях ли дишането става през маска,някъде четох че във ВМА не  е така. И още нещо...някои може ли да ми пише с две три изречения самата процедура детето влиза в барокамерата с възрастен и ....четох в едно интервю следното...,,По-скоро единственото, което може да се получи, е ако детето не изравнява добре налягането, защото при повишването му то трябва да извършва някои движения като гълтане и преглъщане, за да се изравни налягането от двете страни на тъпанчената мембрана. Тогава може да се получи някаква баротравма, но ние подхождаме много внимателно и такива ситуации не сме имали.''  Та аз се чудя как деца,които не имитират,невербални,някои от тях живеещи в собствения си свят ще ги накаращ да преглътнат в определен момент. Дано въпроса ми не звучи глупаво Confused

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 14:32 от Tomella

# 413
Здравейте момичета. Искам да попитам дали на децата ви са изписвали Брейн Бустер??? Педиатъра ни каза ,че това било хубаво лекарство за концентрация и мозъчна активност...но трябвало психиатъра да ни го изпише  newsm78

# 414
MMS и аз не бих давала на детето си. Но според мен изследванията са си направо задължителни. При моето дете излезнаха много чисто физиологични дефицити - например понижено ниво на цинк, повишено на тежки метали, амоняк, кандида и т.н., като тези проблеми са общи при почти всички деца от спектъра и имат пряка връзка с това състояние. Правила съм и генетични и метаболитни изследвания, защото понякога и там се откриват проблеми, които имат връзка с проблемите от аутистичния спектър.Така че гледам да комбинирам логопедите, ерготерапевтите и други с биохимичен подход. Цинкът с логопед, няма как да му го повиша...

# 415

Ние давахме ЦДС /ММС и сме много доволни!Детето е много по-концентрирано,в училище се справя не по-зле от всички останали(да не кажа по- добре от някой),автоагресията вече я НЯМА newsm44!Но всеки реша

Извинявайте, какво е това ЦДС/ММС???

# 416
  • Габрово

Извинявайте, какво е това ЦДС/ММС???

В интернет има достатъчно много информация...Аз просто споледям че много неща изчетох,с много хора говорих(включително и наши познати които също използват препарата) преди да взема решение дали да го давам на детето или не.За 10 години се наслушах и нагледах на какво ли не за неговото състояние,гледах го как се мъчи,как като напредне малко после връща многоооооо.А сега определено е много по-концентриран ,обогати си доста речника и т.н.НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА ,просто споделям как се чувства детето.

# 417
Гала, аз имам един любим сайт за ММС ( в никакъв случай не го рекламирам  Joy, излиза в гугъл от първите като напишеш ММС аутизъм), но само забележете  въведението (затова ми е любим сайт-а):

"Дете Аутист обяснява какво го боли и моли Светът:
Не се мъчете да ме приемете такъв,какъвто съм..........направете нещо!!!
Нямам нужда от психолози,а от лечение с медикаменти и препарати!!!
Боли ме...
Нека да преговорим:
Аутизъм-това не е състояние
Аутизъм-това не е нещо генетично
Аутизъм-това е заболяване
Аутизъм-лекува се
ММС не е Белина
ММС не е токсичен
ММС явно помага"

Lovemim, радвам се, че при вашето дете има напредък. Дай Боже при всички ни, независимо какви методи използваме.
Александра, за биохимията съм съгласна. Аз така и не започнах да комбинирам с терапевтите, но сега ми се отваря време и смятам да чета повече за това какво, що. Дали ще реша да приложа нещо божа работа, но поне намирам логика. Но ММС  Stop

# 418
  • София
Аз съм твърдо за биохимичния подход.
Ммс бих приложила чак след като всичко друго е опитано и със сигурност на по- големи деца.

# 419
Поначало  бих почнала да обмислям ММС  само ако чуя мнение на човек който познавам виртуално, чела съм го, имам поглед за детето какви проблеми има , какви терапии за приложени, прогрес, регрес, не за ден два а някакво проследяване -всичко това би ми очертали много добре картината в проекция.

Но така написано от човек който не е писал дума в темата, а аз съм тук от 7 години  , нищо не знаем за детето, за всичко което писах горе - признавам си че  съм много подозрителна и скептична.

Не го отричам този метод , но бих го приложила при дете  в подходяща възраст и само ако съм изчерпала всички други възможности, освен това само  ако детето е от ниския спектър.

Общи условия

Активация на акаунт